Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    LMS will not run on NAS Synology DS718+ after recent DSM update

    The update of course may be a red herring, but I had LMS (7.9.1 beta) running very well on my new DS718+ NAS Synology box until I did the NAS DSM update yesterday
    After that the package will not 'Run' anymore...says starting but then just stops again!
    I uninstalled both LMS and Perl and then re-installed both...same issue

    Anyone help?

    Note: On my older NAS, the LMS (same beta version) is able to run fine
    Last edited by GuyManning; 2019-02-27 at 05:07. Reason: typo

  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    LMS will not run on NAS Synology DS718+ after recent DSMupdate

    > The update of course may be a red herring, but I had LMS (7.9.1 beta)

    Synology's package or the community's?

    > running very well on my new DS718+ NAS Synology box until I did the NAS
    > DSM update yesterday
    > After that the package will not 'Run' anymore...says starting but then
    > just stops again!


    Can you grab a copy of the server.log?

    --

    Michael

  3. #3
    Sure .....if u can just remind me of how to get that and send it

    LMS 7.9.1-168 BETA Developed by Logitech Published by Synology

    In package center, I press the RUN button - its starts to load and then stops again leaving the Run button enabled once again
    Last edited by GuyManning; 2019-02-27 at 05:26.

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,430

    LMS will not run on NAS Synology DS718+ after recent DSMupdate

    > Sure .....if u can just remind me of how to get that and send it
    >
    > 7.9.1-168 BETA Developed by Logitech Published by Synology


    That's modified and bundled by Synology, badly outdated and NOT
    distributed by Logitech. You better try to install the community build.

    --

    Michael

  5. #5
    ok looking for that now....

    Ok added SynoCommunity and can view Community packages, but cannot see LMS in there ...there are only 2 I find...both Logitech one older - one beta

    and as I said...the 7.9.1 beta version is able to run ok on my older NAS, the problem started after the latest DSM update on the new NAS I think
    Last edited by GuyManning; 2019-02-27 at 06:22.

  6. #6
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    321
    Quote Originally Posted by GuyManning View Post
    ok looking for that now....
    Ok added SynoCommunity and can view Community packages, but cannot see LMS in there ...there are only 2 I find...both Logitech one older - one beta
    and as I said...the 7.9.1 beta version is able to run ok on my older NAS, the problem started after the latest DSM update on the new NAS I think
    I don't know what SynoCommunity is, but I'm using Pinkdot's Synology builds for my Synology DS 716+ II and they work great:

    https://forums.slimdevices.com/showt...7-9-2-packages
    https://sourceforge.net/projects/lms.../files/DSM6.x/

    I assume DS 718+ model is a 64 bit Intel model like mine, and you should download LogitechMediaServer-x86_64-7.9.2-168.0018.spk to get the (currently) latest version.

    You'll find the LMS interface on port 9002 after install (unlike the official, which as far as I remember is on port 9001).
    Last edited by Stig Nygaard; 2019-02-27 at 11:20.
    /Stig
    rockland.dk - last.fm/user/rockland - discogs.com/user/StigNygaard - flickr.com/photos/stignygaard
    Server: LMS 8.0.0 (LmsUpdate) - 1593258969 @ June 27th 2020 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, 7" touch, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    Try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - And Album Linkr for a better last.fm desktop browser experience...

  7. #7
    Senior Member Stig Nygaard's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Copenhagen
    Posts
    321
    But latest DSM update contains nothing that obviously would be likely to make Synology's older LMS to break. So my guess is, that reboot has triggered some other problem that could be fixed if you want to keep Synology's own version of LMS:

    Version: 6.2.1-23824-6


    (2019-02-19)

    Important Note
    1. The update is expected to be available for all regions within the next few days, although the time of release in each region may vary slightly.
    2. This update will restart your Synology NAS if you are using the models listed below.
      • Plus Series : DS218+, DS718+, DS918+, DS1019+
      • Value Series : DS418play

    Fixed Issues
    1. Fixed an issue where abnormal reboot while converting SHR type or expanding SHR capacity may cause the storage volume not to be properly mounted.
    2. Fixed an issue where the completion of Snapshot Replication under high load environment may result in abnormal reboot.
    3. Minor bug fixes.




    SHR (Synology Hybrid RAID) is some RAID management system from Synology
    /Stig
    rockland.dk - last.fm/user/rockland - discogs.com/user/StigNygaard - flickr.com/photos/stignygaard
    Server: LMS 8.0.0 (LmsUpdate) - 1593258969 @ June 27th 2020 on Synology DS716+II. Clients: RPi3 (Max2Play, 7" touch, HiFiBerry Digi+ Pro), SB Touch, OrangeSqueeze/SqueezePlayer. Livingroom HiFi: Marantz PM6005 and F3/Lyd Audiovector 2.

    Try my Art Grabr for fetching big cover-art from various sites - And Album Linkr for a better last.fm desktop browser experience...

  8. #8
    Just FYI, I had a DSM blow up my LMS last night. So I just got things working with docker instead:

    https://hub.docker.com/r/justifiably...echmediaserver

    Took some doing to figure out why audio wasn't working, how to setup the ports etc. The key was when I noticed that the PiCorePlayers were on some odd "internal" docker ip subnet. So then I figured out to use this setting in Docker for this container:

    Under Advanced Settings->Network for the docker image, click on "use the same network as the docker host". This also has the benefit of using all the proper expected LMS ports.

    NOTE: you MUST set the network up when you create the docker container, you can't edit that after the fact.

    Anyway, now I'm FINALLY on the last LMS. Synology appears to have given up with LMS about 2 years ago.

    Justin

  9. #9
    Senior Member pinkdot's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,215
    Quote Originally Posted by eradicatore View Post
    Just FYI, I had a DSM blow up my LMS last night. So I just got things working with docker instead:

    https://hub.docker.com/r/justifiably...echmediaserver

    Took some doing to figure out why audio wasn't working, how to setup the ports etc. The key was when I noticed that the PiCorePlayers were on some odd "internal" docker ip subnet. So then I figured out to use this setting in Docker for this container:

    Under Advanced Settings->Network for the docker image, click on "use the same network as the docker host". This also has the benefit of using all the proper expected LMS ports.

    NOTE: you MUST set the network up when you create the docker container, you can't edit that after the fact.

    Anyway, now I'm FINALLY on the last LMS. Synology appears to have given up with LMS about 2 years ago.

    Justin
    Another option would have been: https://forums.slimdevices.com/showt...8-0-*-packages
    -DS718+, RPI 2 (Spotifyd/myMPD),Aune S6 - Exposure 3010S2 - PMC FB1i-s -LmsRepack + LmsUpdate - Updated and Cleaned up Logitech Media Server 8.0.0 for Synology.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •