Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 37 of 37
  1. #31
    Senior Member JJZolx's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    11,582
    I've said this in some previous threads: I see exactly the same thing. The Radio screen saver is often not in its proper state. I don't think the Radio's firmware was ever completely debugged, and it never will be, since nobody is doing any further work on it.

    Could also be some overlooked issues with the whole SlimProto protocol not being quite as robust as it might be. Again, that will never be fixed. The other night I noticed that my silent Transporter was showing the VU meters on the 2nd screen, but the BlankSaver should have made that screen dark. Just had to start/stop a song to set it back to dark.

    We just have to live with those quirks now.

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    755
    Occasionally I see one of my Radios or my Touch rebooting itself for no obvious reason. Happens (always?) from stand-by (clock) screen, so afterwards the device is on...

  3. #33
    Hi, sorry for another bump after a long while.

    I've just had this with my radio last night. The power on setting is already set so it doesn't auto play yet the radio turned on and started playing in the middle of the night, it's my alarm so I can't move it to another room.

    Radio is wired and no internet connection just local server running on a Pi.

    Going to try the reboot of server and radio but no one confirmed this fully fixing it.

    Has there been a more permanent fix I've not found yet?

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    160
    Not a fix but an explanation why it happens, and a prediction then it going to do it next time https://forums.slimdevices.com/showt...ous-turning-on
    1 x Touch
    1 x Radio
    Logitech Media Server Version: 8.2.1 - 1633378390 @ Mon Oct 4 23:25:45 CEST 2021
    Castbridge with 2 x Harman Kardon Citation One, setup as a stereo pair
    Squeeze Ctrl
    Squeeze Player
    Phone: Samsung Galaxy S 20

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Southern California
    Posts
    261

    The Radio started playing by itself

    Restarting my own thread from long ago, but with a slightly different issue. This morning when I awoke I found one of my SB Radios playing music. I know it was off the night before. I have not set any alarm clock settings. Per Michael's warning, I have not forwarded any ports to LMS; or at least not knowingly.

    Slightly concerned I may have been hacked. Is there anything I should check?

    My set-up has changed from my original post. I am now using pCp & LMS on a 3B+.

    Logitech Media Server Version: 8.2.0 - 1627922070 @ Tue Aug 3 11:43:18 CEST 2021
    Hostname: piCoreLMS
    Server IP Address: 192.168.x.x
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: piCore - EN - utf8
    Platform Architecture: armv7l-linux
    Perl Version: 5.32.1 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    Audio::Scan: 1.02
    IO::Socket::SSL: 2.071
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 3
    Community Firmware: 8.0.1-r16867

    Again, should I be worried?

    Thank you,

    Paul

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    7,978
    Quote Originally Posted by P Nelson View Post
    Restarting my own thread from long ago, but with a slightly different issue. This morning when I awoke I found one of my SB Radios playing music. I know it was off the night before. I have not set any alarm clock settings. Per Michael's warning, I have not forwarded any ports to LMS; or at least not knowingly.

    Slightly concerned I may have been hacked. Is there anything I should check?

    My set-up has changed from my original post. I am now using pCp & LMS on a 3B+.

    Logitech Media Server Version: 8.2.0 - 1627922070 @ Tue Aug 3 11:43:18 CEST 2021
    Hostname: piCoreLMS
    Server IP Address: 192.168.x.x
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: piCore - EN - utf8
    Platform Architecture: armv7l-linux
    Perl Version: 5.32.1 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    Audio::Scan: 1.02
    IO::Socket::SSL: 2.071
    Database Version: DBD::SQLite 1.58 (sqlite 3.22.0)
    Total Players Recognized: 3
    Community Firmware: 8.0.1-r16867

    Again, should I be worried?

    Thank you,

    Paul
    What are your Power On Resume settings in Player Settings/Audio for the Radio. Are you aware that Radios reboot every 22 days?

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Southern California
    Posts
    261
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    What are your Power On Resume settings in Player Settings/Audio for the Radio.
    The Audio Settings on my two Radios are "pause at power off and resume at power on".

    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    Are you aware that Radios reboot every 22 days?
    I was not aware of that. In checking that Radio's status it has been on for about 12 hours, which would indicate it rebooted overnight. I presume after a reboot it powers itself on which then resumes the audio. That would explain what I observed.

    I was worried about something more nefarious.

    thanks,

    Paul

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •