Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    3

    Setup Network Disc Mount rejecting my field inputs and failing to mount

    Hi all

    Background: I’ve just installed piCoreplayer on RPi and have Squeezelie and Lms running on same machine. The Rpi is connected to home network via LAN and my music library is on a Buffalo Linkstation NAS drive also connected to network via LAN.

    The network path is: LS420DBF8/Share/HiRes Music. Access to the drive requires user name and password

    I have tried no end of different entries in the required fields, trying both the nfs and cifs options. Whatever i enter in the fields, LMS will not mount the path. If i use '/' to write a path string using nfs, the error 'Match the requested format' comes up!

    Given the network path information above and the need for username and password for access, can someone please tell me exactly what to write in each of the fields and also make any (low tech) suggestions as to what else I may be doing wrong please?

    In any responses please bear in mind that i am NOT a computer tech wiz, just a simple minded audiophile

    Many thanks, in anticipation

  2. #2
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,500
    Not familiar with how the Buffalo creates the share, but isn’t the share name just “HiRes Music”
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,703
    Quote Originally Posted by NickT View Post
    The network path is: LS420DBF8/Share/HiRes Music. Access to the drive requires user name and password
    Hi,

    "LS420DBF8" is a name try the ip of that device instead of the name
    Folder names with blank(s) are always .... specials are share with a blank in the name is even (sorry for my language)
    Rename the share / folder to eg. HiRes_Music and try again.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    3
    Thank you both but I have tried, but to no avail!

    I have however taken heed of your advice re gaps in folder names and added the _ to ‘HiRes_Music’

    Re the field inputs for mounting the nas, i’m At a total loss. This is the piCore log produced when trying to mount the nas
    Attached Images Attached Images  

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    3
    Oh, and these are my entries in the required fields
    Attached Images Attached Images  

  6. #6
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,500
    I would recommend that you update to the 4.0 beta (will be moving out of beta very soon with almost no changes from the beta7)

    The please read the help on the mount options. (Expand the more> prompts). You likely need to specify vers=2.0. Or vers=1.0 in the mount options
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •