Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Aaron Zinck
    Guest

    Execute Script plugin troubles

    A while back I tried using KDF's execute script plugin but struggled--I just
    looked at it again after it was mentioned on this list the other day.

    First things first:

    this is my setup:
    win2k
    the Dec. 3rd nightly of slimserver 5.4
    wired squeezebox

    The script (startRhapsody.bat) is in C:\Program
    Files\SlimServer\server\scripts and the plugin "sees" it just fine; that is,
    it's available in the drop-down lists in the plugin settings. The script,
    however, does not execute when the appropriate action is performed. I've
    tried associating it with each of the available action options individually
    but the plugin never executes it. The script behaves flawlessly when
    manually launched from the command line.

    It's not actually much of a script, consisting of just 2 lines designed to
    launch Rhapsody:

    "C:\Program Files\RealRhapsody\Rhapsody.exe"
    quit

    any ideas?

  2. #2
    NOT a Slim Devices Employee kdf's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    9,493

    Execute Script plugin troubles

    if you navigate to the plugin via the player interface, select that script and
    press play, does it execute then?

    Its been a very long time since I've done any testing on that script, so there
    may have been changes to the event detection more recently. But, I'd liek to
    know if you are able to execute it at all from the plugin first. I've never
    tested it with Windows myself, but there is nothing that should prevent it from
    working as long as the bat file is marked as executable by the os. The plugin
    simply makes a system call to run the script selected.

    -kdf

    Quoting Aaron Zinck <azinck3 (AT) ufl (DOT) edu>:

    > A while back I tried using KDF's execute script plugin but struggled--I just
    > looked at it again after it was mentioned on this list the other day.
    >
    > First things first:
    >
    > this is my setup:
    > win2k
    > the Dec. 3rd nightly of slimserver 5.4
    > wired squeezebox
    >
    > The script (startRhapsody.bat) is in C:\Program
    > Files\SlimServer\server\scripts and the plugin "sees" it just fine; that is,
    > it's available in the drop-down lists in the plugin settings. The script,
    > however, does not execute when the appropriate action is performed. I've
    > tried associating it with each of the available action options individually
    > but the plugin never executes it. The script behaves flawlessly when
    > manually launched from the command line.
    >
    > It's not actually much of a script, consisting of just 2 lines designed to
    > launch Rhapsody:
    >
    > "C:\Program Files\RealRhapsody\Rhapsody.exe"
    > quit
    >
    > any ideas?
    >
    >
    >
    >

  3. #3
    NOT a Slim Devices Employee kdf's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    9,493

    Execute Script plugin troubles

    Hi Aaron,

    One other thing i forgot. You do have to go into the plugin via the player UI
    to get the option to activate the event checker in the first place. Once you
    have done that, it should persist across server restarts. Until you do that, it
    does not monitor events even tho you have it checked in the web UI under server
    settings->plugins.

    -kdf

  4. #4
    Aaron Zinck
    Guest

    Execute Script plugin troubles

    Thanks for the response(s), kdf.

    I hadn't poked around with the plugin on the device-interface side of things
    so your tip about activating the event checker was key. However, even after
    activating the checker I'm still having trouble. Now the events are being
    monitored and the squeezebox display shows "running script" along with my
    script name whenever the appropriate event is executed (I can also manually
    run the script through the squeeze's plugin interface). However, the script
    does not appear to actually run: I get no response on the server of any
    kind.

    On the off-chance that there was some issue with long file names I tried a
    using the 8.3 file name convention both in the script and for the script
    name itself. In this case, as with the long file names, the script could be
    manually run from the command line but the when the plugin "ran" it there
    was no response on the server. I also made a very simple script that just
    prints "Hello" and contains the following two lines:

    @echo "hello"
    @pause

    and that didn't work with the plugin, either.

    Thanks for looking into this, kdf. Could it be some kind of permissions
    thing? I should mention that I'm running slimserver as a service.


    "kdf" <slim-mail (AT) deane-freeman (DOT) com> wrote in
    message news:1103354567.41c3dac72846a (AT) callisto (DOT) deane-freeman.com...
    > Hi Aaron,
    >
    > One other thing i forgot. You do have to go into the plugin via the

    player UI
    > to get the option to activate the event checker in the first place. Once

    you
    > have done that, it should persist across server restarts. Until you do

    that, it
    > does not monitor events even tho you have it checked in the web UI under

    server
    > settings->plugins.
    >
    > -kdf

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Washington, DC
    Posts
    894
    Just wanted to post that the eventual resolution to this was to not run slimserver as a service. I had to start it from the command line and it worked fine.

  6. #6
    Senior Member JJZolx's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    11,548
    Quote Originally Posted by azinck3
    Just wanted to post that the eventual resolution to this was to not run slimserver as a service. I had to start it from the command line and it worked fine.
    I take it rhapsody.exe connects to a service on the Internet? If you're running the SlimServer service under the local SYSTEM account instead of a user account, that would probably be the reason rhapsody.exe fails to work. When you launch the executable it runs under the same account, with the same permissions and same restrictions as SlimServer.

    http://www.slimdevices.com/su_faq.ht...g-sharedvolume

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •