Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Switzerland
    Posts
    34

    Squeezebox Boom power connection - Simple sollution found

    I have two Booms and love them.

    They both suffer from the same power connection problem however, or at least until now.

    Short of taking them completely apart, I have tried all the suggested solutions (power supply, cleaning,replacing connector etc) but I still had the problem of the radios cutting out when I jiggled the power cable.

    OK, this may sound obvious, but it worked with both my radios.

    The "trick" is to insert the power cable at the back FULLY, and then gently pull the connect out very slightly and very slowly until you get a good solid connection.

    As I said, it works for me.

    Let me know how you get on.

    Cheers,
    John
    John

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Switzerland
    Posts
    34
    230 views. No comments?
    John

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    451
    What to say. For you it works, for someone else it's something to try.
    Mine is still working without any hassle.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's
    Server: LMS on Pi3 7.9.1. on PcP 3.21
    Network: AVM Fritzbox, Netgear Smart Switch 24p, 3x Ubiquity

  4. #4
    Quote Originally Posted by edwin2006 View Post
    What to say. For you it works, for someone else it's something to try.
    Mine is still working without any hassle.
    This.

    I'm glad it was posted in case I ever do need it. Thanks, OP!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •