Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    406

    search.html gives no results

    I see a strange behaviour on ONE of my 4 LMS-installations (on different computers/servers).

    3 of them work fine - on the 4th one:

    The search box (the magnifying glass symbol) - afaik linking to "search.html" - gives NO results, whatever I search for.
    The advanced search - linking to "advanced_search.html" - does find everything I expect to be found.

    On all servers I've installed the last nightly and I see this behaviour for two months now (and several updates) so it doesn't result from a special releaese.

    I don't see the reason - the only difference I see, the 3 "working" ones are running on Windows 10, the fourth one on Windows Server 2019. I could imagine a problem with relative paths/directorys or something like this, but I don't see the reason or any hint how to solve this...

    Addition:
    I see the same "strange" behaviour if I link squeezer from my Android smartphone to this installation. From the other 3 installations it gets fine results - from that 4the one it gets no result DESPITE genres! So If I search for "rock" it gives me "rock" and "rock n roll" as genre but no songs, albums or bands with "rock" in it...
    Last edited by frank1969; 2019-10-18 at 04:00.

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,315

    search.html gives no results

    > The search box (the magnifying glass symbol) - afaik linking to
    > "search.html" - gives NO results, whatever I search for.
    > The advanced search - linking to "advanced_search.html" - does find
    > everything I expect to be found.


    Please check your server.log. And wipe the cache/templates folder.

    --

    Michael

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    406
    Thanks for Your reply and hints.

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    >Please check your server.log. And wipe the cache/templates folder.
    Deleting and rebuilding the template folder seems to have been the winner

    Although server.log below (I did a search request for "Rolling Stones")

    [19-10-19 10:49:24.9708] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Error: DBI Exception: DBD::SQLite::db do failed: no such table: fulltext
    [19-10-19 10:49:24.9711] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Backtrace:

    frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Schema/Storage.pm line 122)
    frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 1006)
    frame 2: DBIx::Class::Storage:BI::__ANON__ (C:/PROGRA~2/SQUEEZ~1/server/Slim/Plugin/FullTextSearch/Plugin.pm line 211)
    frame 3: Slim::Plugin::FullTextSearch::Plugin::createHelper Table (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Control/Queries.pm line 850)
    frame 4: Slim::Control::Queries::artistsQuery (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Control/Request.pm line 1883)
    frame 5: (eval) (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Control/Request.pm line 1883)
    frame 6: Slim::Control::Request::execute (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 981)
    frame 7: Slim::Menu::BrowseLibrary::_doRequest (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 961)
    frame 8: Slim::Menu::BrowseLibrary::_generic (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 1345)
    frame 9: Slim::Menu::BrowseLibrary::_artists (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 513)
    frame 10: Slim::Web::XMLBrowser::handleFeed (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 70)
    frame 11: Slim::Web::XMLBrowser::handleWebIndex (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 1192)
    frame 12: Slim::Web::XMLBrowser::_webLinkDone (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 1288)
    frame 13: Slim::Web::XMLBrowser::webLink (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/Pages/Search.pm line 61)
    frame 14: Slim::Web::Pages::Search::search (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/HTTP.pm line 1103)
    frame 15: Slim::Web::HTTP::generateHTTPResponse (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/HTTP.pm line 894)
    frame 16: Slim::Web::HTTP:rocessURL (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/HTTP.pm line 691)
    frame 17: Slim::Web::HTTP:rocessHTTP (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 123)
    frame 18: (eval) (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 119)
    frame 19: Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 168)
    frame 20: (eval) (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 168)
    frame 21: Slim::Networking::IO::Select::loop (slimserver.pl line 727)
    frame 22: main::idle (slimserver.pl line 677)
    frame 23: main::main (slimserver.pl line 131)
    frame 24: PerlSvc::Interactive (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>PerlSvc. pm line 99)
    frame 25: PerlSvc::_interactive (slimserver.pl line 0)
    frame 26: (eval) (slimserver.pl line 0)

    [19-10-19 10:49:24.9714] Slim::Control::Request::execute (1888) Error: While trying to run function coderef [Slim::Control::Queries::artistsQuery]: [Carp::Clan::__ANON__(): DBI Exception: DBD::SQLite::db do failed: no such table: fulltext at /<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Schema/Storage.pm line 126
    ]
    [19-10-19 10:49:24.9715] Slim::Menu::BrowseLibrary::_doRequest (983) Bad dispatch!
    [19-10-19 10:49:24.9720] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Error: DBI Exception: DBD::SQLite::db do failed: no such table: fulltext
    [19-10-19 10:49:24.9722] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Backtrace:

    frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Schema/Storage.pm line 122)
    frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 1006)
    frame 2: DBIx::Class::Storage:BI::__ANON__ (C:/PROGRA~2/SQUEEZ~1/server/Slim/Plugin/FullTextSearch/Plugin.pm line 211)
    frame 3: Slim::Plugin::FullTextSearch::Plugin::createHelper Table (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Control/Queries.pm line 850)
    frame 4: Slim::Control::Queries::artistsQuery (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Control/Request.pm line 1883)
    frame 5: (eval) (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Control/Request.pm line 1883)
    frame 6: Slim::Control::Request::execute (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 981)
    frame 7: Slim::Menu::BrowseLibrary::_doRequest (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 920)
    frame 8: Slim::Menu::BrowseLibrary::__ANON__ (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 949)
    frame 9: Slim::Menu::BrowseLibrary::__ANON__ (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 987)
    frame 10: Slim::Menu::BrowseLibrary::_doRequest (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 961)
    frame 11: Slim::Menu::BrowseLibrary::_generic (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Menu/BrowseLibrary.pm line 1345)
    frame 12: Slim::Menu::BrowseLibrary::_artists (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 513)
    frame 13: Slim::Web::XMLBrowser::handleFeed (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 70)
    frame 14: Slim::Web::XMLBrowser::handleWebIndex (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 1192)
    frame 15: Slim::Web::XMLBrowser::_webLinkDone (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/XMLBrowser.pm line 1288)
    frame 16: Slim::Web::XMLBrowser::webLink (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/Pages/Search.pm line 61)
    frame 17: Slim::Web::Pages::Search::search (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/HTTP.pm line 1103)
    frame 18: Slim::Web::HTTP::generateHTTPResponse (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/HTTP.pm line 894)
    frame 19: Slim::Web::HTTP:rocessURL (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Web/HTTP.pm line 691)
    frame 20: Slim::Web::HTTP:rocessHTTP (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 123)
    frame 21: (eval) (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 119)
    frame 22: Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 168)
    frame 23: (eval) (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Networking/IO/Select.pm line 168)
    frame 24: Slim::Networking::IO::Select::loop (slimserver.pl line 727)
    frame 25: main::idle (slimserver.pl line 677)
    frame 26: main::main (slimserver.pl line 131)
    frame 27: PerlSvc::Interactive (/<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>PerlSvc. pm line 99)
    frame 28: PerlSvc::_interactive (slimserver.pl line 0)
    frame 29: (eval) (slimserver.pl line 0)

    [19-10-19 10:49:24.9724] Slim::Control::Request::execute (1888) Error: While trying to run function coderef [Slim::Control::Queries::artistsQuery]: [Carp::Clan::__ANON__(): DBI Exception: DBD::SQLite::db do failed: no such table: fulltext at /<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~3.EXE>Slim/Schema/Storage.pm line 126
    ]
    [19-10-19 10:49:24.9725] Slim::Menu::BrowseLibrary::_doRequest (983) Bad dispatch!
    [19-10-19 10:49:24.9794] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Error: DBI Exception: DBD::SQLite::db do failed: no such table: fulltext
    [19-10-19 10:49:24.9796] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122) Backtrace:
    Last edited by frank1969; 2019-10-19 at 02:20.

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,315

    search.html gives no results

    > [19-10-19 10:49:24.9708] Slim::Schema::Storage::throw_exception (122)
    > Error: DBI Exception: DBD::SQLite::db do failed: no such table:
    > fulltext


    Did you have the fulltext plugin enabled at some point? Or disabled?

    A full wipe & rescan should fix this.

    --

    Michael

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    587
    Oeps, wrong thread
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's
    Server: LMS on Pi3 7.9.1. on PcP 3.21
    Network: AVM Fritzbox, Netgear Smart Switch 24p, 3x Ubiquity

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    406
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > A full wipe & rescan should fix this.
    Meanwhile I did - now the "search.html" finds Titles (and genres) but no Albums or Artists
    So if I search fpor Beatles it finds titles containing the word "beatles" - but not the artist itself and no album (like "The Beatles (White Album)" or "Beatles 1967-1970"

    Maybe to remind: I'm using the SAME database on 4 installations - 3 of them work perfect - only 1 (!) shows this strange behaviour.

    To explain what I'm doing (on all 4 systems):

    I have LMS running on ONE system (for only this one is connected to the library - the other systems are for mobile use in laptop and webserver, of course there I don't wanna have the songs "online", but the library to do some reasearch).
    This installation is finde.

    On the other 3 systems I've install a "clean" LMS and do a database search (finding NULL of course). Then I stop the server, copy the artwork.db and library.db from my "production" system to the other installations (laptop, webserver...) and start LMS again.
    On 2 out of 3 it works perfect, ONLY the 3rd one shows this strange behaviour. So IMHO there has to be a reason outside of my database in the way LMS works (the 2 "working ones" are Windows 10 installations, the "strange one" is on Windows Server 2019 - should be the same but MAYBE there is the problem LMS suffers...?!

    THANKS again for Your efforts!

  7. #7
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,315

    search.html gives no results

    Are the configurations exactly the same? Full text search on/off on all
    of them? Searching within strings vs. start of a string only?

    --

    Michael

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    406
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    Are the configurations exactly the same? Full text search on/off on all
    of them?
    Thanks Michael, You obviously made my day. I double checked all options and they are the same, but I forgot the plugins for I only use the standard configuration without additional plugins and didn't know full text search is set to ON by default. After deactivating and restarting LMS search seems to work now

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •