Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 67 of 74 FirstFirst ... 17576566676869 ... LastLast
Results 661 to 670 of 731
  1. #661
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,525

    [Announce] Spotty 4.0 - integrate locallibrary with your Spotify collection (LMS 8+)

    > I'm running LMS on a windows box (tried on my Synology NAS too with the
    > same problem). Spotty plugin is installed and configured but LMS,
    > itself, says it cannot find the squeezebox. The credentials for
    > mysqueezebox.com are defintely correct as they work via the browser but
    > LSM (v 8.1) simply refuses to find the player. I have a feeling it's
    > not even connecting to mysqueezebox.com.....

    This has nothing to do with Spotty. Please post to a relevant thread, or
    start a new one. Thanks!

    --
    --

    Michael

  2. #662
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,210
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Generally using Material Skin.

    Could you please try the Default skin instead?

    --

    Michael
    I tracked down the reason the Pre-buffering box was being enabled. I had another squeezelite instance which I don't use which also had the high buffer settings .
    That still leaves the issue where "Clean up album and track titles" is checked after every LMS restart.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #663
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,210
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    I tracked down the reason the Pre-buffering box was being enabled. I had another squeezelite instance which I don't use which also had the high buffer settings .
    That still leaves the issue where "Clean up album and track titles" is checked after every LMS restart.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
    I opened spotty.prefs in Notepad++ then unchecked "Clean up titles" and clicked apply. Immediately Notepad++ informed me that the file has been modified so I reloaded it and could see that "cleanuptags" had been cleared
    I restarted LMS and spotty.prefs had not changed.
    When I opened Spotty settings, Notepad++ again informed me that spotty.prefs had changed and sure enough "cleanuptags" had been set to 1.
    So the act of opening Spotty settings after LMS restarts changes the tick box setting. Any other time Spotty settings is opened DOES NOT change the tick box setting.
    I hope this is enough info to fix it

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  4. #664
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,525

    [Announce] Spotty 4.0 - integrate locallibrary with your Spotify collection (LMS 8+)

    > I opened spotty.prefs in Notepad++ then unchecked "Clean up titles" and
    > clicked apply. Immediately Notepad++ informed me that the file has been
    > modified so I reloaded it and could see that "cleanuptags" had been
    > cleared
    > I restarted LMS and spotty.prefs had not changed.
    > When I opened Spotty settings, Notepad++ again informed me that
    > spotty.prefs had changed and sure enough "cleanuptags" had been set to
    > 1.


    Oh, I think I know what's going on now. I believe that sometimes the
    settings when disabled would be undefined rather than an empty string or
    zero. In that case the value gets re-initialized on next startup.

    I'm not sure whether this is a Perl or YAML module version thing, or the
    browser. I'll add some validation.

    --

    Michael

  5. #665
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    Maybe everyone else has this box checked so they don't notice.
    Thank you, I had the same problem but never took the time to investigate.
    Now solved by manually setting cleanupTags to 0 in spotty.prefs.

    And thank you mherger for fixing it

  6. #666
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,210
    Quote Originally Posted by skanx View Post
    Thank you, I had the same problem but never took the time to investigate.
    Now solved by manually setting cleanupTags to 0 in spotty.prefs.

    And thank you mherger for fixing it
    I didn't think of manually changing the setting. AFAIK the fix hasn't been actioned yet.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  7. #667
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    8

    Quality Settings / Best output?

    Hi,

    I connected my SBT to my AVR via optical out. In spotty settings I set quality to extreme (320kbps).
    Name:  spotty.JPG
Views: 194
Size:  9.7 KB


    When playing a song LMS shows it as follows:
    Name:  spotty2.JPG
Views: 196
Size:  11.1 KB

    Is this the best possible setting for the sound quality? Or is there anything that can be improved?

    In Tidal for example there is flac playback:

    Name:  tidal.JPG
Views: 193
Size:  11.5 KB

  8. #668
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,210
    Quote Originally Posted by Stingracer View Post
    Hi,

    I connected my SBT to my AVR via optical out. In spotty settings I set quality to extreme (320kbps).
    Name:  spotty.JPG
Views: 194
Size:  9.7 KB


    When playing a song LMS shows it as follows:
    Name:  spotty2.JPG
Views: 196
Size:  11.1 KB

    Is this the best possible setting for the sound quality? Or is there anything that can be improved?

    In Tidal for example there is flac playback:

    Name:  tidal.JPG
Views: 193
Size:  11.5 KB
    It would be great if Spotify offered FLAC but they don't.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  9. #669
    Senior Member pablolie's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    bay area, california.
    Posts
    1,181
    Quote Originally Posted by Stingracer View Post
    Hi,

    I connected my SBT to my AVR via optical out. In spotty settings I set quality to extreme (320kbps).
    Name:  spotty.JPG
Views: 194
Size:  9.7 KB


    When playing a song LMS shows it as follows:
    Name:  spotty2.JPG
Views: 196
Size:  11.1 KB

    Is this the best possible setting for the sound quality? Or is there anything that can be improved?

    Name:  tidal.JPG
Views: 193
Size:  11.5 KB
    Mine converts to 705kbps CBR to FLAC, which I think is the standard setting. Since Spotify does 320k max (which IMO sounds awesome for well recorded albums, and with badly recorded ones it doesn't matter anyhow) I doubt anyone will hear a difference by up-scaling to PCM at the traditional 1.4Mbps.

    Gruss aus Kalifornien!

    PS: Totally unrelated, but since I connected the LMS at my GF's via 1GE (instead of WiFi) there have been no issues with Spotty at all, so it was networking related in some odd way.
    Last edited by pablolie; 2021-01-17 at 14:24.
    ...pablo
    Server: Win10 and LMS 8.1.0
    System: SB Touch -optical-> Benchmark DAC2HGC -AnalysisPlus Oval Copper XLR-> NAD M22 Power Amp -AnalysisPlus Black Mesh Oval-> KEF Reference 1
    Other Rooms: 2x SB Boom; 1x SB Radio; 1x SB Classic-> NAD D7050 -> Totem DreamCatcher + Velodyne Minivee Sub
    Computer audio: workstation -USB-> audioengine D1 -> Grado RS1/Shure 1540

  10. #670
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Sweden
    Posts
    11

    Spotify Connect

    It really hurts that spotify connect dosent work for me any more

    Can this have something to do with it? [21-01-19 20:14:45.1148] Plugins::Spotty::Connect:aemonManager::checkAPIConnectPlayers (208) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b5:12:eb:1d:a0:5c piCorePlayer

    Is there anyone here who got a clue?
    Server: Readynas RN31200 with Logitech Media Server Version: 8.1.1 - 1609139162
    Livingroom: piCorePlayer 4.1.0> Yamaha RX-A2080> System Audio Aura 60> System Audio SE 200
    Kitchen: Squeezebox Boom
    Bedroom: Squeezebox Radio x2
    Childrens Room: Squeezebox Radio

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •