Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    19

    LMS can't find player

    I'm running LMS on a Windows 7 computer.
    It consistantly says it can't find a player.
    My player is a SBT, connected wirelessly (wireless signal 78%).
    I've told it my Library Name, and given it the IP address for the library.

    When I choose My Music, it shows Connecting to ip number.
    After a bit, it says Problem Connecting.

    I don't know what else to do!

    Dave S.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    1,879
    Perhaps firewall on the Windows PC preventing inbound connections.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author Radio France (FIP etc) plugin

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    3,190
    Quote Originally Posted by DaveSch View Post
    I'm running LMS on a Windows 7 computer.
    It consistantly says it can't find a player.
    My player is a SBT, connected wirelessly (wireless signal 78%).
    I've told it my Library Name, and given it the IP address for the library.

    When I choose My Music, it shows Connecting to ip number.
    After a bit, it says Problem Connecting.

    I don't know what else to do!

    Dave S.
    You shouldn't need to tell the Touch the library name or IP address. If your PC and Touch are on the same network the Touch should see the server name.

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Perhaps firewall on the Windows PC preventing inbound connections.
    I'm not using any extra firewall; Avast free antivirus is running.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    You shouldn't need to tell the Touch the library name or IP address. If your PC and Touch are on the same network the Touch should see the server name.

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    "shouldn't" and "should" are both good words; never-the-less, "your player was not found".

    Dave S.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    3,190
    Quote Originally Posted by DaveSch View Post
    "shouldn't" and "should" are both good words; never-the-less, "your player was not found".

    Dave S.
    What happens of you don't tell the Touch the server IP address?

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk

  7. #7
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,283
    Remove power from Touch.
    Shutdown server machine.
    Reboot router, let fully start.
    Restart server machine, and ensure LMS is running.
    Power up Touch.
    Server - LMS 7.9.2 Pi4B 4GB/pCP 6.0.0-b7 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    What happens of you don't tell the Touch the server IP address?

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    Now I deleted the ip address, went back to My Music, and it trys to connect to DavidsLibrary (it seems to know the name) but fails to connect.

    Dave S.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Remove power from Touch.
    Shutdown server machine.
    Reboot router, let fully start.
    Restart server machine, and ensure LMS is running.
    Power up Touch.
    Followed those steps.
    My Music trys to connect to DavidsLibrary (it knows the name) but fails to connect.

    Dave S.

  10. #10
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,283
    Quote Originally Posted by DaveSch View Post
    Followed those steps.
    My Music trys to connect to DavidsLibrary (it knows the name) but fails to connect.

    Dave S.
    In the LMS web gui, are there any players listed?

    Name:  players.jpg
Views: 80
Size:  26.6 KB

    If you open the Control Panel > Diagnostics, what does it report there?

    Name:  CP.jpg
Views: 78
Size:  34.8 KB
    Server - LMS 7.9.2 Pi4B 4GB/pCP 6.0.0-b7 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •