Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    206

    SqueezeBox keeps disconnecting up power on.

    Every time I power on the touch it can’t find my network. I need to disconnect the power, and it seems to reset. It happens almost every day. Nothing new has changed with my internet or router. Thanks.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Minneapolis
    Posts
    110
    Mine started doing the same. Maddening. I've given up and unplugged it. If anyone has a solve, I'd love to hear it. Thanks.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    17,814
    If using DHCP, check that LMS server IP address remains the same and has not been given a new IP address when lease is renewed

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    206
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    If using DHCP, check that LMS server IP address remains the same and has not been given a new IP address when lease is renewed
    Thanks. where do I find that?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    586
    In the router, dhcp/lan section. Sometimes referred as bind ip or static ip.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's
    Server: LMS on Pi3 7.9.1. on PcP 3.21
    Network: AVM Fritzbox, Netgear Smart Switch 24p, 3x Ubiquity

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    United States
    Posts
    11,516
    Quote Originally Posted by edwin2006 View Post
    In the router, dhcp/lan section. Sometimes referred as bind ip or static ip.
    or "reserve" IP address.
    Home: VBA 4TB (2.5)>LMS 7.9.2>Transporter, Touch, Boom, Radio (all ethernet)
    Cottage: VBA 3TB (2.4)>LMS 7.9.1>Touch>Benchmark DAC I, Boom, Radio w/Battery (ethernet, Radio WIFI)
    Office: Win10(64)>LMS 7.9.2>Squeezelite
    The Wild (no internet): PiCorePlayer 4.0 on rPi 3B+, hifiberry Dac+Pro, 4TB USB (LMS & Squeezelite)
    Controllers: iPhone6 & iPadAir2 (iPeng), CONTROLLER, or SqueezePlay 7.8 on Win10(64) laptop
    Files: ripping: dbpa > FLAC; post-rip: mp3tag, PerfectTunes; Streaming: Spotify

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    17,814
    Quote Originally Posted by gellie View Post
    Thanks. where do I find that?
    Look in WebUI Settings/Information - Server IP Address

    If the address changes from day to day - then dynamic IP address may be the problem.

    In which case the posts about DHCP and routers indicate how you might make the servers's IP address remain the same.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •