Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Invalid SqueezeNetwork username or password.

    Hi, We now have TWO Mac Airs - Gave my daughter my old one which had a working version of LMS 7.75 & Squeezebox Account, to run Spotty.
    I was unable to get past the error message above on this my new Mac air - so have 'deleted' the LMS in the pref panes on the old computer,
    Still a problem, so deleted, then re-created my squeezebox account (same email & password as before) -
    Still get the error message above - can anyone advise why?
    Cheers

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,300

    Invalid SqueezeNetwork usernameor password.

    > Still get the error message above - can anyone advise why?

    Check the server.log file. Does your LMS have access to eg. Internet
    Radio? Do you even still need mysb.com integration?


    --

    Michael

  3. #3

    "Safari CAN'T OPEN THE PAGE LOCALHOST/9000....FIND THE SERVER LOCALHOST

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Still get the error message above - can anyone advise why?
    Check the server.log file. Does your LMS have access to eg. Internet
    Radio? Do you even still need mysb.com integration?
    --
    Michael
    Thanks very much for your reply/advice.
    Below is the server log file - if I ignore the 'Account' tab asking for email/password and go straight to advanced/advanced settings in order to obtain 'spotty' I get the following message:

    "Safari CAN'T OPEN THE PAGE LOCALHOST/9000....FIND THE SERVER LOCALHOST
    Server Log:-
    [19-03-29 16:41:25.4689] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 16:41:26.9740] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 16:41:27.6460] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (359) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [19-03-29 16:41:28.6028] main::checkDataSource (1071) Warning: Schema updated or no media found in the database, initiating scan.
    [19-03-29 16:55:09.3446] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 16:55:11.8855] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 16:55:12.3877] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (359) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [19-03-29 17:07:59.9055] Slim::Buttons::XMLBrowser::gotError (242) Error: While retrieving [http://www.mysqueezebox.com/api/myapps/v1/opml]: [A mysqueezebox.com account is required for this service. Please access Logitech Media Server Settings -> mysqueezebox.com with a web browser to configure.]
    [19-03-29 17:31:53.3296] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 17:31:55.8369] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 17:31:56.2915] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (359) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [19-03-29 19:36:06.6793] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-29 19:36:08.0819] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-30 08:09:57.2782] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002
    [19-03-30 08:09:58.5861] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.6, 1521467459, Thu Mar 29 16:49:33 CEST 2018) perl 5.018002

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,300

    Invalid SqueezeNetwork usernameor password.

    > "Safari CAN'T OPEN THE PAGE LOCALHOST/9000....FIND THE SERVER LOCALHOST

    it's http://localhost:9000, not http://localhost/9000


    --

    Michael

  5. #5

    How can I get spotty up and running without a valid/working my squeezebox.com account

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > "Safari CAN'T OPEN THE PAGE LOCALHOST/9000....FIND THE SERVER LOCALHOST
    it's http://localhost:9000, not http://localhost/9000
    --
    Michael
    I typed it manually - just a simple typo error, How can I get spotty up and running without a valid/working my squeezebox.com account?

  6. #6
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,300

    Invalid SqueezeNetwork usernameor password.

    > I typed it manually - just a simple typo error, How can I get spotty up
    > and running without a valid/working my squeezebox.com account?


    Spotty doesn't require mysb.com integration.

    --

    Michael

  7. #7

    Do you have any idea why squeezebox is having the problem outlined?

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I typed it manually - just a simple typo error, How can I get spotty up
    > and running without a valid/working my squeezebox.com account?

    Spotty doesn't require mysb.com integration.
    --
    Michael
    Since I only know/have ever got the 3rd party plugins to work, via the advanced options, that does not leave me any the wiser -
    Do you have any idea why squeezebox is having the problem outlined?

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    3,058
    Quote Originally Posted by Ronc01 View Post
    Since I only know/have ever got the 3rd party plugins to work, via the advanced options, that does not leave me any the wiser -
    Do you have any idea why squeezebox is having the problem outlined?
    Do you have a firewall on your server? They often cause issues.

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk

  9. #9

    Do you have a firewall on your server? They often cause issues.

    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    Do you have a firewall on your server? They often cause issues.
    Yes But even turning it off does not fix the issue - I have deleted/reinstalled several times, deleted my Squeezebox account and created another one.
    I manage to get the LMS server to start (cannot stop it though) but no matter what it will not recognise my valid squeezebox username/password
    on the account page of LMS on my Mac air.

    Does it matter that the last 3 digits of the IP address differ between the Boom ie 216 but the Media server ends in 107 (which is the same as the IP address in Network on Mac air)?
    Cheers
    Server Log Below:-
    [19-04-22 16:10:26.9286] Slim::Buttons::XMLBrowser::gotError (242) Error: While retrieving [http://www.mysqueezebox.com/api/myapps/v1/opml]: [A mysqueezebox.com account is required for this service. Please access Logitech Media Server Settings -> mysqueezebox.com with a web browser to configure.]

  10. #10
    Senior Member toby10's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    USA (home of the bottomless credit card)
    Posts
    9,224
    Quote Originally Posted by Ronc01 View Post
    ..... Does it matter that the last 3 digits of the IP address differ.......]
    Last three must be different for your devices to function correctly. This is what identifies each unique item on your network.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •