Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 12 of 28 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 111 to 120 of 275
  1. #111
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,282
    Sure can, take a look at the custom commands configuration.

    https://github.com/paul-1/SqueezeButtonPi-Daemon

    Then take a look at the LMS cli documentation. (Press help the in you LMS web page). Then press Technical Information and then you will find the command line doc.

    Look at the “favorites playlist.......” commands
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  2. #112
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    6
    In the ready compiled version of SBPi there's no -f switch to specify a config file. I've tried putting the files in the same dir as the sbpd binary, but if I supply one of my 4 character names from the config file, it doesn't trigger.

    This is the line from the config:

    Code:
    FAV1 = ["favorites", "playlist", "play item_id:1.1"]
    the PLAY command seems to work so I know the connections are good.

    What's the deal with the config file? Am I running an old version? Thanks again for any help!

  3. #113
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,282
    I've only built the binary for pCP. The proper extension is pcp-sbpd.tcz, it can be found on the piCorePlayer Repository.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  4. #114
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    6
    I can see it already appears to be installed correctly, and like I say - Play/Pause works which suggests i'm at least part of the way there.

    Code:
    tce-load -wi sbpd
    sbpd is already installed!

    Could you confirm if you're able to specify a switch to supply a config file? In the git repo it has that in the docs (https://github.com/coolio107/SqueezeButtonPi-Daemon) though at the top of this thread the -F switch isn't present.

    I just need to know where it's looking for this config file, or if there's another way to set up some custom buttons!

    Do I still need to follow these instructions from 2017 at the top of the the thread?

    Code:
    pcp bu  # save pcp config
    
    cd /mnt/mmcblk0p2/tce/optional
    
    wget http://downloads.sourceforge.net/project/picoreplayer/beta/sbpd.tcz.md5.txt
    
    wget http://downloads.sourceforge.net/project/picoreplayer/beta/sbpd.tcz
    
    md5sum sbpd.tcz # make sure the file downloaded correctly
    f0157164d10b86325b38fee0cb8d709e  sbpd.tcz
    
    cat sbpd.tcz.md5.txt # does it match the line above?
    f0157164d10b86325b38fee0cb8d709e  sbpd.tcz
    
    echo "sbpd.tcz" >> /mnt/mmcblk0p2/tce/onboot.lst
    
    pcp rb  # you must reboot!
    The tce-load command doesn't appear to update the onboot.lst file. I am so confused!

    Thanks again

  5. #115
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,282
    That is not the correct extension, delete it and get the right one. Just use the extension browser on the pCP web interface and select the piCorePlayer Repository.

    pcp-sbpd.tcz
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  6. #116
    Senior Member M-H's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    117

    radio buttons

    Quote Originally Posted by velkrosmaak View Post

    The radio has 3 'radio buttons', so one button will be pressed all the time.
    Hi Velcrotaste ;-)
    Besides the advise you already got, I noticed the word Radiobutton.
    I am not sure the correct event is triggered , if the contact is made continues for a chosen button.
    But you can test that quite simply by holding a test button down.
    If you need Normally Open contacts, you could see to mount contacts just below the mechanical parts of the radio button and get a momentary contact when the button is depressed most.

    Recently I found out that I started my pcp Radio with multiple stations in a playlist, and the next and previous buttons allowed me to cycle though that list.
    So if you are restricted to 3 buttons , using standard prev,play/pause,next functions could give you access to a predefined list of channels and a mute function.

    Regards M-H
    Pi based multi-room audio system powered by PiCorePlayer(s):
    Pi3B with Phat-dac in a Rasptouch, 2 pi B+ with Cirrus Logic Audio Card, Pi Zero with Phat-beat , and a few other tests...

  7. #117
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    19
    Hi Guys,

    My issue relates to here: https://forums.slimdevices.com/showt...s-(RPI-Zero-W)

    Shortly explained: I'm using the Daemon with TTP223 touch-buttons. Nothings working they way it should be.

    my frustration is rising to new heights...
    I have received all the parts I needed to finally assemble the player and system. Also I had printed all the parts in ABS and smoothed them.

    So now two things have occured in-between:
    1. I assembled it and when all buttons where soldered, the reaction ot any button-press is totally paradox. If I press play, it is quite possible that it will skip the track, make it a bit louder and stop the playing.
    Also on pressing other buttons, basically any reaction and especially a combination of the is happening.

    Unfortunately I have used VCC (5V) for the buttons, which will have an output of about 4,XXV when pressed. So I guess I barbecued the GPIO and bought a new RpiZeroW.

    2. I have soldered the buttons to the 3.3V VCC befor connecting the new PI.
    But - the issue persists. I tried the configuration string with signal on falling edge / rising edge / no separate option (which is the standard).

    So in fact the buttons are not usable at all, which is terribly annoying.
    Can anyone help me / share some ideas?

    Regards,
    Matthias

  8. #118
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5

    NEXT PREV as CMD for encoders

    Hi Paul,

    would it be possible to extend the encoder commands with a combined NEXT/PREV command?
    I have a rotary encoder and would like to skip tracks by turning right and go to the previous track by turning left.

    Thank you!

  9. #119
    Senior Member paul-'s Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2,282
    Quote Originally Posted by luigi2000 View Post
    Hi Paul,

    would it be possible to extend the encoder commands with a combined NEXT/PREV command?
    I have a rotary encoder and would like to skip tracks by turning right and go to the previous track by turning left.

    Thank you!
    An encoder has pretty fine resolution, how do you propose not to skip so many tracks. The commands are send blindly, so I don’t have a way to only send the command once.
    piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
    Homepage: https://www.picoreplayer.org

    Please donate if you like the piCorePlayer

  10. #120
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by paul- View Post
    An encoder has pretty fine resolution, how do you propose not to skip so many tracks. The commands are send blindly, so I don’t have a way to only send the command once.
    You are right. This might be a problem with some encoders with fine resolution. But the rotary encoder I am using has not so many steps. So my thought was that turning one step right is one track forward. Or to be safe maybe it is possible to restrict the track skipping to one track even when the encoder is turned by more steps?

    Actually I am already using the encoder for track skipping. I am simply using the NEXT command for buttons. It just skips one track when I am turning the encoder one step to the right. It is just not working when I also use the command PREV for turning the encoder to the left direction. Then the result is random. Sometimes it skips a track and some times it is playing the previous.

    Thanks for your help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •