Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    Version 8 with Windows 10 not connecting tomysqueezebox.com

    > I've only recently reactivated my Tidal account, and without this box
    > ticked I can't browse Tidal through the web interface
    > Code:
    > --------------------
    > There was an error loading the remote feed for TIDAL: (Connect timed out: Bad file descriptor)
    > --------------------


    Ok, that might indeed be the problem we're discussing here (if you are
    on Windows).

    --

    Michael

  2. #12
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    Version 8 with Windows 10 not connecting tomysqueezebox.com

    > I just found this Forum and Thread and it cured my problem with my SB2
    > and SuperDateTime.


    It's great to hear that this preference proves to be helpful. But I'll
    have to figure out why Windows builds would fail the certificate checks.

    I committed a change which would disable the checks by default,
    basically reverting this recent security improvement... (Windows only!)

    --

    Michael

  3. #13
    Member
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Oceanside, SoCal
    Posts
    88
    MHerger,

    Indeed I am using Windows but I am still using W7-Ultimate and not W10. I tried W10 on all of my computers but prefer W7; probably because of my use of it since it was first released. But since Microsoft stopped W7 support I may have to finally install W10 from the backups that I made during my test runs.

    Thanks again,

    Richard


    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I've only recently reactivated my Tidal account, and without this box
    > ticked I can't browse Tidal through the web interface
    > Code:
    > --------------------
    > There was an error loading the remote feed for TIDAL: (Connect timed out: Bad file descriptor)
    > --------------------


    Ok, that might indeed be the problem we're discussing here (if you are
    on Windows).

    --

    Michael

  4. #14
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I just found this Forum and Thread and it cured my problem with my SB2
    > and SuperDateTime.


    It's great to hear that this preference proves to be helpful. But I'll
    have to figure out why Windows builds would fail the certificate checks.

    I committed a change which would disable the checks by default,
    basically reverting this recent security improvement... (Windows only!)

    --

    Michael
    Hi Michael,

    In the latest version (with disabled certificate checks), the web interface won't start. Reverting back to 7.9.3

  5. #15
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    Version 8 with Windows 10 not connecting tomysqueezebox.com

    > In the latest version (with disabled certificate checks), the web
    > interface won't start. Reverting back to 7.9.3


    What do you consider "the web UI won't start"? Any trace of an error in
    server.log?

    --

    Michael

  6. #16
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    Version 8 with Windows 10 not connecting tomysqueezebox.com

    > Indeed I am using Windows but I am still using W7-Ultimate and not W10.

    The issue discussed here isn't limited to W10.

    --

    Michael

  7. #17
    I went back and forth between 7.9.3 and 8.0 three times over the past couple of days. Clean install each time on my Win 10 machine. There are my issues with 8.0:

    1. Some plugins (i.e C3PO) will not appear under 8.0 after clean install although it is compatible with 8.0. It will carry forward fine if upgrading from 7.9.x
    2. Tidal will play only mp3. No flac. 7.9.3 plays flac, too.
    3. When entering mysqueezebox.com credentials from the tray after fresh install, LMS accepts user name and password but there is an error message, too.

  8. #18
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    Version 8 with Windows 10 not connecting tomysqueezebox.com

    > 1. Some plugins (i.e C3PO) will not appear under 8.0 after clean install
    > although it is compatible with 8.0. It will carry forward fine if
    > upgrading from 7.9.x


    Many plugins have a maxVersion set to 7.*. The authors need to update
    the definition.

    What makes you believe they were compatible, but not installed?

    > 2. Tidal will play only mp3. No flac. 7.9.3 plays flac, too.


    I doubt this is related to LMS8. TIDAL has been suffering from other
    issues for months. If you didn't give it a try in the last 24h, then
    please do so. Those issues should be resolved now.

    > 3. When entering mysqueezebox.com credentials from the tray after fresh
    > install, LMS accepts user name and password but there is an error
    > message, too.


    Make sure you're running the latest nightly. If you're on Windows you
    might need to go to Settings/Advanced/Security to allow "Insecure
    HTTPS". This would fall back to the mode LMS 7.9 was using. LMS 8 by
    default uses stricter rules, certificate validation etc.

    --

    Michael

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •