Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42
  1. #21
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    734
    Quote Originally Posted by philchillbill View Post
    You do know there's a decent Alexa skill called MediaServer that will control that 'good system' of yours by voice ? And also allow you to stream LMS-sourced songs to that Echo Show if you like...
    really? is iot possible to stream my squeezebox music stored on nas on alexa? is ity possible on google home?
    Touchx2,radiox4, Squeezebox Server 7.9 (Raspberrypi 3 and qnap ts-269)

  2. #22
    Senior Member philchillbill's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    The Netherlands
    Posts
    728
    Quote Originally Posted by nervoteso View Post
    really? is iot possible to stream my squeezebox music stored on nas on alexa? is ity possible on google home?
    No idea about Google Home, but for Alexa see https://forums.slimdevices.com/showt...-skill-for-LMS or https://mediaserver.smartskills.tech.

  3. #23
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,672
    I've set up and linked to my Amazon account, I can tell Alexa to play xxx on any of my connected squeezeboxes, how do I get my Echo Show 8 to appear as a player in LMS?

    Thank you.
    Server - LMS 8.2.0 Pi4B 4GB/Argon one case/pCP 8.0.0 - 75K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi4/pCP 8.0.0/Topping E30 DAC/Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 8.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Pi3B/pCP/Bluetooth/Echo Show 8
    Garage - DAC32 > Edifier speakers

    Spares - 2xTouch, 1xSB Radio. 1xSB3, 6xRPi

  4. #24
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,381
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    I've set up and linked to my Amazon account, I can tell Alexa to play xxx on any of my connected squeezeboxes, how do I get my Echo Show 8 to appear as a player in LMS?

    Thank you.
    Just guessing here, but Philippe's UPnP/DLNA Bridge comes to mind.
    QLMS 8.2@2.21 x64 (digimaster) with perl 5.30.1 / QNAP 469L QTS 4.3.4

  5. #25
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,672
    Quote Originally Posted by dolodobendan View Post
    Just guessing here, but Philippe's UPnP/DLNA Bridge comes to mind.


    Thanks.

    If this is the case - that it needs philippe's UPnP/DLNA Bridge, then I'd rather forget the idea, I've tried several times (just tried again) to install and configure this plugin, but it causes me problems. Cannot generate a configuration file, loss of control of LMS, all players disappear into the ether. I've uninstalled it (again).

    Sorry to appear to be scathing about the bridge plugin, probably user error, but it's not for me.

    I thought there may be an easy way to get an Alexa device to appear as an LMS player, I'll keep looking.
    Server - LMS 8.2.0 Pi4B 4GB/Argon one case/pCP 8.0.0 - 75K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi4/pCP 8.0.0/Topping E30 DAC/Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 8.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Pi3B/pCP/Bluetooth/Echo Show 8
    Garage - DAC32 > Edifier speakers

    Spares - 2xTouch, 1xSB Radio. 1xSB3, 6xRPi

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    5,928
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Thanks.

    If this is the case - that it needs philippe's UPnP/DLNA Bridge, then I'd rather forget the idea, I've tried several times (just tried again) to install and configure this plugin, but it causes me problems. Cannot generate a configuration file, loss of control of LMS, all players disappear into the ether. I've uninstalled it (again).

    Sorry to appear to be scathing about the bridge plugin, probably user error, but it's not for me.

    I thought there may be an easy way to get an Alexa device to appear as an LMS player, I'll keep looking.
    The upnp bridge is not what you need. Its explained in the relevant Mediaskill post in 3rd Party Software

    EDIT. https://forums.slimdevices.com/showt...-skill-for-LMS
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room Joggler & Pi4/Khadas -> Onkyo TXNR686 -> Celestion F20s
    Office Joggler & Pi3 -> Denon RCD N8 -> Celestion F10s
    Dining Room SB Boom
    Kitchen UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) Pi Zero+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) & Bathroom SB Touch ->Denon AVR ->Mordaunt Short M10s + Kef ceiling speakers
    Guest Room Joggler > Topping Amp -> Wharfedale Modus Cubes
    Everything controlled by iPeng & Material on iOS

  7. #27
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,672
    Quote Originally Posted by d6jg View Post
    The upnp bridge is not what you need. Its explained in the relevant Mediaskill post in 3rd Party Software

    EDIT. https://forums.slimdevices.com/showt...-skill-for-LMS
    Thanks.

    The thread contains nearly 1000 posts.

    Can you narrow it down a bit?
    Server - LMS 8.2.0 Pi4B 4GB/Argon one case/pCP 8.0.0 - 75K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi4/pCP 8.0.0/Topping E30 DAC/Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 8.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Pi3B/pCP/Bluetooth/Echo Show 8
    Garage - DAC32 > Edifier speakers

    Spares - 2xTouch, 1xSB Radio. 1xSB3, 6xRPi

  8. #28
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    5,928
    Read post 1


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room Joggler & Pi4/Khadas -> Onkyo TXNR686 -> Celestion F20s
    Office Joggler & Pi3 -> Denon RCD N8 -> Celestion F10s
    Dining Room SB Boom
    Kitchen UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) Pi Zero+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) & Bathroom SB Touch ->Denon AVR ->Mordaunt Short M10s + Kef ceiling speakers
    Guest Room Joggler > Topping Amp -> Wharfedale Modus Cubes
    Everything controlled by iPeng & Material on iOS

  9. #29
    Senior Member philchillbill's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    The Netherlands
    Posts
    728
    It appears as a player LMS while playing. Not when offline. The reason is that playback must be initiated by voice so having a permanent pseudo player makes no sense.

    No plugins are needed - just try a Stream command and the player will magically appear.

  10. #30
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,381
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Thanks.

    If this is the case - that it needs philippe's UPnP/DLNA Bridge, then I'd rather forget the idea, I've tried several times (just tried again) to install and configure this plugin, but it causes me problems. Cannot generate a configuration file, loss of control of LMS, all players disappear into the ether. I've uninstalled it (again).

    Sorry to appear to be scathing about the bridge plugin, probably user error, but it's not for me.

    I thought there may be an easy way to get an Alexa device to appear as an LMS player, I'll keep looking.
    The installation process isn't much fun, true. The same goes for the AirPlay bridge (that's the one I use). But once set up, it works really well. I wrote myself a step-by-step installation guide for LMS which I now just follow blindly. Here's the AirPlay part (for AirPlay, I think it looks pretty much the same for UPnP):

    AirPlay Bridge:
    ----------------

    1. Select Binary: ~static
    2. Apply
    3. Configuration file: Generate
    4. Wait
    5. [Common Parameters] -> Select player: Player information: Choose name
    6. Network interface: Use LMS' network interface
    7. Apply
    8. Start the Bridge
    9. Apply

    You might have to delete upnpbridge.xml and upnpbridge.prefs (/SlimServer/ and /SlimServer/prefs) and restart LMS before trying this (That's if you want to try this AGAIN, which you probably and understandably don't want to.)
    QLMS 8.2@2.21 x64 (digimaster) with perl 5.30.1 / QNAP 469L QTS 4.3.4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •