Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 8 of 8

Hybrid View

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Oakland, CA
    Posts
    136

    Dead Controller?

    After a power outage, I found that my controller wouldn't boot. It would only cycle through a sequence of flashing the button lights on and off, ending with a brief appearance of the Logitech logo in the display, then begin the cycle again. Replacing the battery seemed to fix the problem, but after two weeks I suddenly found that the battery is run down and won't charge in the controller.

    If I remove the battery and set the controller in the charging cradle, the button lights all flash on and off. Thus, the controller is not usable when sitting in the cradleŚwhich I thought it was supposed to be. Does this mean my controller is kaput?

    I have tried disassembling the controller and putting it back together, but this ritual produced no change in behavior.

    The charger is producing 5 volts at the contacts, and >250 mA, which is all that my tester can read. The output is supposed to be "2 Amps max." Is it conceivable that the charger is producing the requisite number of volts but not enough amps?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Oakland, CA
    Posts
    136
    I tried replacing the adapter, and so far so good. After a few days, the controller battery has not lost its charge, which is what was happening before. If anyone else has a similar problem, this is definitely worth a try.

    The very same adapter is currently OEM'd by Cisco for a line of telephones. Search on the adapter part number PSM11R-050, and you'll find it.

  3. #3
    I think I've got a similar problem with a dead/dying adapter. I've got 2 controllers and chargers, 1 charger works with both controllers, the 2nd measures 5V, but just won't charge - it has a similar flash/power-on/power-off cycle on the controller.

    I'll look to find a similar replacement adapter (I'm in Australia, so will need to source one with appropriate plugs).

    Was the replacement easy? Did you simply splice the output wires into the old wires, or resolder at the cradle circuit board? I'm assuming there's only 2 wires (+ and -) coming from the adapter.

    Edit: I should have asked - assuming I can get any replacement adapter that matches the original voltage and amps, would that be appropriate to use, or is there anything else I need to check/confirm?

    Thanks.
    Last edited by kidhazy; 2017-07-19 at 17:08.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    258
    Check polarity of plug (inside or outside negative)
    SqueezeBoxes: 2x SB2 (Living room and study), 1x Radio (Kitchen), 1x Boom (Dining room), 1x piCorePlayer (jacuzzi), 1x piCorePlayer (Garden) 1x OSMC + Squeezelite (Movie room), 1x Touch (Bedroom)
    Server: LMS on Pi3 7.9.1. on PcP 3.21
    Network: AVM Fritzbox, D-Link Smart Switch 24p, 3x Ubiquity

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    338
    Hi guys.. I know this is an old thread.. but anyone got advise on how to open the cradle to find faults or is it brute force?

  6. #6
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Western New York
    Posts
    32
    Giza, I asked that a while back and never really got an answer.

    My charger wasn't working despite measuring 5vdc at the pins in the base. Perhaps it wasn't able to deliver the needed current though.

    Anyhow, as mentioned above, I bought a linksys charger and spliced it to the cradle, and that fixed the issue. Cheap fix.

    https://www.ebay.com/itm/Linksys-Cis...72.m2749.l2649

    Jim

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    338
    Thanks Jim
    I'm sure I have a spare 5v 0.2a or lower psu somewhere... I'll give it a try..appreciate the advise.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    276
    Thanks for the tips in this thread.

    One of my controllers started doing the same and I thought it was the battery, which as stated seemed to work, only to find after a few days the same problem.

    I am going to see if the other cradle charges it, to confirm its the other ones power supply.

    Thanks again.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •