Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 74 of 74 FirstFirst ... 2464727374
Results 731 to 739 of 739
  1. #731
    Senior Member jasell's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    282
    How can I downgrade to 7.9.2?
    QLMS upgrade me to 8.0.0 “without asking” on the upgrade.

    I believe it’s custom clock helper that is not 8.0.0 compatible.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    NAS: QNAP TS-459U+ QTS 4.2.6 (4x 2TB, RAID5)
    Services: LMS 7.9.3 by QLMS 2.10.06 QLMS at QNAP club
    Squeezebox: 6x Reciever, 3x Boom, 2x SB3 Classic, 1x Touch
    Controller: iPeng on iPad and iPhone, Spotify by Spotty

  2. #732
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Location
    Netherlands
    Posts
    694
    Quote Originally Posted by jasell View Post
    How can I downgrade to 7.9.2?
    QLMS upgrade me to 8.0.0 “without asking” on the upgrade.

    I believe it’s custom clock helper that is not 8.0.0 compatible.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    Yes you can, change #NOMAJOR=0 to NOMAJOR=1 in the .QLMS.conf. Now restart QLogitechMediaServer and it will downgraded to 7.9.3 nightly.

    Send from my mobile Phone

    maintainer of QLogitechMediaServer, QOptware-NG and QAutoSub.

    Qnap TS-453a, with LogitechMediaSever 8.0.0 Nightly ( with spotty, youtube, Radio Paradise a.m. )
    Several raspberry with hifiberry amp+ and picoreplayer.
    Love logitechmediaserver for it flexibel way, to play music from different sources.


    Thanks for the DONATIONS

  3. #733
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    4,098
    Quote Originally Posted by jasell View Post
    How can I downgrade to 7.9.2?
    QLMS upgrade me to 8.0.0 “without asking” on the upgrade.

    I believe it’s custom clock helper that is not 8.0.0 compatible.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    I have custom clock helper installed on LMS 8.0.0 on a Pi. Why do you think it isn't compatible?

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  4. #734
    Senior Member jasell's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    282
    Thanks!
    Now I'm back in business again.
    I was a bit worried that I had to redo all my settings there, but Imanaged to get it all back.

    However I learned some potential pitfalls.

    I apparently had nomajor=0 and whenever I was to do a manual restart that would have triggered the 8.0 upgrade.
    As it was the QLMS upgrade was the one triggering this. And who would have thought that we would ever see an 8.0 release?

    It seems like you as part of the upgrade of a Major release perform a backup of the settings, real good!
    But the backup use the version of that we upgrade to, and not what we "upgrade" from.
    When I upgrades (unvoulteringly) from 7.9.3 to 8.0.0 my settings was backed up as 8.0.
    When I now downgraded to 7.9.3 my settings were again backed up as 7.9.

    But when I wanted to restire my setting from my original 7.9.3 system I had to rename the 8.0 backup to 7.9.

    I figured it out but it wasn't strightforward, at least I now run 7.9.3 with my settings from before the QLMS / 8.0 upgrade.


    As I now do a manual start from Putty I get a quite feedback.
    There are a few line breaks missing, seems like a grep is not used correct as well.

    Should I do something about the "fixing owner/right's the old way"?


    Code:
    [admin@QNAP2 LogitechMediaServer]$ ./QLogitechMediaServer.sh start
    ....... First let's check is there is a update for LogitechMediaServer.
    Preparing the system to run LogitechMediaServer.   
    Fixing owner/right's for squeezeboxserver on playlists/ !
    Fixing owner/right's for squeezeboxserver on playlists/ the old way !Fixing owner/right's for squeezeboxserver on SlimServer/ ! 
    Fixing owner/right's for squeezeboxserver on SlimServer/ the old way !Starting LogitechMediaServer in the Background.
    LogitechMediaServer 7.9.3 -1584993250 is started in the Background on [18567] ! 
    
    /bin/grep: invalid option -- m
    BusyBox v1.01 (2020.01.09-03:41+0000) multi-call binary
    
    Usage: grep [-ihHnqvs] PATTERN [FILEs...]
    
    Search for PATTERN in each FILE or standard input.
    
    Options:
            -H      prefix output lines with filename where match was found
            -h      suppress the prefixing filename on output
            -i      ignore case distinctions
            -l      list names of files that match
            -n      print line number with output lines
            -q      be quiet. Returns 0 if result was found, 1 otherwise
            -v      select non-matching lines
            -s      suppress file open/read error messages
    
    Please wait a few minutes, before you try to access the webgui through http://:9001 !
    NAS: QNAP TS-459U+ QTS 4.2.6 (4x 2TB, RAID5)
    Services: LMS 7.9.3 by QLMS 2.10.06 QLMS at QNAP club
    Squeezebox: 6x Reciever, 3x Boom, 2x SB3 Classic, 1x Touch
    Controller: iPeng on iPad and iPhone, Spotify by Spotty

  5. #735
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Location
    Netherlands
    Posts
    694
    <no you dont need to do nothing.
    Have to have a look if i can get the same, to see what is causing this.



    Quote Originally Posted by jasell View Post
    Thanks!
    Now I'm back in business again.
    I was a bit worried that I had to redo all my settings there, but Imanaged to get it all back.

    However I learned some potential pitfalls.

    I apparently had nomajor=0 and whenever I was to do a manual restart that would have triggered the 8.0 upgrade.
    As it was the QLMS upgrade was the one triggering this. And who would have thought that we would ever see an 8.0 release?

    It seems like you as part of the upgrade of a Major release perform a backup of the settings, real good!
    But the backup use the version of that we upgrade to, and not what we "upgrade" from.
    When I upgrades (unvoulteringly) from 7.9.3 to 8.0.0 my settings was backed up as 8.0.
    When I now downgraded to 7.9.3 my settings were again backed up as 7.9.

    But when I wanted to restire my setting from my original 7.9.3 system I had to rename the 8.0 backup to 7.9.

    I figured it out but it wasn't strightforward, at least I now run 7.9.3 with my settings from before the QLMS / 8.0 upgrade.


    As I now do a manual start from Putty I get a quite feedback.
    There are a few line breaks missing, seems like a grep is not used correct as well.

    Should I do something about the "fixing owner/right's the old way"?


    Code:
    [admin@QNAP2 LogitechMediaServer]$ ./QLogitechMediaServer.sh start
    ....... First let's check is there is a update for LogitechMediaServer.
    Preparing the system to run LogitechMediaServer.   
    Fixing owner/right's for squeezeboxserver on playlists/ !
    Fixing owner/right's for squeezeboxserver on playlists/ the old way !Fixing owner/right's for squeezeboxserver on SlimServer/ ! 
    Fixing owner/right's for squeezeboxserver on SlimServer/ the old way !Starting LogitechMediaServer in the Background.
    LogitechMediaServer 7.9.3 -1584993250 is started in the Background on [18567] ! 
    
    /bin/grep: invalid option -- m
    BusyBox v1.01 (2020.01.09-03:41+0000) multi-call binary
    
    Usage: grep [-ihHnqvs] PATTERN [FILEs...]
    
    Search for PATTERN in each FILE or standard input.
    
    Options:
            -H      prefix output lines with filename where match was found
            -h      suppress the prefixing filename on output
            -i      ignore case distinctions
            -l      list names of files that match
            -n      print line number with output lines
            -q      be quiet. Returns 0 if result was found, 1 otherwise
            -v      select non-matching lines
            -s      suppress file open/read error messages
    
    Please wait a few minutes, before you try to access the webgui through http://:9001 !

    maintainer of QLogitechMediaServer, QOptware-NG and QAutoSub.

    Qnap TS-453a, with LogitechMediaSever 8.0.0 Nightly ( with spotty, youtube, Radio Paradise a.m. )
    Several raspberry with hifiberry amp+ and picoreplayer.
    Love logitechmediaserver for it flexibel way, to play music from different sources.


    Thanks for the DONATIONS

  6. #736
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    SOLVED: No update on TS112, have to remove/install

    Hi,

    not entirely sure when this began, but since 2.06 or so the update won't run properly on my TS112 (latest Firmware), only new install will work.
    This is really not a big thing, since I had to do this all the time when I used SSOTS, but still..:

    I have to remove the LMS package entirely, restart my NAS and then manually install your separately downloaded app (x19 for the TS112).
    (Adding the QNAPClub as an app source doesn't work either, seems like the TS112 doesn't fit in properly.)
    Like I said, not a big thing as such, but saving and restoring my settings is a PITA for me.
    More than half of the time something or other of my old settings won't make it to the new install and I configure it all from scratch.
    (Which keeps you on your toes, not bad in times likes this..)

    So, in the long run I'd be happier if it all worked automatically.
    What, if anything, can I do to try and help idendentify the exact problem with that update?

    Cheers
    Thomas

    EDIT:
    Forget this post.
    After I rebooted my TS112 today and the update failed, I installed version 2.20 on top of whatever it was before (2.10.something) and it... just worked!
    I even forgot to save my settings in advance, but everything is working as before, all my settings still intact.
    Thanks for whatever you changed in this release!
    Last edited by TinyTommy; 2020-04-22 at 00:22.

  7. #737
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    Confirming update to 2.21 without problems

    Hi all,

    I have the feeling that this update process was even smoother than the last one.

    Cheers
    Thomas

  8. #738
    Senior Member Tex's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    181

    2.21 update

    It only took 6 minutes to download & install!
    Great Job!
    Thanks!
    (1) Pi 3 w/ HifiBerry Digi + Pro, piCorePlayer 6.0.0, LMS 8.0.0, WD usb drive for Music files
    (1) Touch, (1) Transporter, (1) Duet
    QLogitechMediaServer on QNAP TS-853a

  9. #739
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Location
    Netherlands
    Posts
    694
    Yes the update routine, is changed a bit.
    The same for the upgrade routine.
    Removed some old stuff, and made some things smaller.

    But still everything depends on the work load of youre QNap Nas-System.
    With several thing running in the background like Plex,Sabnzbd, lidarr and more, some times it can take longer.

    First if LMS is installed, will check for example from 9.0.0 down to 8.0.0., Nightly from 9.0 until 8.0.
    Big change in this release, all is done in the memory.

    On upgraded first it will do a check on the tar file if its not corrupted.

    But nice to read you noticed the speed.


    Quote Originally Posted by TinyTommy View Post
    Hi all,

    I have the feeling that this update process was even smoother than the last one.

    Cheers
    Thomas

    maintainer of QLogitechMediaServer, QOptware-NG and QAutoSub.

    Qnap TS-453a, with LogitechMediaSever 8.0.0 Nightly ( with spotty, youtube, Radio Paradise a.m. )
    Several raspberry with hifiberry amp+ and picoreplayer.
    Love logitechmediaserver for it flexibel way, to play music from different sources.


    Thanks for the DONATIONS

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •