Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 36 of 36

Thread: Inguz EQ/DRC

  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    631
    I need to think about this.

    Which version of LMS are you using?

    In the meantime I will update my W10 system with the latest LMS and retest my system to see whether I can replicate the problem.
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    631
    Just a thought - can you please confirm that the files

    InguzDSP.exe
    InguzDSP.exe.config
    DSPUtil.dll

    are all in the folder: "C:\Program Files (x86)\Squeezebox\server\Bin\MSWin32-x86-multi-thread"

    together with sox.exe (, etc)
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  3. #33
    Quote Originally Posted by JohnB View Post
    Just a thought - can you please confirm that the files

    InguzDSP.exe
    InguzDSP.exe.config
    DSPUtil.dll

    are all in the folder: "C:\Program Files (x86)\Squeezebox\server\Bin\MSWin32-x86-multi-thread"

    together with sox.exe (, etc)
    Hi JohnB-
    Thanks again.
    Just before I saw this post, I decided to remove/uninstall inguz and re-install. Before the re-install I also updated from LMS 7.91 to 7.92. It took me a couple of tries for the plugin to be accepted, but when it was all installed I did notice that all 3 of those files were there - and they had not been before.
    It does seem to be working now. I purposely choose a 48k filter file in extras, as I knew almost any thing I played would need to be resampled. And as far as I can see in this log, it's working:


    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf Write fault 232: The pipe is being closed
    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf 1632931 samples, 154779.5504 ms (291.0876 init), 0.239 * realtime, peak -4.7238 dBfs
    20200129012112: InguzDSP (version 0.9.32) -id b8:27:eb:3a:b6:bf -wav -wavo -d 24
    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf Gain -16 dB
    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf Impulse Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav, matrix (null)
    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf Can't use Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav: its sample rate is 48000 not 44100
    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf Using resampled version Temp\44100_0026B57238_Impulses_T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav instead
    20200129012112: b8:27:eb:3a:b6:bf EQ flat
    20200129012113: b8:27:eb:3a:b6:bf 16/44100 PCM => 24/44100 PCM TRIANGULAR, gain -16 dB
    20200129012122: b8:27:eb:3a:b6:bf Write fault 232: The pipe is being closed
    20200129012122: b8:27:eb:3a:b6:bf 1639075 samples, 9996.2886 ms (214.9298 init), 3.7014 * realtime, peak -4.7238 dBfs
    20200129012122: InguzDSP (version 0.9.32) -id b8:27:eb:3a:b6:bf -wav -wavo -d 24
    20200129012123: b8:27:eb:3a:b6:bf Gain -16 dB
    20200129012123: b8:27:eb:3a:b6:bf Impulse Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav, matrix (null)
    20200129012123: b8:27:eb:3a:b6:bf Can't use Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav: its sample rate is 48000 not 96000
    20200129012123: b8:27:eb:3a:b6:bf Using resampled version Temp\96000_0026B57238_Impulses_T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav instead
    20200129012123: b8:27:eb:3a:b6:bf EQ flat
    20200129012123: b8:27:eb:3a:b6:bf 24/96000 PCM => 24/96000 PCM TRIANGULAR, gain -16 dB
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf Write fault 232: The pipe is being closed
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf 2220707 samples, 8567.5556 ms (281.9226 init), 2.6845 * realtime, peak -1.1036 dBfs
    20200129012131: InguzDSP (version 0.9.32) -id b8:27:eb:3a:b6:bf -wav -wavo -d 24
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf Gain -16 dB
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf Impulse Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav, matrix (null)
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf Can't use Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav: its sample rate is 48000 not 44100
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf Using resampled version Temp\44100_0026B57238_Impulses_T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav instead
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf EQ flat
    20200129012131: b8:27:eb:3a:b6:bf 16/44100 PCM => 24/44100 PCM TRIANGULAR, gain -16 dB
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf Write fault 232: The pipe is being closed
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf 1927843 samples, 4942.4776 ms (229.7122 init), 8.7001 * realtime, peak -14.8925 dBfs
    20200129012136: InguzDSP (version 0.9.32) -id b8:27:eb:3a:b6:bf -wav -wavo -d 24
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf Gain -16 dB
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf Impulse Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav, matrix (null)
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf Can't use Impulses\T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav: its sample rate is 48000 not 44100
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf Using resampled version Temp\44100_0026B57238_Impulses_T-flat F-Default M-hogtalare 27012048.wav instead
    20200129012136: b8:27:eb:3a:b6:bf EQ flat
    20200129012137: b8:27:eb:3a:b6:bf 16/44100 PCM => 24/44100 PCM TRIANGULAR, gain -16 dB



    BTW, I am getting some CLIPPING notices in the log. How do I adjust the gain? I hope I don't need the Silverlight for that, because it isn't working.
    Last edited by firedog; 2020-01-28 at 17:00.
    GIK Acoustics Room Treatments. Isol Line conditioner/protection. iFi AC iPurifiers>CAPS4 Pipeline w/Sonore PS >Kii Control>Kii Three speakers.iFi iOne+ Schiit Freya Pre for analog. An SB Touch, Duet Controller, a RB Pi 3B+ running piCorePlayer as an SBT emulator in additional rooms.

  4. #34
    Senior Member Apesbrain's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,424
    Gain can be adjusted here:
    C:\Program Files\Squeezebox\server\Bin\MSWin32-x86-multi-thread\InguzDSP.exe.config

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    631
    Quote Originally Posted by firedog View Post
    Just before I saw this post, I decided to remove/uninstall inguz and re-install. Before the re-install I also updated from LMS 7.91 to 7.92. It took me a couple of tries for the plugin to be accepted, but when it was all installed I did notice that all 3 of those files were there - and they had not been before.
    It does seem to be working now.
    ...
    BTW, I am getting some CLIPPING notices in the log. How do I adjust the gain? I hope I don't need the Silverlight for that, because it isn't working.
    Glad that it is now working.

    I think that the InguzDSP.exe, InguzDSP.exe.config, DSPUtil.dll files must have been originally been placed in the wrong folder.

    It would be a good idea to check whether any of those are still present in the folder they were originally copied to and delete them.

    Apesbrain has given details of how to adjust the gain. The file can be edited in, say, Notepad.
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    631
    Internet Explorer & Silverlight

    The Inguz browser interface is only functional with Internet Explorer and with Silverlight installed on the PC.

    If Silverlight is installed and if there is an error message when accessing the Inguz options in Internet Explorer - check whether Silverlight is enabled in Internet Explorer.

    Within IE, press Alt on the keyboard to reveal the menu bar with the Tools option.
    Click on Tools
    Select Toolbars and Extensions
    "Show" will initially show "Currently loaded add-ons". Silverlight might not show up there
    Change the "Show" to "All add-ons"
    Scroll down to Silverlight and check whether it is enabled - change if necessary.

    On my newly upgraded to W10 system I got the silverlight error message even though, when I checked, Silverlight was enabled.

    However, the process of merely checking (as above) suddenly enabled Inguz to work in Internet Explorer and it still worked after rebooting and re-opening IE.

    (Ideally the Inguz interface needs to be re-written, removing Silverlight and making it compatible with Chrome/Firefox but I don't have the skills to do that.)
    Last edited by JohnB; 2020-01-29 at 04:58.
    Allo Digione Signature (+LiFePo Batteries), Touch, Metrum Jade, Bryston B4 SST2, PMC OB1i speakers, HP Proliant Microserver/Ubuntu, PC/Windows 7, iPad 4, iPeng, Squeezepad.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •