Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Plugins

  1. #1
    cmaskelyne@f2s.com
    Guest

    Plugins

    Just got my Squeezebox for Xmas and very pleased.

    I would however really appreciate an idiots guide to setting up a plugin.

    I was looking at lyrics.pm and downloaded this put it in the correct directory
    (server/plugins). It appears on the list under server settings and plugins ľ it
    has been ticked but although I can see this in the plugin menu (even from the
    device) it appears as disabled.

    I have tried following all instructions I can find on the web but they all say
    about an advanced settings box on the server software ľ this does not appear on
    mine (or I am looking in the wrong place). Any help would be gratefully
    received. I am an IT manager so I am not a complete idiot (I hope) but some
    blow by blow instructions here would be great.

    Regards,

    Carl.

    If it makes any difference the box running the software is W2003 server and I am
    using WEP with a Netgear wireless modem router (ADSL). Firmware is version 40
    and I have downloaded the latest version of slimserver.

    Thanks.

  2. #2
    NOT a Slim Devices Employee kdf's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    9,493

    Plugins

    Hi Carl,

    Many plugins do not always come with everything needed to run on Windows (min
    included). Some do require more Perl modules to be installed on your system in
    order for the plugin to work. This is sometimes as simple as downloading
    another .pm file and saving it to the right directory under the Plugins folder,
    or it may get complicated and require compiled modules, which work far better
    when you have ActivePerl installed.

    To start off, you can run the server from the command line to see any errors
    while loading plugins. Sometimes they are not due to missing modules, but
    might be a missing configuration line that you'd have to edit in the plugin
    file.

    start with this:
    stop the server.
    open up a Command Session window (start->programs->accessories)
    c:\program files\slimserver\server\slim.exe --d_plugins

    as the server starts up, you will see messages related to the loading of the
    plugins. Those will indicate where to start.

    -kdf

    Quoting cmaskelyne (AT) f2s (DOT) com:

    >
    > Just got my Squeezebox for Xmas and very pleased.
    >
    > I would however really appreciate an idiots guide to setting up a plugin.
    >
    > I was looking at lyrics.pm and downloaded this put it in the correct
    > directory
    > (server/plugins). It appears on the list under server settings and plugins ľ
    > it
    > has been ticked but although I can see this in the plugin menu (even from the
    > device) it appears as disabled.
    >
    > I have tried following all instructions I can find on the web but they all
    > say
    > about an advanced settings box on the server software ľ this does not appear
    > on
    > mine (or I am looking in the wrong place). Any help would be gratefully
    > received. I am an IT manager so I am not a complete idiot (I hope) but some
    > blow by blow instructions here would be great.
    >
    > Regards,
    >
    > Carl.
    >
    > If it makes any difference the box running the software is W2003 server and I
    > am
    > using WEP with a Netgear wireless modem router (ADSL). Firmware is version 40
    > and I have downloaded the latest version of slimserver.
    >
    > Thanks.
    >
    >
    >

  3. #3
    Daniel Cohen
    Guest

    Plugins

    On 30/12/04 at 8:02 pm +0000, cmaskelyne (AT) f2s (DOT) com wrote
    >Just got my Squeezebox for Xmas and very pleased.
    >
    >I would however really appreciate an idiots guide to setting up a plugin.
    >
    >I was looking at lyrics.pm and downloaded this put it in the correct directory
    >(server/plugins). It appears on the list under
    >server settings and plugins ľ it
    >has been ticked but although I can see this in the plugin menu (even from the
    >device) it appears as disabled.


    So you've used the Web interface, gone to Server
    Settings, Plugins, and the plugin is ticked. Do
    you have "Load plugins on the fly" set? If not,
    the plugin won't load until you have quite and
    restarted the Slimserver. And if you have changed
    to that setting, I think you still have to click
    the Change button to make the setting stick.

    If this isn't the issue, there's one other
    possibility to look at. A download of the plugin
    should work fine, but if for instance you copied
    the text (and it is just a text file) it might
    have the wrong line ending. I know I got caught
    by this once or twice until I realised what was
    happening.

    --
    Daniel Cohen

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •