Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    4

    Not completely dead

    Hi, I shall introduce myself first, I am Ton and my wife is Ria. We are living in Wormer, Holland.

    We have a UE smart radio and not unhappy with it, but on some points it could be better.
    Lochitech changed the battery once, so now the power supply is ok now both cable and battery and I do not think they disturb one and other.
    The battery lasts approximately 3 to 4 hours.

    There are three things I wonder about the radio, the first is, because we had som trouble with the wifi I went back to factory settings, but after starting up again it had the same favorites in mind.
    The other thing is the screen while playing a radiostation, could anyone explain why one radio station is shown on the screen as long as it is selected and with another station the screen is only shown for a minute or so and after that we have a black screen.
    The last thing matters sound, sometimes the sound is not normal, not full, sounds a bit like a bad telephone sound, then I have to start up the radio again in order to have the full sound with bass again.

    Regards,

    Ton.

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,335
    Quote Originally Posted by vissertw View Post
    with another station the screen is only shown for a minute or so and after that we have a black screen.
    Which radio station?
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    804
    Quote Originally Posted by vissertw View Post
    The last thing matters sound, sometimes the sound is not normal, not full, sounds a bit like a bad telephone sound, then I have to start up the radio again in order to have the full sound with bass again.
    Sounds like this issue: https://forums.slimdevices.com/showt...ss-amp-problem

    I have found that, sometimes, choosing a different stream may switch it back to normal.
    More detail (from the above thread) here: https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post925616
    My current guess is a software glitch in the player. I used to think it was a hardware glitch. Could be either, can't tell for sure.

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    4

    screen

    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Which radio station?
    It is the Dutch national news program, NPO1, and as I speak Swedish also, I listen to the Swedish national news sender SR P1 now and then, where the screen does not turn black after one minut or so.

    And after I have downloaded the UE Smart Radio app on my smartphone it gives the TuneIn Radio logo on the screen, even that one disappearing after one minut when playing the Dutch program.

    Regards,

    Ton.

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by mrw View Post
    Sounds like this issue: https://forums.slimdevices.com/showt...ss-amp-problem

    I have found that, sometimes, choosing a different stream may switch it back to normal.
    More detail (from the above thread) here: https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post925616
    My current guess is a software glitch in the player. I used to think it was a hardware glitch. Could be either, can't tell for sure.
    But how should I choose a different stream, is it a setting on the radio or must I look elsewhere?

    Regards,

    Ton.

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    804
    Quote Originally Posted by vissertw View Post
    But how should I choose a different stream, is it a setting on the radio or must I look elsewhere?

    Regards,

    Ton.
    To clarify, by "different stream" I mean to say a "different radio station". I.e. try playing something else. I'm not referring any magical settings.

    Sometimes this is enough to restore the bass. Sometimes it isn't.

    It depends on the underlying digital format of the audio. If you should happen to strike lucky, it's quicker than starting up the radio again.

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by mrw View Post
    To clarify, by "different stream" I mean to say a "different radio station". I.e. try playing something else. I'm not referring any magical settings.

    Sometimes this is enough to restore the bass. Sometimes it isn't.

    It depends on the underlying digital format of the audio. If you should happen to strike lucky, it's quicker than starting up the radio again.
    What I meant was why does one station when selected gives a logo on the screen as long as it plays while another station only gives a logo on the screen for max one minute and then turns black. And both selected through the favorites.

    They both give the TuneIn radio logo, while I used to have the logo from the station plating like NPO 1 or SR P1

    Ton.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    7,017
    Quote Originally Posted by vissertw View Post
    What I meant was why does one station when selected gives a logo on the screen as long as it plays while another station only gives a logo on the screen for max one minute and then turns black. And both selected through the favorites.

    They both give the TuneIn radio logo, while I used to have the logo from the station plating like NPO 1 or SR P1

    Ton.
    Sounds like something to do with screen saver settings but it seems odd that the behaviour is inconsistent. Are you using the Radio as a UE smart radio or a Squeezebox Radio? I think most on here with UE radios have converted them to Squeezeboxes.

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,335
    Quote Originally Posted by vissertw View Post
    It is the Dutch national news program, NPO1, and as I speak Swedish also, I listen to the Swedish national news sender SR P1 now and then, where the screen does not turn black after one minut or so.

    And after I have downloaded the UE Smart Radio app on my smartphone it gives the TuneIn Radio logo on the screen, even that one disappearing after one minut when playing the Dutch program.
    .
    What do you see if you play the stream directly?
    http://icecast.omroep.nl/radio1-bb-mp3

    If you do not see any logo at all then it suggests that the radio station is not sending a picture link in the stream info - I don't think it is doing it.
    So that would imply that the radio is getting the logo from TuneIn (I expect) but it does not explain why it disappears after a while.

    Also - probably would be good if a forum moderator could move these last few posts to a completely new thread since this is not about a UE Smart Radio that is completely dead.
    Last edited by Paul Webster; 2019-01-20 at 05:55.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •