Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Upgrading LMS

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,314
    So on startup I got the following:

    2019-05-11 16:52:31 squeezeboxserver_safe started.
    [19-05-11 16:52:31.9410] main::init (387) Starting Logitech Media Server (v7.9.2, 1557550305, Sat May 11 07:16:51 CEST 2019) perl 5.028001 - i686-linux-gnu-thread-multi-64int
    [19-05-11 16:52:32.1993] Slim::Control::Request::execute (1868) Request in error, returning
    [19-05-11 16:52:32.3760] Slim::Networking::SqueezeNetwork::_error (576) Unable to login to SN: Invalid mysqueezebox.com username or password.
    [19-05-11 16:52:32.3761] Slim::Networking::SqueezeNetwork::_init_error (185) Unable to login to mysqueezebox.com, sync is disabled: Invalid mysqueezebox.com username or password. (https://www.mysqueezebox.com)
    [19-05-11 16:52:32.3764] Slim::Networking::SqueezeNetwork::_init_error (201) mysqueezebox.com sync init failed: Invalid mysqueezebox.com username or password., will retry in 261000 (https://www.mysqueezebox.com)
    [19-05-11 16:52:34.1719] Slim::Web::Cometd::handler (422) errorNeedsClient: 00:04:20:26:3b:cd, status, -, 10, menu:menu, useContextMenu:1, subscribe:600
    [19-05-11 16:55:10.0281] Slim::Networking::IO::Select::__ANON__ (131) Error: Select task failed calling Slim::Web::HTTP:rocessHTTP: Can't call method "findUrl" on an undefined value at /usr/share/perl5/Slim/Web/Pages/Trackinfo.pm line 33.
    ; fh=Slim::Web::HTTP::ClientConn=GLOB(0x58775fc)
    [19-05-11 16:55:34.3103] Slim::Utils::Misc::msg (1253) Warning: [16:55:34.3101] Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /usr/share/squeezeboxserver/HTML/Default/cmdwrappers_Default line 26.
    [19-05-11 16:55:34.3106] Slim::Utils::Misc::msg (1253) Warning: [16:55:34.3105] Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /usr/share/squeezeboxserver/HTML/Default/cmdwrappers_Default line 26.


    and now I literally have zero Plugin support. Although plugins still exist in /var/lib/squeezeboxserver/cache/InstalledPlugins/Plugins the Server Settings page that allows you to select plugins is blank, nothing there at all just the text that says "You can install Plugins below".. except you can't..

    The rest of the files are unchanged, the cache folder contains all my original plugins, the prefs for those plugins are still there in /var/lib/squeezeboxserver and so on.

    Hmm. I also can't connect on port 9090 from Android devices either ... weirder and weirder ...
    Last edited by drmatt; 2019-05-11 at 09:16.
    --
    Hardware: 3x Touch, 1x Radio, 2x Receivers, 1 HP Microserver NAS with Debian+LMS 7.9.0
    Music: ~1300 CDs, as 450 GB of 16/44k FLACs. No less than 3x 24/44k albums..

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,314
    Hmm, so the explanation for port 9090 not working is simple .. the CLI interface runs as a plugin, and no plugins are currently working .. !

    Any ideas on debugging that?
    --
    Hardware: 3x Touch, 1x Radio, 2x Receivers, 1 HP Microserver NAS with Debian+LMS 7.9.0
    Music: ~1300 CDs, as 450 GB of 16/44k FLACs. No less than 3x 24/44k albums..

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,314
    Don't know if its' relevant but on enabling debug for "server.plugins" I'm getting lots of:

    [19-05-11 17:07:30.8917] Slim::Utils::Strings::string (526) Error: missing string PLUGIN_FAVORITES_ADD
    [19-05-11 17:07:30.8923] Slim::Utils::Strings::string (526) Error: missing string PLUGIN_FAVORITES_REMOVE
    --
    Hardware: 3x Touch, 1x Radio, 2x Receivers, 1 HP Microserver NAS with Debian+LMS 7.9.0
    Music: ~1300 CDs, as 450 GB of 16/44k FLACs. No less than 3x 24/44k albums..

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,314
    Well, that was fun.

    The answer?

    MANY MANY ".dpkg-new" and ".dpkg-tmp" files scattered throughout the /usr/share/perl5/Slim/ tree. Once I'd trawled through these and renamed the most recent one to the correct name, LMS is starting up just fine and running perfectly, with all plugins in place.

    Long and short answer: broken DPKG update.

    848 mv SqueezeNetwork.pm.dpkg-tmp SqueezeNetwork.pm
    867 mv SlimService.pm.dpkg-new SlimService.pm
    872 mv UPnPMediaServer.pm.dpkg-tmp UPnPMediaServer.pm
    882 mv History.pm.dpkg-tmp History.pm
    895 mv UPnPMediaServer.pm.dpkg-tmp UPnPMediaServer.pm
    907 mv BrowseUPnPMediaServer.pm.dpkg-tmp BrowseUPnPMediaServer.pm
    916 mv YALP.pm.dpkg-tmp YALP.pm
    926 mv install.xml.dpkg-tmp install.xml
    927 mv Plugin.pm.dpkg-tmp Plugin.pm
    935 mv icon_40x40_m.png.dpkg-tmp icon_40x40_m.png
    937 mv icon.png.dpkg-tmp icon.png
    950 mv install.xml.dpkg-tmp install.xml
    951 mv Plugin.pm.dpkg-tmp Plugin.pm
    952 mv ProtocolHandler.pm.dpkg-tmp ProtocolHandler.pm
    953 mv strings.txt.dpkg-tmp strings.txt
    964 mv ControlPoint.pm.dpkg-tmp ControlPoint.pm
    976 mv icon.png.dpkg-tmp icon.png
    990 mv install.xml.dpkg-tmp install.xml
    991 mv Metadata.pm.dpkg-tmp Metadata.pm
    992 mv Plugin.pm.dpkg-tmp Plugin.pm
    993 mv strings.txt.dpkg-tmp strings.txt
    1002 mv install.xml.dpkg-tmp install.xml
    1003 mv Plugin.pm.dpkg-tmp Plugin.pm
    1004 mv ProtocolHandler.pm.dpkg-tmp ProtocolHandler.pm
    1005 mv strings.txt.dpkg-tmp strings.txt
    1015 mv icon_40x40_m.png.dpkg-tmp icon_40x40_m.png
    1016 mv icon.png.dpkg-tmp icon.png
    1027 mv btn_lastfm_ban.gif.dpkg-tmp btn_lastfm_ban.gif
    1028 mv btn_lastfm_love.gif.dpkg-tmp btn_lastfm_love.gif
    1041 mv PropertyConfigurator.pm.dpkg-tmp PropertyConfigurator.pm
    --
    Hardware: 3x Touch, 1x Radio, 2x Receivers, 1 HP Microserver NAS with Debian+LMS 7.9.0
    Music: ~1300 CDs, as 450 GB of 16/44k FLACs. No less than 3x 24/44k albums..

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,314
    (well, one remaining issue, which I don't think is related, is that on a restart it will hang for a loooong time, many minutes, running 100% cpu with this being the final message in the logs:

    [19-05-11 20:40:21.1934] Plugins::TrackStat::Storage::refreshTracks (1242) TrackStat: Synchronizing TrackStat data, please wait...

    )
    --
    Hardware: 3x Touch, 1x Radio, 2x Receivers, 1 HP Microserver NAS with Debian+LMS 7.9.0
    Music: ~1300 CDs, as 450 GB of 16/44k FLACs. No less than 3x 24/44k albums..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •