Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    16

    LMS MacOS keeps saying "The server is starting" and Perl 5.18 running at ±100% CPU

    Update: After I force quit Perl 5.18 in activity monitor, I could check the cleanup boxes and run cleanup. LMS started immediately now and Media Library Scan is running. If someone cares to shine a light on why LMS might have gotten stuck I would love to hear. Thanks, Jan

    ----------

    Hi,

    LMS 7.9.1 as well as the latest beta keeps saying "The server is starting" and Perl 5.18 is running at almost 100% CPU. It never finishing starting up. (see screenshots)

    Preference pane:
    https://d.pr/i/dPThjL/NptvtnC4Rz

    Activity Monitor:
    https://d.pr/i/L7zjX5/U6zisjaPNz

    To troubleshoot I've
    - uninstalled and reinstalled LMS. With reboots inbetween.
    - I installed the latest Perl package via OS X Developer Tools but Perl 5.18 keeps showing up in Activity Monitor, not the installed 5.2x package
    - I've tried to "Delete preference files" and "Clean cache folder etc" but I can't run those options because LMS doesn't startup.

    I've wondered if something might be wrong with the database but I've not been able to locate it and delete it manually.

    I'm running LMS on macOS 10.13.6 on a MacMini.
    My library consists of a something North of 40.000 FLAC files structured in Artist/Album folders. Organized with the Beets command line tagger.

    Any help would be appreciated.

    Thanks in advance, Jan
    Last edited by janpeeters; 2019-07-14 at 03:17. Reason: Problem solved

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •