Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30
  1. #21
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    4,709
    Quote Originally Posted by madpad View Post
    Thanks Chris, I wrote you an email.
    Chris?
    LMS 7.7, 7.8 and 7.9 - 5xRadio, 3xBoom, 4xDuet, 1xTouch, 1 SB2. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, JBL OnBeat, XBoxOne, XBMC, Foobar2000, ShairPortW, JRiver 21, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, , Pi B3, B2, Pi B+, 2xPi A+, Odroid-C1, Odroid-C2, Cubie2, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    Chris?
    Yes to: chris (at) schoeppi.net so his name is Chris as it seems. ;-)

  3. #23
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    4,709
    Quote Originally Posted by madpad View Post
    Yes to: chris (at) schoeppi.net so his name is Chris as it seems. ;-)
    Oh sorry, as this response was to my post I missed that
    LMS 7.7, 7.8 and 7.9 - 5xRadio, 3xBoom, 4xDuet, 1xTouch, 1 SB2. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, JBL OnBeat, XBoxOne, XBMC, Foobar2000, ShairPortW, JRiver 21, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, , Pi B3, B2, Pi B+, 2xPi A+, Odroid-C1, Odroid-C2, Cubie2, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    3

    Squeezebox Classic (SB3) Repair Considerations

    On Sun, 6 Jan 2019 07:34:13 +0000, madpad wrote:
    >
    > philippe_44 wrote:
    >> Chris?

    >
    > Yes to: chris (at) schoeppi.net so his name is Chris as it seems. ;-)


    Yes, it is :-). Got your mail, will answer soon....

    Ciao,

    Schoepp


  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    Oh sorry, as this response was to my post I missed that
    Sorry about that! Btw. I just found two original Squeezbox (v1) in my storage, is anyone interested in buying one of them? A collector maybe, as this is history.. it first came without casing :-) was an upgrade afterwards which I did. They still work like a charm.

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Milan, Italy
    Posts
    547
    What an incredible resource that blog is. Wow!

    I've bookmarked it and I hope you'll offer repair services for a long time to come.

  7. #27
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    105

    IR emitter in headphone jack not working

    I've got an SB3 that seems to be in good working order, except that IR blaster is not able light up IR diodes plugged into the headphone jack. I'm assuming it's probably the capacitors, but replacing those is beyond my soldering skills.

  8. #28
    Senior Member JoeMuc2009's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Muenster, Germany
    Posts
    142
    Quote Originally Posted by pputzer View Post
    I've got an SB3 that seems to be in good working order, except that IR blaster is not able light up IR diodes plugged into the headphone jack. I'm assuming it's probably the capacitors, but replacing those is beyond my soldering skills.
    I was actually hoping somebody else with more IR Blaster experience would answer. I have not used IR Blaster myself yet but would advise you to check these steps:


    • did IR Blaster work previously? How did it stop? Did it become more and more unreliable, or did it fail at one point?
    • if you are trying to set it up for the first time, did you ensure the polarity and connections on the headphone jack are correct with respect to the IR diode?
    • if you point your smartphone's camera (in video mode), or any video camera, towards the IR emitter diode, do you see faint purple flashes while IR commands are being sent? (please compare to a known-working IR remote control to verify your camera is picking up the infrared light)
    • does the headphone jack of your SB3 work properly when being used as a regular headphone output? If the left channel is missing, that would be the same pin that drives the IR diode...


    Hope this might help you a bit.
    Cheers,
    Joe


    PN me if your Boom / Classic / Transporter display has issues!

    LMS 7.9.0 on Windows Server 2012
    1x Squezeebox Classic SB2
    8x Squeezebox Classic SB3 (3 waiting for repair)
    8x Squeezebox Boom (one dead, one waiting for repair)
    1x Transporter
    2x Controller (one waiting for repair)
    3x Touch (1 dead, 1 waiting for repair)
    2x Radio (1 dead)

  9. #29
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by JoeMuc2009 View Post
    • did IR Blaster work previously? How did it stop? Did it become more and more unreliable, or did it fail at one point?
    It did work before, but after a move, the SB3 was set up again in a new place. When that happened, the blaster did not work. I initially thought the diode/blaster was bad or my IR codes were wrong, so I bought a new one. That does not work either, though.

    Quote Originally Posted by JoeMuc2009 View Post
    • if you point your smartphone's camera (in video mode), or any video camera, towards the IR emitter diode, do you see faint purple flashes while IR commands are being sent? (please compare to a known-working IR remote control to verify your camera is picking up the infrared light)
    Yes, that's how I know it is not emitting anything.

    Quote Originally Posted by JoeMuc2009 View Post
    • does the headphone jack of your SB3 work properly when being used as a regular headphone output? If the left channel is missing, that would be the same pin that drives the IR diode...
    I have not had time to check with a headphone yet.

  10. #30
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    105
    So after building a piCorePlayer with the RaspTouch chassis (very nice, but costly), I moved the SBT from the living room to replace the "broken" SB3 in the bed room. Well, it turns out that blasting the amps remote didn't work either. Either there's an issue with RC5 codes, my hardware documentation is entirely wrong (doubtful, got it from the hardware support engineer of the manufacturer) or this amp has an IR sensor that needs REALLY bright LEDs.

    The amp's remote works fine and is quite bright when viewed with an IR-sensing smart phone. The IR blaster LEDs connect to the squeezebox barely show up on the phone, but work fine when glued to the sensor of the other amp in the living room. Oh well.

    Now I've got a spare SB3 that's working fine, but still no IR for that pesky amplifier. Reasonable offers for the SB3 are welcome (postage outside of Europe is probably prohibitive, though).

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •