Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 46
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    17,984
    Quote Originally Posted by Furry View Post
    Edit(1): Now listening to turntable via piCorePlayer. Woohoo! BTW, I tried to sync a Radio to this, but Waveinput stopped; is sync not possible with this?
    AFAIK Nothing in Wavinput prevents sync - the must be another issue.

    Edit(2):My next challenge will be to use a USB CDROM drive for playing audio CDs.
    CDplayer plugin - IIRC somebody else has already built the necessary application for PI to support this.

    Edit(3): I guess I could actually have avoided buying a hifiberry digi card, and just plugged my amp directly into a RPi USB port? (amp has a DAC with USB input).
    Can always buy another Pi.

    edit 1:

    Starting point for cdplayer plugin on pcp pi3 https://forums.slimdevices.com/showt...layer-for-RPi3
    Last edited by bpa; 2018-09-23 at 04:14.

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    291
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    AFAIK Nothing in Wavinput prevents sync - the must be another issue.


    CDplayer plugin - IIRC somebody else has already built the necessary application for PI to support this.


    Can always buy another Pi.

    edit 1:

    Starting point for cdplayer plugin on pcp pi3 https://forums.slimdevices.com/showt...layer-for-RPi3
    Sorry, I've edited some of my edits since you wrote this post! (please see my post above, again).

    Also: many thanks for your help with this.
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    17,984
    Quote Originally Posted by Furry View Post
    Sorry, I've edited some of my edits since you wrote this post! (please see my post above, again).

    Also: many thanks for your help with this.
    wavinput does not do anything specific to players or sync. It behave like a radio station - infinite remote stream.

    I'm now confused about your current state and whether you need any help.

    If you need to set your USB soundcard into a specific state before running arecord - you can use a shell script. Change the custom-convert.conf to call a shell script (e.g. IIRC you can put arecord.sh in Plugin Bin directory) instead of arecord and then run all the necessary command in the shell scripts - one of which will be an arecord.

    edit:

    If you want to see what is happendinwith "can't open file for " use logging player.source to INFO

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    291
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    I'm now confused about your current state and whether you need any help.
    Well, the original problem of there being no audio is fixed, but help with the stream no longer opening after playing on the Radio instead (and noting your edit), and with the sync issue, would be appreciated.
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    291
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    If you need to set your USB soundcard into a specific state before running arecord - you can use a shell script.
    Do you mean as a potential solution to the stream no longer opening after playing on the Radio instead?
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    17,984
    Quote Originally Posted by Furry View Post
    Do you mean as a potential solution to the stream no longer opening after playing on the Radio instead?
    If that is the problem use-case - then yes.
    If you can figure out what commands will get the USB soundcard into a usable state - put them into the shell script as long as they don't take seconds to complete.

    Typically a command such as "amix" (the command line version of alsamixer) - to toggle something or set levels.
    Other possibility would be kill a process hanging onto the USB soundcard device.
    Last edited by bpa; 2018-09-23 at 06:55. Reason: typos

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    17,984
    Quote Originally Posted by Furry View Post
    Well, the original problem of there being no audio is fixed, but help with the stream no longer opening after playing on the Radio instead (and noting your edit), and with the sync issue, would be appreciated.
    The sync issue needs more details. How sync works is that LMS take input stream and make copies. Your sync proble might be somehting to do with transcoding - enable logging usually points the way.
    At some point in debugging this probhlem you may need to run arecord from a shell script so you can capture the error output of arecord to indicate why it crashed.

    edit:

    First step in debugging this issue would be to test syncing with two players which are totally separate (e.g. squeezelite on 2 PCs or SB hardware players ) from the LMS PI & USB Soundcard.
    Last edited by bpa; 2018-09-23 at 07:01.

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    4,328
    An alternative approach which doesn’t require LMS on the Pi (or the wavin input plugin) is to use a Pi with a Liquidsoap script & Icecast 2.
    I built one which takes any std output from an amp passed it through a Behringer UCA202 into the Pi and then streams it as FLAC which LMS can play.
    This allows me to stream Vinyl, CD and anything else that can be plugged in to the Amp eg Amazon Alexa. There is still a slight delay.
    I’ll post a link to the howto I followed later as it isn’t to hand at present.
    VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
    Living Room - Joggler & SB3 -> Onkyo TS606 -> Celestion F20s
    Office - Pi3+Sreen -> Sony TAFE320 -> Celestion F10s / Pi2+DAC & SB3 -> Onkyo CRN755 -> Wharfedale Modus Cubes
    Dining Room -> SB Boom
    Kitchen -> UE Radio (upgraded to SB Radio)
    Bedroom (Bedside) - Pi2+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
    Bedroom (TV) - SB Touch ->Sherwood AVR ->Mordaunt Short M10s
    Everything controlled by iPeng

  9. #39
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    291
    Well, this is confusing.

    The problem with the stream no longer playing, having played previously but stopped after an attempt to sync a Radio to the pCP, was fixed by changing the source in favourites back to wavin:hw:CARD=Device.

    I couldn't get it to work at all before, with exactly this definition - though this was probably before I discovered the need to set the PCM source from mic to line in alsamixer.

    Still won't sync though, the stream stops. But it does recover when I hit 'play' again, using this source definition.
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton, UK
    Posts
    291
    Quote Originally Posted by bpa View Post
    Your sync proble might be somehting to do with transcoding - enable logging usually points the way.
    Which logging should I enable, to see what's happening with transcoding?
    Living room: piCorePlayer, with USB to Marantz PM7005, TDL RTL3 speakers.
    Dining room: SB Boom.
    Kitchen: SB Radio 1/4 with battery.
    Bedroom 1: SB Radio 2/4 no battery, SB Radio 3/4 with battery.
    Bedroom 2: SB Touch, AE 2.1. speakers.
    Bathroom: SB Radio 4/4, white, with (and running on) battery.
    Unused 3: Slim Devices SB3, Logitech SB3.
    Server: LMS v7.9.2 on piCorePlayer on RPi 3.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •