Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    16,265
    cut off with crossfading has been happenign for many years - a google search with " site:forums.slimdevices.com crossfading cutoff" shows many instances h/w Sb players.

    Common cause were transcoding and I think also if the two track are not exactly the same in sample size/rate. IIRC Squeezelite based system may have some other crossfading limitations as it is done in s/w

  2. #12
    Senior Member th00ht's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Romanshorn
    Posts
    415
    Ok, I need to bump this thread up again.

    It happesn with CBR mpr3 on Versie: 7.9.2 - 1539113931 .
    The tracks run fine when played directly. I now use the QNAPClub version. Not sure if or how I should install LAME.

  3. #13
    Senior Member th00ht's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Romanshorn
    Posts
    415
    Ok you might not remember my post: https://forums.slimdevices.com/showt...-on-Windows-10

    And gladly you didn't. It seesm that sqeezelight indeed is quite light and does a poor job on playback.


    Just for kicks I switched to SqeezePlay again and presto: no cut-offs. Also sound quality is better as far as can be judged on my Logitech Z3 2.1 hooked to Recon3Di PC-audio system.

    Exit squeezelight

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •