Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 53 of 53 FirstFirst ... 343515253
Results 521 to 527 of 527
  1. #521

    Help unable to play music

    Hi, been using Raspberry PI for music for many years and have had only a few hicups along the way. Every time I setup up a PI it connects and communicates on my network without any issues. Last year I offered to help a friend set one up in his home and it has been one thing after another. I believe the bulk of the problem is network related. He just recently switched to JRiver Media server. PI is loaded with PICorePlayer 3.5. Had issues hooking up to internet first time, but after rebooting it hooked up with Media Server. Playing music sounding good, he loaded more music on the computer and rebooted to have it show up, yes I know he didn't have to. At that point he lost communication with pi, and was unable to find it with Fing. So we pulled the plug to reboot. After rebooting it showed up again on Fing, but still was not seen on JRemote or JRiver. So tried to reboot computer and still no sign of PI.

    Could anyone offer some advice on how to sort through this once and for all??

    Thanks in Advance,

    Mark

  2. #522
    Senior Member Greg Erskine's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,491
    Hi Mark,

    I wasn't aware that piCorePlayer works with JRiver Media server

    regards
    Greg

  3. #523
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    164
    Try making sure everything is working on ethernet cable before going to wifi. It might be poor signal ??
    Also try using pCP with LMS as the server and see if that makes a difference.
    rPi 3 + rasPi 7" LCD + HiFiBerry DiGi+ | rPi 2 + IQaudio DAC+ |rPi 2 + HiFiBerry DAC+ | Squeeze Box Touch | LMS + XPenology on HP Gen 8 |


  4. #524
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    2,397
    @ mjock3

    If you want to use an rpi with JRiver you need to go here

    https://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=111505.0


    I gave this a try-out earlier this year and have to say I found it very flaky.

    I'm not enamoured with JRiver (never have been) but I know some people seem to like it

  5. #525

    Reply

    Yes, I have no problems using Jriver at home with picore, it is seen immediately with no problems. The reason we switch to Jriver is he is running a Mac and using miniĺs with Jeremote on them. Unfortunately he updated the software on the miniĺs and can no longer run squeezebox on them. He is using something similar to Netgear powerline bridge in order to eliminate any WiFi problems.
    And we continue to have drop out problems regardless. I have been trying to get this working for over a year and just cannot figure it out. Maybe I will see if a long Ethernet cable will cause it to stop. :

  6. #526
    Just remembered the PI is showing up on Fing so it is live, will an Ethernet run actually do anything?

  7. #527
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    164
    Fault finding is a process of elimination.
    Start with a working system (pCP wired connection to LMS) and make one change at a time.
    rPi 3 + rasPi 7" LCD + HiFiBerry DiGi+ | rPi 2 + IQaudio DAC+ |rPi 2 + HiFiBerry DAC+ | Squeeze Box Touch | LMS + XPenology on HP Gen 8 |


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •