Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27

Thread: pcp + LMS + NAS

  1. #11
    Senior Member Jeff07971's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    London, England
    Posts
    1,636
    Quote Originally Posted by edwin2006 View Post
    Because it runs perfectly on the pi
    🤪

    Want a webapp ? Get SqueezeLite-X ! https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post903953

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    773
    Had to say, except for mounting the server 2019 share
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's (SB2, SB3, Boom, Touch)
    Server: LMS on Pi3B+ 8.1.2 on PcP 7.0.1
    Network: Draytek, Netgear Smart Switch 24p, Ubiquiti PoE, 3x Ubiquity

  3. #13
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4,056
    That's the first problem....using microsoft server as a file server. Newer versions of Windows are very very picky as to what is allow to mount a share. I'm sure it's some sort of firewall configuration issue.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    773
    @paul. I've got the same idea but how to trouble shoot. I'm not even sure if the pi is able to connect at all. That's why I enabled SMB1 at the server side and used vers=1 and vers=2 at the pi side. Still no luck.
    Is it possible to mount from command prompt to get more feedback from the pi os? If so, how to do that?
    I tried to find the man page to figure out the mount options but could not find them.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's (SB2, SB3, Boom, Touch)
    Server: LMS on Pi3B+ 8.1.2 on PcP 7.0.1
    Network: Draytek, Netgear Smart Switch 24p, Ubiquiti PoE, 3x Ubiquity

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    773
    Quote Originally Posted by paul- View Post
    That's the first problem....using microsoft server as a file server. Newer versions of Windows are very very picky as to what is allow to mount a share. I'm sure it's some sort of firewall configuration issue.
    Tried with firewall completely disabled, no luck.
    Found mount man page http://linuxcommandlibrary.com/man/mount.cifs.html

    Tried with vers=2.1 and vers=3.0 without luck.
    tried with domain=<MYDOMAIN> no luck
    tried with various version of sec= also no luck

    I really do not have a clue where this is failing. Old Windows XP box is no problem. Since firewall on/off makes no difference i assume it could be a protocol thing but how to get this working....
    Any suggestions are welcome. There must be more people with this.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's (SB2, SB3, Boom, Touch)
    Server: LMS on Pi3B+ 8.1.2 on PcP 7.0.1
    Network: Draytek, Netgear Smart Switch 24p, Ubiquiti PoE, 3x Ubiquity

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    5,772
    Quote Originally Posted by edwin2006 View Post
    Tried with firewall completely disabled, no luck.
    Found mount man page http://linuxcommandlibrary.com/man/mount.cifs.html

    Tried with vers=2.1 and vers=3.0 without luck.
    tried with domain=<MYDOMAIN> no luck
    tried with various version of sec= also no luck

    I really do not have a clue where this is failing. Old Windows XP box is no problem. Since firewall on/off makes no difference i assume it could be a protocol thing but how to get this working....
    Any suggestions are welcome. There must be more people with this.
    What else does the Windows Server do apart from file sharing?
    If it's other jobs aren't that esoteric I'd wipe it and install a Linux of some sort and enable Samba (or better use NFS).
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room Joggler & Pi4/Khadas -> Onkyo TXNR686 -> Celestion F20s
    Office Joggler & Pi3 -> Denon RCD N8 -> Celestion F10s
    Dining Room SB Boom
    Kitchen UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) Pi Zero+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) & Bathroom SB Touch ->Denon AVR ->Mordaunt Short M10s + Kef ceiling speakers
    Guest Room Joggler > Topping Amp -> Wharfedale Modus Cubes
    Everything controlled by iPeng & Material on iOS

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    773
    Linux on the box is unfortunately not an option, sorry. Even a windows 7 box is able to use the shares and I did enable SMB1 already.

    This is so ... frustrating. Not enough linux knowledge. Tried via ssh just to see what is going wrong and got a etc\fstub error", probably because i'm missing something. Im lost.
    Last edited by edwin2006; 2020-05-13 at 13:01.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's (SB2, SB3, Boom, Touch)
    Server: LMS on Pi3B+ 8.1.2 on PcP 7.0.1
    Network: Draytek, Netgear Smart Switch 24p, Ubiquiti PoE, 3x Ubiquity

  8. #18
    Senior Member Jeff07971's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    London, England
    Posts
    1,636
    Quote Originally Posted by edwin2006 View Post
    Linux on the box is unfortunately not an option, sorry. Even a windows 7 box is able to use the shares and I did enable SMB1 already.

    This is so ... frustrating. Not enough linux knowledge. Tried via ssh just to see what is going wrong and got a etc\fstub error", probably because i'm missing something. Im lost.
    I just mounted a share from a Win 2019 server using only the pCP WEB GUI, works absolutely fine

    I still can't work out why you'd wan to mount a share from a server to another server for that server to serve music when you could do it in one step !

    Hey Ho

    Name:  2020-05-13 21_35_57-Window.jpg
Views: 156
Size:  8.8 KB


    Name:  2020-05-13 21_36_14-10.44.4.133 (tc).jpg
Views: 154
Size:  12.3 KB


    Jeff

    Want a webapp ? Get SqueezeLite-X ! https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post903953

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    773
    Hi Jeff, thanks for testing. In noticed the options field is different.
    Out of the blue I suddenly realised I copied the settings of the shares from the old server as for the rights on shares etc.
    Have to go for a few days but will create a fresh share with plain simple rights and try to mount this also with the same options and get back on this.
    At the end I'm when all is working I'm sure someone will be thankful.

    As for the why double server hassle. Lms is mostly used for streaming radio so it does not rely heavily on the server being up and running, but I see you're point. Perhaps a reconsideration in the future. At the moment I just can't stand it that I'm not capable to get this working.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's (SB2, SB3, Boom, Touch)
    Server: LMS on Pi3B+ 8.1.2 on PcP 7.0.1
    Network: Draytek, Netgear Smart Switch 24p, Ubiquiti PoE, 3x Ubiquity

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    773
    tried again. New share, simple basic settings even allowed test user full control. No luck...
    Perhaps someone notice a snag in the settings? Since jeff's test went succesful i've got the feeling it must be something simple.
    I do remember in the past when struggling with the XP mounting box i also tried to setup a share to a server 2016 essentials box for testing, that also failed that time.

    Name:  PcP mount.jpg
Views: 139
Size:  8.6 KBName:  Mount error.jpg
Views: 141
Size:  49.8 KBName:  SMB1 enabled.jpg
Views: 141
Size:  29.6 KBName:  folder share.jpg
Views: 143
Size:  60.5 KBName:  folder security.jpg
Views: 145
Size:  34.4 KB
    Last edited by edwin2006; 2020-05-13 at 23:09.
    SqueezeBoxes: 1x Transporter (Living room) 1x SB2 (shed), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Study 2), few spare unit's (SB2, SB3, Boom, Touch)
    Server: LMS on Pi3B+ 8.1.2 on PcP 7.0.1
    Network: Draytek, Netgear Smart Switch 24p, Ubiquiti PoE, 3x Ubiquity

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •