Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 48 of 60 FirstFirst ... 38464748495058 ... LastLast
Results 471 to 480 of 594
  1. #471
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    25
    Paul

    Here is the log entry from my router with ethernet:
    Sep 2 13:09:07 2019 System Log LAN DHCP DHCP LAN Connection IP:192.168.1.13, DNS:192.168.1.1, GTW:192.168.1.1,Subnet:255.255.255.0 (Ethernet)

    I don't see any log activity when I try wifi....puzzling.

  2. #472
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,331
    Native ops support is very recent. Update your lms to the latest nightly. And then also do a full update on squeezelite.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  3. #473
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,331
    What brand and model WiFi router are you using? Make sure you are not using any ôSmartö connection modes in the router.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  4. #474
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    25
    Actiontec M1424WR FIOS router. Pretty old.

  5. #475
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    619
    Can piCorePlayer + LMS be sucessfully run on a Rasp Pi 1B (+HiFiBerry DAC)?

    This might be a silly question but a friend wishes to dip his toe into using Rasp Pi for LMS. (Rightly or wrongly I cautioned him about using Pi 1B.)
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  6. #476
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    2,899
    Yes, from earlier in the thread.


    [QUOTE=Man in a van;942703]I have done the hotfix and updated to v5.0.0.

    Running LMS and a cirruslogic dac on a rpi 1B.

    /QUOTE]


    It's not the quickest responder but chugs along


    Name:  rpi1b.png
Views: 297
Size:  11.1 KB



    ronnie

    Edit: Ethernet connection best
    Last edited by Man in a van; 2019-09-03 at 06:42.

  7. #477
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    619
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    It's not the quickest responder but chugs along
    ....
    Edit: Ethernet connection best
    Thanks - much appreciated.
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  8. #478
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    619
    I've very recently started using piCorePlayer and want to thank the developers for the really terrific job they have done.

    Thank you.

    One question - I was playing around with the Wake on Lan options (which are by no means essential) and couldn't get it to work. Presumably the "LMS NIC" is the network card on the server. I run LMS on Ubuntu Server 16.04.06 and Ubuntu changed from using "eth0" etc to using "em1" etc at some point in the past. (I understand there are ways of forcing Ubuntu to go back to using the "eth0" names but I am reluctant to do that.)

    As I said, this is hardly essential but I thought I would just mention it.
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  9. #479
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    3

    pcp-streamer and hifiberry DAC+ ADC output only noise

    Hi all,

    I have recently installed pCP 5.0 on a raspberry pi 3 + hifiberry DAC+ ADC and i have activated the pcp-streamer extension. I would like to stream music from a cd player connected with the analog output to the input jack of the hifiberry.
    Unfortunately when i try to connect to the url of the streamer

    http ://192.168.178.50:9100/S16_LE/44100/2/F

    i get only white noise. The noise starts when i press play on the cd unit and stops when i press stop (with a little delay of some seconds due to caching, i suppose).

    I have tried with different players (VLC from a pc, bubbleupnp from a smartphone) and i have tried also to stream in mp3 but the result is the same.
    To test the hifiberry i have installed on another SD raspbian + icecast + liquidsoap and the streaming works like a charm so the hardware is working fine.

    I would like to know if hifiberry DAC+ ADC is supposed to work with pcp-streamer and if there is some additional configuration to do other than choosing the correct DAC in the player settings page and activating the option to stream from line-in in the tweaks page of the web interface of pCP.

    Thank you

  10. #480
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,331
    Likely the correct card is not getting selected as the Alsa input.

    From the main page, Goto Diagnostics -> Sound.

    Scroll down on the page and look at the following sections. The card number for the hifiberry should match in the pcm.pcinput section.
    Name:  2019-09-04_20-08.png
Views: 223
Size:  10.8 KB

    Name:  2019-09-04_20-08_1.png
Views: 220
Size:  13.9 KB
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •