Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 78
  1. #1
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105

    Mounting NAS on LMS running on RPi

    Hi to all my first post here... nice to be in such an active forum!

    My Synology NAS music folder path is volume1/music!
    It is impossible to me to make LMS on my rpi3B+ to see it!
    I tried installing LMS to the NAS too and there it shows instantly!
    When I am putting the path username password on the "RPi/LMS/Network Disk Mount" setup it won't mount at all...

    Can anyone point out what I am missing?

    Thank you in advance!!!!
    Michael

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,298

    Mounting NAS on LMS running on RPi

    > Can anyone point out what I am missing?

    You didn't mention the OS you're using, nor what kind of connection
    you're trying to establish (SMB, NFS, AFP...)

    --

    Michael

  3. #3
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Can anyone point out what I am missing?

    You didn't mention the OS you're using, nor what kind of connection
    you're trying to establish (SMB, NFS, AFP...)

    --

    Michael
    thnx for replying

    SMB connection
    LMS is running in the same RPi as the piCore player.
    It is an initial setup so that i get used to the LMS/picore environment and after i do so I will try to have LMS in another machine!

    I installed LMS to my NAS too but it's available in an older version for Synology NAS and my NAS is not very powerful any way to handle LMS in a satisfying speed!

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,298

    piCore & LMS initial setup

    > LMS is running in the same RPi as the piCore player.

    Ok, so you're running LMS on pCP, music on Synology? Pretty much the
    configuration I have.

    In DSM (Synology), set up NFS for the "music" share. Create NFS
    Permissions to give your LMS computer's IP read-only access to it.

    In pCP's LMS tab make sure you got the Additional Filesystems installed.
    Then connect to your NAS using NFS, the NAS' IP address and
    /volume1/music as the share name.

    > It is an initial setup so that i get used to the LMS/picore environment
    > and after i do so I will try to have LMS in another machine!


    If you plan to use a different systems anyway, why not start with it
    from the beginning? Otherwise all the effort put into configuring this
    will be lost, right?

    --

    Michael

  5. #5
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > LMS is running in the same RPi as the piCore player.

    Ok, so you're running LMS on pCP, music on Synology? Pretty much the
    configuration I have.

    In DSM (Synology), set up NFS for the "music" share. Create NFS
    Permissions to give your LMS computer's IP read-only access to it.

    In pCP's LMS tab make sure you got the Additional Filesystems installed.
    Then connect to your NAS using NFS, the NAS' IP address and
    /volume1/music as the share name.

    > It is an initial setup so that i get used to the LMS/picore environment
    > and after i do so I will try to have LMS in another machine!


    If you plan to use a different systems anyway, why not start with it
    from the beginning? Otherwise all the effort put into configuring this
    will be lost, right?

    --

    Michael
    Michael thank you very much for your time!!!! As you can understand I am quite a noob.

    Yes I did what you suggest.
    Finally I decided to install LMS to an old (late 2009) Mac mini I had been using for audio source the past years before I start experimenting with Linux distros on rpi. With ssd and 8GB of RAM seems much better solution for LMS.
    Everything is done much faster.
    It scanned the NAS much faster but now it’s stuck in “Building full text index” step for quite some time (37 minutes at the time)! I don’t know what this is to be honest... may be I should abort.

    The good thing is that I can play some music now.
    I completely removed LMS from the RPi and now only piCore is running on it.


    Another question ... how can I disable the software volume on piCore player? I couldn’t find it as an option...

    Thanx again!!
    Main system: Synology DS115j/RPi3b(LMS)/RPi3B+[LnrPS](piCore)/M2Tech EvoDAC Two+[LnrPS]/Densen DM20&30/Spendor SP2/3E
    Head-Fi: Schiit Vali2/Sennheiser HD600 & HD25Alum/Audeze Sine.
    Aditional HW: Allo DigiOne, iFi iDefender, iPurifier, iPower

  6. #6
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105
    May be an admin can change the title of the thread because I am starting to get way off topic and I think it’s better not to open many different threads...
    Something like “piCore & LMS initial setup” would be great.

    Well I disabled the sw volume so OK.

    Also I installed the Spotify and DSD plugins.
    They work great.

    Now I must find aiff and alac plug-ins because (unfortunately) I have some files (from my Apple only days) !

    Thnx!!
    Main system: Synology DS115j/RPi3b(LMS)/RPi3B+[LnrPS](piCore)/M2Tech EvoDAC Two+[LnrPS]/Densen DM20&30/Spendor SP2/3E
    Head-Fi: Schiit Vali2/Sennheiser HD600 & HD25Alum/Audeze Sine.
    Aditional HW: Allo DigiOne, iFi iDefender, iPurifier, iPower

  7. #7
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,298

    Mounting NAS on LMS running on RPi

    > Finally I decided to install LMS to an old (late 2009) Mac mini I had

    Make sure you're running the latest macOS available, as some of the
    older ones have outdated SSL libraries. They can be updated, but that's
    quite a bit of work...

    https://forums.slimdevices.com/showt...738#post925539

    > It scanned the NAS much faster but now it’s stuck in “Building full text
    > index” step for quite some time (37 minutes at the time)! I don’t know
    > what this is to be honest... may be I should abort.


    Please check the scanner.log (Settings/Information).

    > Now I must find aiff and alac plug-ins because (unfortunately) I have
    > some files (from my Apple only days) !


    LMS should transcode them out of the box. Does this not work for you?

    --

    Michael

  8. #8
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Finally I decided to install LMS to an old (late 2009) Mac mini I had

    Make sure you're running the latest macOS available, as some of the
    older ones have outdated SSL libraries. They can be updated, but that's
    quite a bit of work...

    https://forums.slimdevices.com/showt...738#post925539

    > It scanned the NAS much faster but now itâ€s stuck in “Building full text
    > index†step for quite some time (37 minutes at the time)! I donâ€t know
    > what this is to be honest... may be I should abort.


    Please check the scanner.log (Settings/Information).

    > Now I must find aiff and alac plug-ins because (unfortunately) I have
    > some files (from my Apple only days) !


    LMS should transcode them out of the box. Does this not work for you?

    --

    Michael
    Oh... that is not possible I am afraid! The mini is quite old and it can not be updated to the latest macOS. It runs El Capitan (10.11.6). It’s the latest it supports.


    Well I was wrong about aiff. They play Ok. But not alac. These do not.


    There are some other issues too...
    1) I was wrong about DSD. I was not on usb connection before. (I used Allo DigiOne).
    I have installed the DSD plugin in LMS but the files are converted to PCM or they don’t play at all (dsf128).

    2) some native 384KHz files I have don’t play
    Main system: Synology DS115j/RPi3b(LMS)/RPi3B+[LnrPS](piCore)/M2Tech EvoDAC Two+[LnrPS]/Densen DM20&30/Spendor SP2/3E
    Head-Fi: Schiit Vali2/Sennheiser HD600 & HD25Alum/Audeze Sine.
    Aditional HW: Allo DigiOne, iFi iDefender, iPurifier, iPower

  9. #9
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105
    Name:  BD46BE66-567F-4C5B-81C5-97DB5956F7DC.jpeg
Views: 315
Size:  161.2 KB
    It seems that the scanning completed Ok!

  10. #10
    Senior Member DomieMic65's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Athens Greece
    Posts
    105
    alac play now... after a full update of the Squeezelite extensions.
    Main system: Synology DS115j/RPi3b(LMS)/RPi3B+[LnrPS](piCore)/M2Tech EvoDAC Two+[LnrPS]/Densen DM20&30/Spendor SP2/3E
    Head-Fi: Schiit Vali2/Sennheiser HD600 & HD25Alum/Audeze Sine.
    Aditional HW: Allo DigiOne, iFi iDefender, iPurifier, iPower

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •