Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    15

    Fast Red flashing light!

    Hello,

    Today my squeezebox was working perfectly.. then all of a sudden the light on the front of the box turned to a very fast flashing red..

    It is like the second cycle of red when the device is being resetted. I tried resetting and turning off the squeezebox... but nothing happened.

    Any ideas of what happened ? Is the device faulty?

    Thanks

  2. #2
    Senior Member Jeff07971's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    London, England
    Posts
    1,120
    Quote Originally Posted by daspaceman View Post
    Hello,

    Today my squeezebox was working perfectly.. then all of a sudden the light on the front of the box turned to a very fast flashing red..

    It is like the second cycle of red when the device is being resetted. I tried resetting and turning off the squeezebox... but nothing happened.

    Any ideas of what happened ? Is the device faulty?

    Thanks
    The following information covers the colors displayed by the button on Squeezebox Receiver. It is useful for troubleshooting.

    No light - Squeezebox Receiver is OFF.
    RED (solid) - Booting up
    RED (blinking slow) - Waiting to be setup
    YELLOW - Waiting for wireless to connect / Link down on Ethernet
    GREEN - Network connected, waiting for DHCP to get IP address (skipped when using static IP)
    BLUE - Waiting to connect to SqueezeCenter or SqueezeNetwork
    WHITE - Connected to SqueezeCenter or SqueezeNetwork
    WHITE (blinking fast)- Firmware update in progress
    RED (blinking fast)- Factory Reset and Xilinx update in progress
    PURPLE - Hard error with blink codes, a number of blinks with a one second pause in between
    Players: SliMP3,Squeezebox3 x3,Receiver,SqueezeLite-X,PiCorePlayer x3
    Server: LMS Version: Latest Nightly on Centos 7.5 VM on ESXi 6.5.0U2 on Dell T320
    Plugins: AutoRescan/BBCiPlayer/PowerSave/PowerSwitchIII/Squeezecloud/Spotty/Player Groups
    Remotes: iPeng9/Orangesqueeze/PC/Jivelite/SqueezeLite-X
    Music: 522GB,1660 albums with 23087 songs by 5204 artists mostly FLACs

    Want a webapp ? See http://forums.slimdevices.com/showth...Webapp-for-LMS

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Jeff07971 View Post
    The following information covers the colors displayed by the button on Squeezebox Receiver. It is useful for troubleshooting.

    No light - Squeezebox Receiver is OFF.
    RED (solid) - Booting up
    RED (blinking slow) - Waiting to be setup
    YELLOW - Waiting for wireless to connect / Link down on Ethernet
    GREEN - Network connected, waiting for DHCP to get IP address (skipped when using static IP)
    BLUE - Waiting to connect to SqueezeCenter or SqueezeNetwork
    WHITE - Connected to SqueezeCenter or SqueezeNetwork
    WHITE (blinking fast)- Firmware update in progress
    RED (blinking fast)- Factory Reset and Xilinx update in progress
    PURPLE - Hard error with blink codes, a number of blinks with a one second pause in between
    It says :
    RED (blinking fast)- Factory Reset and Xilinx update in progress

    Update in progess??? it has been like that for the last 3 hours

  4. #4
    Senior Member w3wilkes's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Utah, USA
    Posts
    1,171
    I thought one of my receivers had died. The difference from yours is my red blink was slow. Turned out to be a bad wifi card. Here's the thread I created for the repair;
    https://forums.slimdevices.com/showt...-of-a-Receiver
    Main system - Rock Solid with LMS 7.9.1 Official on WHS 2011 - 2 Duets and Squeeseslave
    Cabin system - Rock solid with LMS 7.9.1 Official on Win10 Pro - 1 RPi 3 Model B/Hifiberry DAC+ Pro/PiCorePlayer and Squeezeslave

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •