Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Synology LMS - some issues, inc. only package with no response at DDNS

    Hi

    I have two LMS, one on a Synology and one on an Odroid.

    Synology NAS come with free DDNS-address, so I have many packages that all respond at www.myddns.com:1234.

    The Synology, however, at www.mysynologynas.com:9002 (on Synology LMS uses 9002), it has worked before, now the browser eventually says site can't be reached, took to long to respond.

    If, instead of the NAS DDNS address, I type the internal IP address of the NAS e.g. 192.168.1.100:9002, it responds like normal.

    I tested with other packages that are at www.mysynologynas:5678 etc., they all respond like the always have done.

    I deleted the whole DDNS reservation and then recreated it. I renewed the Let's Encrypt certificate. I rebooted, everything.

    Where do you even begin to try to pinpoint the origin of this problem ? I downloaded Pinkdot's latest Synology package for LMS a few weeks ago, is it conceivable that something was changed there that now through some strange mechanism it has stopped responding at the DDNSort ?

    I have messed around with LMS a bit, even though I have two copies. However, I have so much music and need to gather so many APIs for the music services I want and stuff, that it is an expansive boring job to reconfigure a fresh install the way I want it. It is especially bad to wait for the music file scan because I have over 300.000 files. Is there a way to save config /plugins and/or the music folder scan database and transfer it directly into a fresh LMS install ?

    And finally, I've enabled the "look for remote music libraries", and on the Synology, the Odroid comes up as a remote music library. It asks for username, then a new but different screen asks for password. The password is seen on screen as typed, it is not ***asterisked out or anything. Then, next screen comes up like this:

    Password
    Search
    Home > Remote Music Libraries > odroid > Username (MY PASSWORD!) > Password (MY PASSWORD)
    Unable to verify your account, please try again.

    Is this a known issue ?

    Thank you for maintaining the Synology LMS package, it means a lot to me.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    4,164
    Quote Originally Posted by echable View Post
    Hi

    I have two LMS, one on a Synology and one on an Odroid.

    Synology NAS come with free DDNS-address, so I have many packages that all respond at www.myddns.com:1234.

    The Synology, however, at www.mysynologynas.com:9002 (on Synology LMS uses 9002), it has worked before, now the browser eventually says site can't be reached, took to long to respond.

    If, instead of the NAS DDNS address, I type the internal IP address of the NAS e.g. 192.168.1.100:9002, it responds like normal.

    I tested with other packages that are at www.mysynologynas:5678 etc., they all respond like the always have done.

    I deleted the whole DDNS reservation and then recreated it. I renewed the Let's Encrypt certificate. I rebooted, everything.

    Where do you even begin to try to pinpoint the origin of this problem ? I downloaded Pinkdot's latest Synology package for LMS a few weeks ago, is it conceivable that something was changed there that now through some strange mechanism it has stopped responding at the DDNSort ?

    I have messed around with LMS a bit, even though I have two copies. However, I have so much music and need to gather so many APIs for the music services I want and stuff, that it is an expansive boring job to reconfigure a fresh install the way I want it. It is especially bad to wait for the music file scan because I have over 300.000 files. Is there a way to save config /plugins and/or the music folder scan database and transfer it directly into a fresh LMS install ?

    And finally, I've enabled the "look for remote music libraries", and on the Synology, the Odroid comes up as a remote music library. It asks for username, then a new but different screen asks for password. The password is seen on screen as typed, it is not ***asterisked out or anything. Then, next screen comes up like this:

    Password
    Search
    Home > Remote Music Libraries > odroid > Username (MY PASSWORD!) > Password (MY PASSWORD)
    Unable to verify your account, please try again.

    Is this a known issue ?

    Thank you for maintaining the Synology LMS package, it means a lot to me.
    When you changed the router IP did you change the gateway ip on the nas?
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room - Joggler & SB3 -> Onkyo TS606 -> Celestion F20s
    Office - Pi3+Sreen -> Sony TAFE320 -> Celestion F10s / Pi2+DAC & SB3 -> Onkyo CRN755 -> Wharfedale Modus Cubes
    Dining Room -> SB Boom
    Kitchen -> UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) - Pi2+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) - SB Touch ->Sherwood AVR ->Mordaunt Short M10s
    Everything controlled by iPeng

  3. #3
    Quote Originally Posted by d6jg View Post
    When you changed the router IP did you change the gateway ip on the nas?
    Yes, it had something to do with exactly something like that, for unrelated reasons I changed my LAN IP address range and it ended up causing network problems until I adjusted LAN IP.

  4. #4
    Thanks, you're right, I had done some changes in my router settings, these caused problems with the NAS, I updated the NAS settings and everything was alright. Well spotted, I had imagined it would be very complicated to diagnose this issue.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •