Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 58 of 129 FirstFirst ... 848565758596068108 ... LastLast
Results 571 to 580 of 1287
  1. #571
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,351

    [Announce] Radio Paradise LosslessStreaming (Plugin v2)

    > I noticed that RP Mellow Mix (flac) stops/freezes every now and then.
    > When stopped, my screen shows the "Listener-Supported, Commercial-free"
    > announcement. Configuration: LMS 7.9.1 on Raspberry Pi (max2Play), two
    > Squeezelite players synchronized.


    Unfortunately this is an issue that has been reported several times
    before - but which does not seem to affect all users at the same level.
    I've seen it happen once every now and then in one environment, too. But
    it's far from "every other track" as some claim. And I yet have to see
    it at home. It's on my radar, but I haven't figured it out yet.

    --

    Michael

  2. #572
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    25
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > I noticed that RP Mellow Mix (flac) stops/freezes every now and then.
    > When stopped, my screen shows the "Listener-Supported, Commercial-free"
    > announcement. Configuration: LMS 7.9.1 on Raspberry Pi (max2Play), two
    > Squeezelite players synchronized.


    Unfortunately this is an issue that has been reported several times
    before - but which does not seem to affect all users at the same level.
    I've seen it happen once every now and then in one environment, too. But
    it's far from "every other track" as some claim. And I yet have to see
    it at home. It's on my radar, but I haven't figured it out yet.

    --

    Michael
    OK, thanks, if I can be of any help testing, let me know!

  3. #573
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Western & Northern New York
    Posts
    150

    My Observations

    I'd like to share my observations, by chance it might contribute to an "ah ha" for someone...Like I said before, RP is casual listening, and while I prefer FLAC, i just switch over to the 320kbps stream if the FLAC stream struggles. My ears are getting older (along with the rest of me) so critical listening isn't as critical these days

    With the renewal of this discussion, I have been running it all day everyday, but it never makes it through the day without freezing. Typically it runs for maybe 1-2 hours before needed attention, but occasionally it struggles a bit more often (as short as 10-20 minutes). I always attributed the stop after hours as an "end of a cue of songs" just as a guess.

    When it stops, artwork is frozen, or broken, even if it restarts by itself, or I restart it with a back/play. That is, if it stopped with artist #1, restarting it with artist #2, artwork for #1 remains displayed for some time. I always assumed once broken it needed me to fix it, but a couple times recently, it stopped, I was busy and didn't address it, and was surprised when it started, say maybe an hour later (especially since the listening level was not exactly soft).

    For no good reason other than a hunch, I just suspected it was due to the fact that this stream be differently than say, a normal internet radio station, with regard to recovery from network/router hardware issues. I have two locations, one with crappy 3Mbps DSL, and one with 100Mbps cable ISP. I have experienced "rebuffering" for years on the DSL, primarily with receivers on WiFi, but occasionally/rarely with a touch on LAN. But the RP FLAC hangup is on the cable ISP. I also (very rarely) will get rebuffering with a standard 128kbps stream. When it happens I just figure it's my ISP, or a mystery within my router/LAN.

    The other thing I wonder is if it has something to do with synchronization. Can there be a bad actor on a sync group that could cause issues for the others? I ask because often I have two receivers on WIFI synced with the touch on LAN. This week I'll run it un-synced and see how it behaves.

    In my experience these "happens to some, not to others, happens sometimes, not others, cannot be predicted, etc" are related to the unique systems (network?) and unique situations (synced with a weak wifi signal?) that maybe exposes something in the software/hardware that isn't apparent when the support system is iron clad.

    Just my observations. I'm running PiCore LMS, and like I said, typically leave a touch on LAN and two receivers on WIFI synched.

    Jim

  4. #574
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,351

    [Announce] Radio Paradise LosslessStreaming (Plugin v2)

    Ok, ok, got a new theory on the skipping issue. Bill's and Rebecca's
    announcements are no longer part of a larger segment of audio, but
    sometimes come as their own short sound snippet. I've seen one as short
    as 4 seconds. And I have some fuzzy logic built in which would act on 5s
    offset of whatever. I would not be surprised if such a short snippet
    would confuse my logic.

    Could all of you who experience this issue often tell me what kind of
    player you're using? The skipping could be related to audio buffer size.
    Which would explain why I hardly ever experienced it on my Transporter.

    --

    Michael

  5. #575
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    536
    Boom and SB3 here.

  6. #576
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,351

    [Announce] Radio Paradise LosslessStreaming (Plugin v2)

    > Boom and SB3 here.
    ....and you're facing issues with interruptions through Bill's
    announcements, too? If so, how bad is it? And what RP channel are you
    listening to?

    --

    Michael

  7. #577
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    25
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Boom and SB3 here.
    ....and you're facing issues with interruptions through Bill's
    announcements, too? If so, how bad is it? And what RP channel are you
    listening to?

    --

    Michael
    raspberry pi with pi core player (I have 2 of these in different rooms). The skips are radom but "every few songs" is an average.

    Although the most common skip seems to stop a song half way through and then go to an announcement, I'm sure I've had instances where a song stops half way through and then another song starts.

    I listen to the main channel pretty much all the time.

    Sorry, not clever enough to know whether this helps or hinders!

    cheers
    Phil

  8. #578
    Senior Member Tony T's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    961
    I experience this listening to RP Rock Mix
    LMS 7.9.2 on a Mac mini with a SB Touch.
    (edit: and in addition to interuptions/skipping, as Redrum, also a pause/stop that I have to restart)
    Last edited by Tony T; 2019-02-06 at 09:15.
    Tony
     SBTouch ♪ SBRadio ♬

  9. #579
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Western & Northern New York
    Posts
    150
    Touch with two receivers synched, LMS 7.9.2 on PiCore server. Receivers via Wifi, Touch currently on WiFi, but normally on ethernet. Standard RP stream

    I don't think I am experiencing the skipping recently, more a hangup that I have to go Back/Fwd to restart. But I do recall having the "what was that?" skipping when the FLAC stream became available.

    It has been working quite well recently, and I do get the announcements from B&R.

    Personally, for no good reason other than a hunch, I suspect the sync is the catalyst of the issue. A while back I had buffering issues with a sync with a different receive on the fringes of good wifi, and it was difficult to maintain stable playback for anything (for the synced group) until I improved my router and positioned the receiver better.

    I'll run the touch by itself for the next couple days and see what happens.

    Jim

  10. #580
    Senior Member Tony T's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    961
    Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Touch with two receivers synched, LMS 7.9.2 on PiCore server. Receivers via Wifi, Touch currently on WiFi, but normally on ethernet. Standard RP stream

    I don't think I am experiencing the skipping recently, more a hangup that I have to go Back/Fwd to restart. But I do recall having the "what was that?" skipping when the FLAC stream became available.

    It has been working quite well recently, and I do get the announcements from B&R.

    Personally, for no good reason other than a hunch, I suspect the sync is the catalyst of the issue. A while back I had buffering issues with a sync with a different receive on the fringes of good wifi, and it was difficult to maintain stable playback for anything (for the synced group) until I improved my router and positioned the receiver better.

    I'll run the touch by itself for the next couple days and see what happens.

    Jim
    Are you using Direct or Proxy Streaming?
    WebUI->Settings->Player->[Audio]->[Streaming Method]

    I switched to Proxy today and has not paused or stopped (but it is 'skipping')
    Tony
     SBTouch ♪ SBRadio ♬

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •