Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 148 of 155 FirstFirst ... 4898138146147148149150 ... LastLast
Results 1,471 to 1,480 of 1549
  1. #1471
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Colorado Springs, CO, USA
    Posts
    767
    Quote Originally Posted by pmendiuk View Post
    I really like using the log window but occasionally the log window stops showing CLI data. It seems like I have to deselect and then select the debug options to get it to come back.
    Quote Originally Posted by rgdawson View Post
    "I really like using the log window." - I can't say I ever expected to read something like that, haha

    The reasons I can think of for that is that (1) nothing is happening so nothing to log, or (2) The Telnet connection dropped, or (3) some unknown bug in the logging code

    (1) OK, I'll rule out this out. But SLX uses Telnet primarily to enable the media keys and monitor for certain events like play name changes, new track info for notifications, get server status, get a list of connected players and stuff like that. So if none of that is going on, you won't see anything. Also, you won't see there anything the browser/skin is doing.

    (2) Do you see any indication in the log, such as "Telnet disconnected". If the telnet connection is being dropped, then certain other functions, like media keys would stop functioning. If this happens again, look for telnet disconnected and see if media keys are still working. Then again, the telnet connection is checked every few seconds and it should automatically reconnect, so I don't know if this is it either. I do have a telnet keep-alive thing going on, but maybe I don't have the time value set right for all circumstances. How long has SLX been running when it seems to stop showing CLI commands? Maybe I need to shorten the keep-alive interval.

    (3) It is interesting that changing debug level gets the messages to come back. I suppose there could be a bug in there where a proposed log event is sent, but not logged depending on the log level. I can look there and re-check that code, but I have never seen this.

    Thanks for letting me know.

    R Greg Dawson
    OK, I looked into this. A very long time ago I saw this one time. So, I added a line of code to enable keep alive on the telnet socket binding and I never saw it again, so figured that was that. After your post I decided to look into that keep alive function call. And digging into how Windows works, I have determined that that the keepalive call basically expires after a couple of hours (Based on a system wide Registry setting and two hours is default for Windows). So I am guessing your SLX was basically idle for longer than that, maybe twice as long as that. In any case, I'll modify the code to prevent it from expiring (by re-calling the keep-alive function periodically) and we'll see if that solves the issue.

    R Greg Dawson
    Squeezelite-X

  2. #1472

    Copy tray menu?

    I love Squeezelite-X and i wonder if there is a way to copy the tray menu from one pc to another?
    Also I wonder if there is a way to make the tray menu open the windows explorer with the path of the music played by LMS (given that the files are saved locally)
    Cheers
    DSM 6.2.2 (Synology Disk Station 115) running LMS 8.0 -- RPI with a Hifiberry DAC+ running PiCorePlayer (any old version?) -- Plugins: Material Skin, MAI, Podcasts, Musik - folge mir, Squeezelite-X, Squeeze CTRL

  3. #1473
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Colorado Springs, CO, USA
    Posts
    767
    Quote Originally Posted by streifenleopard View Post
    I love Squeezelite-X and i wonder if there is a way to copy the tray menu from one pc to another?
    Also I wonder if there is a way to make the tray menu open the windows explorer with the path of the music played by LMS (given that the files are saved locally)
    Cheers
    Import/Export of Tray Menu Links. I have something working, so coming soon.

    Name:  TrayMenu_ImportExport.PNG
Views: 120
Size:  30.1 KB

    As for opening file location of current track, I'll have to see what I can do.

    R Greg Dawson
    Squeezelite-X

  4. #1474
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by FolK View Post
    Couldn't get any of the "start app from command line" tricks to work, I'm not sure what I was doing wrong. So I got the standard windows install package (thank you Mr.Dawson) which gives you a path to a standard .exe file, told task manager to wait 1 minute with logon as the trigger and viola. So far it has worked perfectly every time. If anything goes wrong i'll put my dunce cap back on and report to the forum. Cheers.
    Hi,

    I've recently started using Squeezelite-X and LMS as a really effective solution to multi-room synchronised and gapless audio USB DACs, which just never worked properly with JRiver. It's a great setup and I'm really pleased with the result. I only wish I had given up trying to get JRiver to do this years ago.

    I had the same issue as you (needed to delay startup of Squeezelite-X to give LMS chance to start) and worked out the command to start the Windows Store app via Task Scheduler:

    explorer.exe shell:appsFolder\16237RGregDawson.Squeezelite-X_qhedj8x0bjmhg!SqueezeliteX

    I hope this helps.

    Cheers,

    Pete.

  5. #1475
    Quote Originally Posted by rgdawson View Post
    Import/Export of Tray Menu Links. I have something working, so coming soon.
    As for opening file location of current track, I'll have to see what I can do.
    R Greg Dawson
    Quick reply and hope! Thanks for getting back!
    DSM 6.2.2 (Synology Disk Station 115) running LMS 8.0 -- RPI with a Hifiberry DAC+ running PiCorePlayer (any old version?) -- Plugins: Material Skin, MAI, Podcasts, Musik - folge mir, Squeezelite-X, Squeeze CTRL

  6. #1476
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5

    Issues with delayed drive spinup with NAS

    Not sure if this issue has been reported already...

    The Win10 app hangs if the NAS drives aren't already spinning. Netgear RN314.

    I can close and reopen the app multiple times, makes no difference.

    If I map to the drive and open the music folders, which causes the drives to spinup, and go back to the "running" app it still in a hung state. But, if I close and open it runs fine.

  7. #1477
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Colorado Springs, CO, USA
    Posts
    767
    Quote Originally Posted by CakeOrDeath View Post
    Not sure if this issue has been reported already...

    The Win10 app hangs if the NAS drives aren't already spinning. Netgear RN314.

    I can close and reopen the app multiple times, makes no difference.

    If I map to the drive and open the music folders, which causes the drives to spinup, and go back to the "running" app it still in a hung state. But, if I close and open it runs fine.
    I'm not aware of this being reported before. Can you provide some additional detail? What version are you running? Is the Netgear hosting LMS? You are saying SLX hangs ("Not Responding")? Do you have to shut it down using Task Manager? Can you enable log file (Ctrl-Shift-D) and see what it says when this occurs? Which Skin are you using? I'm wondering if LMS is taking a long time to respond while it waits for its drives to spin up and that may be causing an issue. Not sure what is going on here.

    R Greg Dawson
    Squeezelite-X

  8. #1478
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Colorado Springs, CO, USA
    Posts
    767
    Quote Originally Posted by streifenleopard View Post
    Quick reply and hope! Thanks for getting back!
    I'm afraid I can't open explorer to the folder where the file actually is. If I ask the server where the file is located I get a path back from the LMS server's local perspective, not from the client perspective. For example my LMS server running on R-Pi would return something like:

    _path='file:///mnt/MyMusic/The%20Beatles/A%20Hard%20Day%27s%20Night%20[UK]/01%20A%20Hard%20Day%27s%20Night.wma'

    In this case the file is actually in a folder on another machine in a folder that is mounted in the R-Pi. The SLX client does not know where it actually is.

    Anyway, I know of no way to get the path to the folder that the client could use.

    R Greg Dawson
    Squeezelite-X

  9. #1479
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    248
    Quote Originally Posted by rgdawson View Post
    Anyway, I know of no way to get the path to the folder that the client could use.
    Im not the OP nor do i have OP’s use case, but could you do something like Sugarcube’s dynamic path conversion? I do use it successfully.

    https://spicefly.com/article.php?pag...ath-conversion
    Last edited by prabbit; 2020-06-07 at 21:37.

  10. #1480
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    11

    Now all the buttons are missing

    Quote Originally Posted by rgdawson View Post
    That button uses the Marlett font, which I believe is included with Windows 10.

    R Greg Dawson
    So when you posted that I investigated copies of Marlett and while there were a couple such as in the Steam folder, I didn't find anything strange that had any effect. I continued to ignore it until the most recent update was installed from the Microsoft Store on Windows 10, 2004 (build 19041.264).

    Now all the buttons are missing entirely:

    Name:  squeezelite.png
Views: 61
Size:  47.9 KB

    I know nothing about creating UWP apps but poking around a little more with the accessibility insights tools showed this, could it be related?

    Name:  Annotation 2020-06-08 154430.png
Views: 62
Size:  103.8 KB

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •