Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 40 of 40 FirstFirst ... 30383940
Results 391 to 397 of 397
  1. #391
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Norway
    Posts
    299
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    >
    Most likely it's port 9000. There must be a reason why Synology always
    used 9002 instead.
    Received a meaningful 'error' message that 9002 was occupied. I chose 9004 and the familiar LMS showed up in my browser window :-) ... so far so good. I couldn't get any player to connect, though.

    The TCP/UPD ports at 3483, do I also need to set these to something very specific? ... I'm asking because changing Auto to 3483 gave another warning that these were already used. I suppose that if I uninstalled the package by pinkdot entirely, maybe these ports would be freed? ... obviously I'm reluctant to do that, since this is the package that currently is working and playing music every day.

    I have two players, one is an old Touch, the other is Squeezelite-X. None of these can find my LMS server at port 9004 and 9094 (= the CLI, which is what I put into the config of Squeezelite-X, I just get a server not found message)

    Cheers,
    Claus

  2. #392
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,526

    LmsUpdate and LmsRepack - Synology 8.0.*packages

    > Received a meaningful 'error' message that 9002 was occupied. I chose
    > 9004 and the familiar LMS showed up in my browser window :-) ... so far
    > so good. I couldn't get any player to connect, though.
    >
    > The TCP/UPD ports at 3483, do I also need to set these to something very
    > specific? ... I'm asking because changing Auto to 3483 gave another
    > warning that these were already used. I suppose that if I uninstalled


    You must have a LMS package installed already. 3483 is reserved for LMS.
    No application should be using it (9000 is not reserved), and I wouldn't
    know of any which does. So please double check you have uninstalled the
    old LMS package.

  3. #393
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > thank you for your reply. You are right, it's a Realtek CPU.
    > Besides docker there aren't any other options?


    Get a Raspberry Pi to run LMS and use the NAS to store the music files.

    > I was thinking of putting virtual windows on DSM and then try to install
    > LMS (windows version).


    The "J" models usually are the entry level models. Your NAS only has
    512MB RAM, and certainly no virtualization. A Raspberry Pi 4 as four
    times this memory.
    I can run LMS on a laptop for that matter.
    But it's kind of silly. All these years LMS was working just fine. And now this happened.
    One of three reasons for buying was running LMS without a computer. I didn't re-check this because LMS is running fine for 4 years on my old DS216J.
    Is there a way to install old version of DSM?
    Last edited by rr_7351; 2021-03-02 at 12:42.

  4. #394
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    PARIS, Fr
    Posts
    202
    Quote Originally Posted by rr_7351 View Post
    I can run LMS on a laptop for that matter.
    But it's kind of silly. All these years LMS was working just fine. And now this happened.
    One of three reasons for buying was running LMS without a computer. I didn't re-check this because LMS is running fine for 4 years on my old DS216J.
    Is there a way to install old version of DSM?
    I have been running LMS on sinology for a couple of years until it stopped working with the new DSM. I bought a raspberry PI four, and I am not looking back. It is so much better, faster, snappier, you should try, I am sure you will not regret
    The Earth Has Music For Those Who Listen

  5. #395
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    4
    So you're running LMS on a Raspberry?

  6. #396
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    PARIS, Fr
    Posts
    202
    Quote Originally Posted by rr_7351 View Post
    So you're running LMS on a Raspberry?
    Yes, picoreplayer installed on raspberry , just do a search in the forum
    The Earth Has Music For Those Who Listen

  7. #397
    Senior Member Ge Ba's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Switzerland
    Posts
    160
    no Docker package available for my Synology DS216 Play.

    So I guess I'll have to go the RasPi route, too.
    Server: Logitech Media Server Version: 8.0.0 - 1605892076 @ Fri Nov 20 18:28:44 CET 2020 (Pinkdot) on Synology DS216Play [SOX mansr ARMv7 & C-3PO]
    Players: SB Radio, RPi 3B+, 7ĺĺ Touch, pCP @Marshall Acton. Multiroom HiFi: Denon AVR-X4500H, AVM M30 @Nubert NuLine/NuVero 5.1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •