Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 55 of 56 FirstFirst ... 54553545556 LastLast
Results 541 to 550 of 554
  1. #541
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Albinea (RE) Italy
    Posts
    816

    Does anyone use LMS and C-3PO on macOs?

    someone is reporting to me about problems in installing squeezelite and LMS on newer macOs. Is someone using them? what about C-3PO?

    Thanks.
    __________________________________________________ ______________________
    Author of C-3PO plugin, Squeezelite-R2, Falcon Web interface - See www.marcoc1712.it

  2. #542
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by marcoc1712 View Post

    in the meanwhile, the workaround Is to enable ONE and ONLY ONE output sample rate, this way:
    Hi Marco,

    Thanks for the update. I have tried enabling one single output sample rate for the player but the plugin still remains disabled with the same error in the log during startup and the player will not play anything...

    Are you sure this is related with the player sample rate because I get the same error during server startup even when there is no player connected to the server at all...? so this seems to be independent of any player settings...

    In the meantime I've been running the plugin with the hack described above and it's been running perfectly fine for me, I haven't encountered any issues even if the exe test is overridden....

    Name:  Image2.png
Views: 212
Size:  32.7 KB

    Name:  Image5.png
Views: 213
Size:  35.4 KB

    Code:
    [20-06-09 15:49:47.2248] Plugins::C3PO::CapabilityHelper::new (135) unlimitedDsdRate  : undef
    [20-06-09 15:49:47.2252] Plugins::C3PO::Plugin::_initCodecs (823) _initCodecs
    [20-06-09 15:49:47.2253] Plugins::C3PO::PreferencesHelper::_getCurrentVersion (515) C-3PO version is: 20302
    [20-06-09 15:49:47.2254] Plugins::C3PO::PreferencesHelper::_init (79) Prefs version: 20302
    [20-06-09 15:49:47.2255] Plugins::C3PO::Plugin::_initCodecs (836) _refreshCodecs
    [20-06-09 15:49:47.2258] Plugins::C3PO::Plugin::_initCodecs (845) Refreshed codecs       : { aif => "on", alc => "on", dff => "on", dsf => "on", flc => "on", wav => "on" }
    [20-06-09 15:49:47.2263] Plugins::C3PO::EnvironmentHelper::testC3POEXE (142) command: C":\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\Bin\MSWin32-x86-multi-thread\C-3PO.exe" -h hello -l "C:\ProgramData\Squeezebox\Logs" -x "C:/PROGRA~1/SQUEEZ~1/server"
    [20-06-09 15:49:47.9311] Plugins::C3PO::EnvironmentHelper::testC3POEXE (150) WARNING: 512
    [20-06-09 15:49:47.9322] Plugins::C3PO::EnvironmentHelper::testC3POPL (191) command: C":\Perl\bin\perl.exe" "C:\ProgramData\Squeezebox\Cache\InstalledPlugins\Plugins\C3PO\C-3PO.pl" -h hello -l "C:\ProgramData\Squeezebox\Logs" -x "C:/PROGRA~1/SQUEEZ~1/server"
    [20-06-09 15:49:48.1217] Plugins::C3PO::EnvironmentHelper::testC3POPL (199) WARNING: 512
    [20-06-09 15:49:48.1219] Plugins::C3PO::Plugin::_testC3PO (1134) WARNING: C3PO will not start on call: 
    [20-06-09 15:49:48.1227] Plugins::C3PO::Plugin::_testC3PO (1135) WARNING: Perl path: C:\Perl\bin\perl.exe
    [20-06-09 15:49:48.1230] Plugins::C3PO::Plugin::_testC3PO (1136) WARNING: C-3PO.pl path: C:\ProgramData\Squeezebox\Cache\InstalledPlugins\Plugins\C3PO\C-3PO.pl
    [20-06-09 15:49:48.1234] Plugins::C3PO::Plugin::_testC3PO (1137) WARNING: C-3PO path: C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\Bin\MSWin32-x86-multi-thread\C-3PO.exe
    [20-06-09 15:49:48.1238] Plugins::C3PO::PreferencesHelper::_getCurrentVersion (515) C-3PO version is: 20302

  3. #543
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Albinea (RE) Italy
    Posts
    816
    Quote Originally Posted by amatala View Post
    Hi Marco,

    Thanks for the update. I have tried enabling one single output sample rate for the player but the plugin still remains disabled with the same error in the log during startup and the player will not play anything...
    I just did a fresh installation to a brand new Win10 machine and it works to me with only one output sample rate selected. The error message is still there, but it play fine, doing resample and DSP.

    What do you mean with "the plugin still remains disabled"?

    Could you please post your settings and the last executed command?

    THX
    Last edited by marcoc1712; 2020-06-09 at 16:34.
    __________________________________________________ ______________________
    Author of C-3PO plugin, Squeezelite-R2, Falcon Web interface - See www.marcoc1712.it

  4. #544
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    100
    I did fresh installations on both Windows 7 and Windows 10 and had the same problem on both. Now with the settings below it seems to play fine (it didn't seem to like pcm but when using uncompressed flac as output format and only one sample rate selected it is playing fine ), however the message is still there "Unable to run C-3PO transcoder, see server log" and still getting the error during the startup. This is why I assumed the plugin was not actually enabled and doing anything.
    If the last executed command looks fine, does it mean I can safely ignore these errors and all is working fine even if it shows an error?

    Name:  Image2.png
Views: 199
Size:  43.0 KB
    Name:  Image5.png
Views: 199
Size:  45.4 KB
    Name:  Image6.png
Views: 198
Size:  45.8 KB
    Name:  Image8.png
Views: 198
Size:  31.6 KB

  5. #545
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Albinea (RE) Italy
    Posts
    816
    Quote Originally Posted by amatala View Post
    I did fresh installations on both Windows 7 and Windows 10 and had the same problem on both. Now with the settings below it seems to play fine (it didn't seem to like pcm but when using uncompressed flac as output format and only one sample rate selected it is playing fine ), however the message is still there "Unable to run C-3PO transcoder, see server log" and still getting the error during the startup. This is why I assumed the plugin was not actually enabled and doing anything.
    If the last executed command looks fine, does it mean I can safely ignore these errors and all is working fine even if it shows an error?

    Name:  Image2.png
Views: 199
Size:  43.0 KB
    Name:  Image5.png
Views: 199
Size:  45.4 KB
    Name:  Image6.png
Views: 198
Size:  45.8 KB
    Name:  Image8.png
Views: 198
Size:  31.6 KB
    Yes, the message states that C-3PO converter (that's the executable) won't run (maybe is not the clearest way to state it, any suggestion is appreciated), using only one output rate is the way to avoid it.

    To me both Wav and FLAC works fine, that's quite strange.
    __________________________________________________ ______________________
    Author of C-3PO plugin, Squeezelite-R2, Falcon Web interface - See www.marcoc1712.it

  6. #546
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Italy
    Posts
    7

    bug

    I'd like to report a bug:
    When using (I guess) the option "use hi precision clock" SoX gives an error of "Invalid syntax of RATE command".
    As an example with this command " [sox] -q -t flac - -t flac -b 24 —buffer 65536 —multi-threaded - gain -h rate -v -M -t -b 95 -f 352800 -D" the problem is the "-f" which i guess is related to "hi precision clock", this option is not documented on sox documentation, removing it will remove the syntax error too.

    Second problem that I have is that while using pcm->dsd conversion works flawlessy (adding fir convolution too); I really can't let pcm upsampling work.

    The options I use are:

    TRANSCODER SETTINGS:
    Enable seek: disable for everything.
    Enable stdin: enabled for everything
    Convert, resample, Addictional effets : enabled for everything
    Automatic headroom: yes

    CONVERT
    Output format: wav

    RESAMPLE:
    Only max sample rate selected, i want a fixed upsample to the max sample rate, all other sr are disabled.
    DSD: unselected
    Target sample rate: closest supported
    Quality: very high
    Phase: intermediate
    All the other options untouched

    ADDITIONAL EFFECTS: untouched

    SPECIAL CASES: untouched

    The resulting string is like this:
    Code:
     [flac] -dcs --totally-silent $START$ $END$ -- $FILE$ | [sox] -q -t wav - -t wav -b 16 --buffer 8192 - gain -h rate -q -M -b 90.7 96000 -D
    C-3PO LOG:
    C-3po-log.txt


    SQUEEZELITE LOG
    Code:
    MacBook-Pro-di-Simone:Desktop simonefilippini$ ./squeezelite-macOS -d debug=al-d all=debug
    [15:56:38.073204] stream_init:290 init stream
    [15:56:38.073443] stream_init:291 streambuf size: 2097152
    [15:56:38.073557] output_init_pa:403 init output
    [15:56:38.073569] output_init_pa:415 requested latency: 0
    [15:56:38.124117] output_init_common:346 outputbuf size: 3528000
    [15:56:38.124154] output_init_common:370 idle timeout: 0
    [15:56:38.178993] output_init_common:410 supported rates: 384000 352800 192000 176400 96000 88200 48000 44100 32000 24000 22500 16000 12000 11025 8000
    [15:56:38.179011] _pa_open:248 opening device in PlayNice mode
    [15:56:38.181213] _pa_open:268 opened device 1 - Built-in Output at 44100 latency 14 ms
    [15:56:38.181321] decode_init:129 init decode, include codecs:  exclude codecs:
    [15:56:38.181363] register_dsd:906 using dsd to decode dsf,dff
    [15:56:38.181596] load_faad:592 dlerror: dlopen(libfaad.2.dylib, 2): image not found
    [15:56:38.182449] load_vorbis:300 loaded libvorbisfile.3.dylib
    [15:56:38.182459] register_vorbis:329 using vorbis to decode ogg
    [15:56:38.182890] load_flac:266 loaded libFLAC.8.dylib
    [15:56:38.182899] register_flac:294 using flac to decode flc
    [15:56:38.182902] register_pcm:424 using pcm to decode aif,pcm
    [15:56:38.184232] load_mad:383 loaded libmad.0.dylib
    [15:56:38.184242] register_mad:412 using mad to decode mp3
    [15:56:38.184399] discover_server:756 sending discovery
    [15:56:38.184743] discover_server:767 got response from: 172.16.0.139:3483
    [15:56:38.184809] slimproto:849 connecting to 172.16.0.139:3483
    [15:56:38.185094] slimproto:882 connected
    [15:56:38.185230] slimproto:893 local player
    [15:56:38.185238] sendHELO:124 mac: 6c:40:08:b2:24:b6
    [15:56:38.185243] sendHELO:126 cap: Model=squeezelite,AccuratePlayPoints=1,HasDigitalOut=1,HasPolarityInversion=1,Firmware=v1.8.4 (R2),ModelName=SqueezeLite-R2,MaxSampleRate=384000,dsf,dff,ogg,flc,aif,pcm,mp3,loc
    [15:56:38.206965] process:494 strm
    [15:56:38.206983] process_strm:256 strm command q
    [15:56:38.206986] decode_flush:190 decode flush
    [15:56:38.206988] output_flush:423 flush output buffer
    [15:56:38.206991] sendSTAT:171 STAT: STMf
    [15:56:38.207082] process:494 strm
    [15:56:38.207096] process_strm:256 strm command q
    [15:56:38.207101] decode_flush:190 decode flush
    [15:56:38.207104] output_flush:423 flush output buffer
    [15:56:38.207108] sendSTAT:171 STAT: STMf
    [15:56:38.207199] process:494 setd
    [15:56:38.207252] process:494 setd
    [15:56:38.207320] process:494 aude
    [15:56:38.207331] process_aude:395 enable spdif: 1 dac: 1
    [15:56:38.207495] process:494 audg
    [15:56:38.207505] process_audg:413 audg gainL: 3840 gainR: 3840 adjust: 0
    [15:56:38.207510] set_volume:76 setting internal gain left: 65536 right: 65536
    [15:56:39.004355] process:494 strm
    [15:56:39.004385] process_strm:256 strm command t
    [15:56:39.004393] sendSTAT:171 STAT: STMt
    [15:56:44.005101] process:494 strm
    [15:56:44.005133] process_strm:256 strm command t
    [15:56:44.005138] sendSTAT:171 STAT: STMt
    [15:56:47.896569] process:494 strm
    [15:56:47.898981] process_strm:256 strm command q
    [15:56:47.899069] decode_flush:190 decode flush
    [15:56:47.899143] output_flush:423 flush output buffer
    [15:56:47.899396] sendSTAT:171 STAT: STMf
    [15:56:47.921931] process:494 audg
    [15:56:47.922044] process_audg:413 audg gainL: 3840 gainR: 3840 adjust: 0
    [15:56:47.922096] set_volume:76 setting internal gain left: 65536 right: 65536
    [15:56:47.923751] process:494 strm
    [15:56:47.923890] process_strm:256 strm command s
    [15:56:47.923901] process_strm:325 strm s autostart: 1 transition period: 10 transition type: 0 codec: p
    [15:56:47.923906] sendSTAT:171 STAT: STMf
    [15:56:47.923947] codec_open:218 codec open: 'p'
    [15:56:47.923956] pcm_open:405 pcm size: 3 rate: 48000 chan: 2 bigendian: 0
    [15:56:47.923982] stream_sock:384 connecting to 172.16.0.139:9000
    [15:56:47.924119] stream_sock:413 header: GET /stream.mp3?player=6c:40:08:b2:24:b6 HTTP/1.0
    
    
    [15:56:47.924127] sendSTAT:171 STAT: STMc
    [15:56:47.924153] process_strm:357 set fade mode: 0
    [15:56:47.924178] process:494 audg
    [15:56:47.924183] process_audg:413 audg gainL: 3840 gainR: 3840 adjust: 0
    [15:56:47.924187] set_volume:76 setting internal gain left: 65536 right: 65536
    [15:56:47.990803] stream_thread:176 headers: len: 115
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (7.9.2 - 1568726655)
    Connection: close
    Content-Type: audio/L16
    
    
    [15:56:47.990886] sendRESP:202 RESP
    [15:56:48.051461] process:494 strm
    [15:56:48.051480] process_strm:256 strm command q
    [15:56:48.051483] decode_flush:190 decode flush
    [15:56:48.051485] output_flush:423 flush output buffer
    [15:56:48.051505] sendSTAT:171 STAT: STMf
    [15:56:49.002636] process:494 strm
    [15:56:49.002667] process_strm:256 strm command t
    [15:56:49.002672] sendSTAT:171 STAT: STMt
    The tab LATEST COMMAND is EMPTY.
    No sound reproduced at all. The track start for 3 seconds and then stop.
    Tested on Linux, BSD, MacOS, same behaviour.
    Using Squeezelite-R2 and modified SoX. Trying the exact same command on SoX converting one file offline is working without any problem. Squeezelite-R2 working for pcm-dsd conversione using C-3PO and reproducing hi-res files without C-3PO too.

    What am I missing?

  7. #547
    Quote Originally Posted by Simonef View Post
    the problem is the "-f" which i guess is related to "hi precision clock", this option is not documented on sox documentation
    Not a direct response to your main question, but FYI, the "-f" option sets rolloff to "allow none" (as opposed to "allow small"). The "use high-precision clock" option is "-t".

    SoX's documentation lags far behind current development. I haven't been able to find the latest syntax for the "rate" (resample) effect anywhere else on the web, so here it is, as I understand it from examining the code:

    rate [<quality-level>] [<override-options>] <rate>

    The higher the quality level, the more compute power is required.

    The quality-level options are as follows. If none is chosen, the default is "-h" (high):

    -q = quick
    -l = low
    -m = medium
    -g = medium-high
    -h = high
    -e = extra
    -v = very high
    -u = ultra

    These quality levels set the resampler parameters to:

    filter phase = linear (50%)
    anti-aliasing bandwidth percentage = 100 (no aliasing above the audio passband)

    bandwidth, noise rejection, bit depth, and allowed passband rolloff are set according to this table:

    quality
    level
    0 dB
    bandwidth
    -3 dB
    bandwidth
    noise
    rejection
    bit
    depth
    rolloff
    allowed
    -q n/a n/a ~30 dB 16 0.35 dB
    -l 68% 80% 96 dB 16 0.35 dB
    -m 91% 95% 96 dB 16 0.35 dB
    -g 91% 95% 96 dB 16 0.01 dB
    -h 91% 95% 120 dB 20 0.01 dB
    -e 91% 95% 144 dB 24 0.01 dB
    -v 91% 95% 168 dB 28 0.01 dB
    -u 91% 95% 192 dB 32 0.01 dB

    The override-options parameters, if provided, will override the values in the above table. In the following list of override options, the options in each group are mutually exclusive. For example, you can use -s, or -b <n>, or -B <n>, or none of those three, but you cannot use any combination of -s, -b, and -B.

    Quality:
    • -Q <0 .. 7> = optional numeric method of specifying quality; numerals correspond to q|l|m|g|h|e|v|u

    Filter Phase:
    • -M = minimum (0%)
    • -I = intermediate (25%)
    • -L = linear (50%)
    • -p <0 .. 100> = specified percentage (values between 50 and 100 are unlikely to be useful)

    Allow Aliasing:
    • -a = above the -3 dB audio passband
    • -A <85 .. 100> = above a specified bandwidth percentage

    Bandwidth (Audio Passband Percentage):
    • -s = -3 dB 99% (steep filter)
    • -b <74 .. 99.7> = -3 dB percentage
    • -B <53 .. 99.5> = 0 dB percentage

    Noise Rejection / Bit Depth:
    • -R <90 .. 200> = noise rejection dB
    • -d <15 .. 33> = bit depth

    Passband Rolloff:
    • -f = 0 dB (no passband rolloff allowed)

    The following override-options parameters are also supported, but they merely change the internal implementation of certain aspects of the resampler. They are for software testing and development, and are not intended to have any effect on the sound:

    -t = use high-precision clock (i.e., use a double-precision floating-point number, rather than a fixed-point Q32.32 number, to express the ratio between output and input sample rates). Apparently intended for testing weird resampler use-cases like continuously variable sampling rates. Has no effect on C-3PO's sampling-rate conversions.

    -i <-1 .. 2> = force a particular coefficient interpolator

    -c <100 .. INT_MAX> = for certain values of the -i parameter, set maximum amount (in approximately kilobytes) of memory used for coefficients

    -n: no small integer optimization
    Last edited by fastfwd; 2020-07-25 at 14:57.
    Touch --> Benchmark DAC3 HGC --> Counterpoint NPS200 MkII + NPS400 --> Meadowlark Heron
    Touch --> Schiit Bifrost 2 --> Eddie Current Aficionado --> HD800 SDR, ZMF Verite Ziricote
    and a third Touch for remote control, and a Radio, and a couple SB3s and a Transporter somewhere

  8. #548
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    23

    " Unable to run C-3PO transcoder see server log"

    I haven't used LMS for awhile because I was able to upsample to DSD256 on my Windows 10 computer with other software. I read today that 3-cpo allows LMS to do that, so I reinstalled LMS and tried to enable the plug-in. Everything else in the installation seems to have gone well, but, when I tried to configure 3-cpo in Advanced Settings, I found this error message: "Unable to run C-3PO transcoder see server log." I looked at the log and have no idea how to decipher it. Here's a snip of it:

    Name:  Annotation 2020-09-02 214142.jpg
Views: 56
Size:  209.8 KB

    Any ideas about a fix? Thanks for your help.

  9. #549
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by Mike Rubin View Post
    I haven't used LMS for awhile because I was able to upsample to DSD256 on my Windows 10 computer with other software. I read today that 3-cpo allows LMS to do that, so I reinstalled LMS and tried to enable the plug-in. Everything else in the installation seems to have gone well, but, when I tried to configure 3-cpo in Advanced Settings, I found this error message: "Unable to run C-3PO transcoder see server log." I looked at the log and have no idea how to decipher it. Here's a snip of it:

    Name:  Annotation 2020-09-02 214142.jpg
Views: 56
Size:  209.8 KB

    Any ideas about a fix? Thanks for your help.
    And now I have this additional error message: "Squeezelite version is non R2, assuming is compliant. See players."

    My player is a Sonore Signature Rendu SE, which always has run both LMS, generally, and DSD, specifically, without incident before.

  10. #550
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by Mike Rubin View Post
    And now I have this additional error message: "Squeezelite version is non R2, assuming is compliant. See players."

    My player is a Sonore Signature Rendu SE, which always has run both LMS, generally, and DSD, specifically, without incident before.
    Squeezelite on Rendu is 1.9.6.1196. I suspect that Squeezelite is a secondary issue, however, as the initial failure to run occurs even before a player is linked to LMS.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •