Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 41 to 50 of 56
  1. #41
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    3,773
    Quote Originally Posted by pauluslupus View Post

    Airplay on pCP seems to be a bit wonky but I will probably have to play a bit with the settings.

    Best,
    Paul

    Thanks for the info

    I think even paul- of pCP would agree with you there (I seen to remember a post from him about it, somewhere)

    Have you tried philippe_44's Plugins, he has one which should work for the iPhones

    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post846204

    and a more general one

    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post865036

    ronnie

  2. #42
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by Man in a van View Post
    Thanks for the info

    I think even paul- of pCP would agree with you there (I seen to remember a post from him about it, somewhere)

    Have you tried philippe_44's Plugins, he has one which should work for the iPhones

    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post846204

    and a more general one

    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post865036

    ronnie
    Yeah, shairtunes is up and running but only sometimes available. Not sure if this depends on the current use of the server. I have occasionally seen the pCP available on Airplay but only when not in use by another active stream…

    Will look into Airbridge, it is active but not running (yet).

    Best,
    Paul

    p.s. maybe this topic should be on another thread?
    Server RPi 4B 2GB • piCorePlayer 6.1.0 • LMS 7.9.3
    DAC s.m.s.l Sanskrit 10th MKII
    Playback Marantz PM55-SE • Marantz CD63-SE • T+A Criterion TB100

  3. #43
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    3,096
    Quote Originally Posted by pauluslupus View Post
    When playing ByteFM through TuneIn the Material Skin reports the same 192kbit transfer rate plus display of cover art which for some reason is not retrieved when using the hq links provided by ByteFM. I have contacted them to find if there is a way to access the archive on LMS (still awaiting a reply).
    When playing a stream that is launched via a TuneIn URL LMS fetches the cover art (and potentially the track name) from TuneIn.
    When you play the stream using the other URL then TuneIn is not involved and therefore no artwork is added.

    There is scope for LMS plugin to add the cover art during live play ... a bit like MAI does in the scanning process.
    The usual way this is done is by asking for a callback based on the stream URL and the stream metadata changing or a timer.

    When you use their HD URL do you see artist & track name?
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  4. #44
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by pauluslupus View Post
    In any case th ewhole setup with LMS on pCP on a RPi is really liberating after years of being locked in the Apple ecosystem.
    Absolutely! I spent a lot of time at home during COVID, but one of the things I achieved is zero Airplay and zero Itunes.

    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    When playing a stream that is launched via a TuneIn URL LMS fetches the cover art (and potentially the track name) from TuneIn.
    When you play the stream using the other URL then TuneIn is not involved and therefore no artwork is added.
    Sorry, newby question: I currently have a bunch of radio stations added to Favorites (which I can then start using the number buttons on the remote). It shows me the track info and the station logo (hardcoded in the OPML). But is there any way to replicate that through TuneIn? Would be nice to have the cover art as well.

  5. #45
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    3,096
    TuneIn can’t do it for everything.
    Use the Search function to find and play the station.
    If it works as you want then use the Search result to add as a favourite.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  6. #46
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    TuneIn can’t do it for everything.
    Use the Search function to find and play the station.
    If it works as you want then use the Search result to add as a favourite.
    Odd, I don't see the search option.. Does that require a mySqueezebox account?

  7. #47
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,010
    Quote Originally Posted by jeroen2 View Post
    Odd, I don't see the search option.. Does that require a mySqueezebox account?
    Paul probably means the search under the "Radio" menu.

    Name:  search.jpg
Views: 66
Size:  24.0 KB

    Name:  search2.jpg
Views: 66
Size:  36.1 KB
    Server - LMS 8.0.1 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP v7.0.0b6 - 74K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B/pCP 7.0.0b6/pi screen/Allo Boss DAC Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 6.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Garage - Squeezebox Boom + Fostex sub
    Dining Room - Squeezebox Radio

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 7xRPi

  8. #48
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Paul probably means the search under the "Radio" menu.
    I think I disabled the mySqueezebox in the PcP settings. For me it looks like this (in Classic view, Material just says 'empty')

    Name:  Screenshot 2020-10-29 at 21.52.19.png
Views: 63
Size:  8.5 KBName:  Screenshot 2020-10-29 at 21.52.28.png
Views: 66
Size:  42.3 KB

  9. #49
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    4,010
    Quote Originally Posted by jeroen2 View Post
    I think I disabled the mySqueezebox in the PcP settings. For me it looks like this (in Classic view, Material just says 'empty')

    Name:  Screenshot 2020-10-29 at 21.52.19.png
Views: 63
Size:  8.5 KBName:  Screenshot 2020-10-29 at 21.52.28.png
Views: 66
Size:  42.3 KB
    In "Classic" skin, don't you have a "search" item?

    Name:  search3.jpg
Views: 63
Size:  9.1 KB
    Server - LMS 8.0.1 Pi4B 4GB/Flirc case/pCP v7.0.0b6 - 74K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B/pCP 7.0.0b6/pi screen/Allo Boss DAC Ruark MR1 Mk2
    Lounge - Pi2/pCP 6.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Garage - Squeezebox Boom + Fostex sub
    Dining Room - Squeezebox Radio

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 7xRPi

  10. #50
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    In "Classic" skin, don't you have a "search" item?
    Nope, and I think that's linked to this:
    Name:  Screenshot 2020-10-29 at 22.55.41.png
Views: 66
Size:  26.2 KB

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •