Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23
  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    133
    Actually I wanted to upgrade from El Capitan 10.11 to latest mojave 10.14 because LMS don't want to start any longer on 10.11.
    I am using
    v7.9.2, 1551709029, Mon Mar 4 15:44:17 CET 2019) perl 5.018002

    and it either takes too long to start or don't start at all.
    Was looking in the logs and there is nothing in there.

    Any hints if I can check anything else prior upgrading?
    I also must not upgrade to mojave but Sierra or High Sierra if that is more appropriate and better for LMS?

    Thanks very much for any hints.

  2. #12
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,326

    Request: Rename "check_update.pl"to "lms_check_update.pl"

    > Any hints if I can check anything else prior upgrading?

    Try to run LMS manually:

    /Library/PreferencePanes/Squeezebox.prefPane/Contents/server/slimserver.pl

    Would that tell you anything?

    But we're far off-topic here...

    --

    Michael

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    133
    It shows
    [19-09-30 20:42:39.4835] Slim::Networking::UDP::init (39) FATAL: There is already another copy of the Logitech Media Server running on this machine. (Address already in use)

    however I can not connect to http://server:9000
    And the macos Settings windows shows for hours that the server is starting.

  4. #14
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,326

    Request: Rename "check_update.pl"to "lms_check_update.pl"

    > [19-09-30 20:42:39.4835] Slim::Networking::UDP::init (39) FATAL: There
    > is already another copy of the Logitech Media Server running on this
    > machine. (Address already in use)
    >
    > however I can not connect to http://server:9000


    Did you try http://localhost:9000 or http://127.0.0.1:9000?

    > And the macos Settings windows shows for hours that the server is
    > starting.


    Even if you exit and re-enter?

    --

    Michael

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    133
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > [19-09-30 20:42:39.4835] Slim::Networking::UDP::init (39) FATAL: There
    > is already another copy of the Logitech Media Server running on this
    > machine. (Address already in use)
    >
    > however I can not connect to http://server:9000


    Did you try http://localhost:9000 or http://127.0.0.1:9000?
    Yes, I tried both on the local computer (it is a Mac Mini), both don't work.

    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > [19-09-30 20:42:39.4835] Slim::Networking::UDP::init (39) FATAL: There
    > And the macos Settings windows shows for hours that the server is
    > starting.


    Even if you exit and re-enter?
    Same. I also tried to stop on the cmd line and remove from autostart. Aftger restart, as soon as I start the server in the GUI, then it shows it as starting which takes forever but doesn't start.

  6. #16
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,326

    Request: Rename "check_update.pl"to "lms_check_update.pl"

    >> Did you try http://localhost:9000 or http://127.0.0.1:9000?
    >
    > Yes, I tried both on the local computer (it is a Mac Mini), both don't
    > work.


    What would

    grep httpport ~/Library/Application\ Support/Squeezebox/server.prefs

    tell you? You'll need to run this from the account under which LMS is
    running.

    --

    Michael

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    133
    Wow, I left the computer for hours and now
    # grep httpport ~/Library/Application\ Support/Squeezebox/server.prefs

    gives me

    _ts_httpport: 1411942627
    httpport: 9000

    and the server is running.
    However if I stop it, it won't start (probable by tomorrow)... seems to be running in a timeout of something.
    Anything else what I could check?
    Any perl upgrade or something?

    Which is the best recommended macos to uptrade to before mojave that is also server capable - Sierra, High Sierra?
    I am thinking about an update. On El Capitan currently on a 2012 Mac Mini

  8. #18
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,326

    Request: Rename "check_update.pl"to "lms_check_update.pl"

    > Wow, I left the computer for hours and now
    > # grep httpport ~/Library/Application\ Support/Squeezebox/server.prefs


    And before those hours that would not have given you anything?

    > httpport: 9000


    Ok, the port is 9000.

    > and the server is running.


    Can you access it?

    > However if I stop it, it won't start (probable by tomorrow)... seems to
    > be running in a timeout of something.
    > Anything else what I could check?


    Are you using Spotty? If so, are you running the leatest and greatest?

    > Which is the best recommended macos to uptrade to before mojave that is
    > also server capable - Sierra, High Sierra?


    Anyone should do - I'd recommend the latest possible. (except I'm not
    sure what you consider "server capable").

    --

    Michael

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    133
    Yes, now I can access it. No idea what it had. I deinstalled and installed the latest nightly build.

    One thing though remained, it need very, very long time to start.
    Server port 9000 shows running but I can not access it. After some long time it starts and run as it should.

    Apple deactivated the Server functionality from macOS starting with mojave. Prior there was a package "Server" available from the AppStore for the appropriate (and long time ago there was a different Mac OS X Server build), now for mojave there is no more Server. Some of the stuff like Timemachine, Shares were build into the base OS, but all others are missing.

  10. #20
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,326

    Request: Rename "check_update.pl"to "lms_check_update.pl"

    > One thing though remained, it need very, very long time to start.

    As I said: Spotty had an issue which could lead to this behaviour. Make
    sure you're running the latest (if you're using it at all).

    --

    Michael

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •