Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Another Spotty question about genres

    Since my previous problem with Spotty has been solved, I've been using it a lot more, and am building up a collection of albums.

    However, all Spotify albums seem to go into the Genre "Spotify" regardless of what genre they may be.

    Is there any way of editing this so that I can move, say, Jazz, albums into Genre 'Jazz', Classical into 'Classical' etc?

    That way, it will integrate even better with my local library for things like random play.

    On all my local music files, I can change Genres using MP3Tag, but with Spotify there isn't a file I can tag, unless I've missed something.

    Thanks for any help.

    S.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,262
    Quote Originally Posted by Sergeauckland View Post
    Since my previous problem with Spotty has been solved, I've been using it a lot more, and am building up a collection of albums.

    However, all Spotify albums seem to go into the Genre "Spotify" regardless of what genre they may be.

    Is there any way of editing this so that I can move, say, Jazz, albums into Genre 'Jazz', Classical into 'Classical' etc?

    That way, it will integrate even better with my local library for things like random play.

    On all my local music files, I can change Genres using MP3Tag, but with Spotify there isn't a file I can tag, unless I've missed something.

    Thanks for any help.

    S.
    You can try genre replacement in the settings for "Online music library integration"

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  3. #3
    Quote Originally Posted by slartibartfast View Post
    You can try genre replacement in the settings for "Online music library integration"

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
    Brilliant! Thanks.

    Very easy to do using the 'Advanced' settings as it picks up my own classifications rather than anything generic.

    S.

  4. #4
    Hmmm, spoke too soon!

    I've selected the genres I want for each album in my Spotify album list, I've saved the changes, I've rescanned the data base, and I've even installed an update to LMS that was available, and yet my Spotify albums are still in the Genre 'Spotify' and not where I would like them to be, like Jazz or Classical.

    I can't see anything I've missed, so any help would be appreciated.

    S

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6,262
    Quote Originally Posted by Sergeauckland View Post
    Hmmm, spoke too soon!

    I've selected the genres I want for each album in my Spotify album list, I've saved the changes, I've rescanned the data base, and I've even installed an update to LMS that was available, and yet my Spotify albums are still in the Genre 'Spotify' and not where I would like them to be, like Jazz or Classical.

    I can't see anything I've missed, so any help would be appreciated.

    S
    Strange, my Bob Dylan Christmas album appears under Christmas.

    Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

  6. #6
    Senior Member bernt's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sweden, Kalmar
    Posts
    834
    For some reason LMS don't pickup genres from the Advanced genre replacement. Use the normal settings instead.

    Name:  genre.png
Views: 72
Size:  13.9 KB
    SB Touch optical to Hegel H90, Speakers Larsen 4.2
    Spare SB3
    AirPlay Bridge to Audio Pro A10
    Squeezelite-x connected to home LMS with ZeroTier One.
    SB Radio
    ReadyNAS 202
    iPeng

  7. #7
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,526

    Another Spotty question about genres

    > For some reason LMS don't pickup genres from the Advanced genre
    > replacement. Use the normal settings instead.


    That's news to me. Are you saying that the setting does stick, but
    they're not used during the scan?

    --

    Michael

  8. #8
    Senior Member bernt's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sweden, Kalmar
    Posts
    834
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > For some reason LMS don't pickup genres from the Advanced genre
    > replacement. Use the normal settings instead.


    That's news to me. Are you saying that the setting does stick, but
    they're not used during the scan?

    --

    Michael
    Yes, that was the case last time I tried a few weeks ago.

    Logitech Media Server Version: 8.1.0 - 1608700893 @ Wed Dec 23 12:13:04 CET 2020
    Hostname: HomeNAS
    Server IP Address: 192.168.1.10
    Server HTTP Port Number: 9000
    Operating system: Debian - EN - utf8
    Platform Architecture: armv7l-linux
    Perl Version: 5.20.2 - arm-linux-gnueabi-thread-multi-64int
    Audio::Scan: 0.95
    IO::Socket::SSL: 2.002
    Database Version: DBD::SQLite 1.34_01 (sqlite 3.7.7.1)
    Total Players Recognized: 4
    SB Touch optical to Hegel H90, Speakers Larsen 4.2
    Spare SB3
    AirPlay Bridge to Audio Pro A10
    Squeezelite-x connected to home LMS with ZeroTier One.
    SB Radio
    ReadyNAS 202
    iPeng

  9. #9
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > For some reason LMS don't pickup genres from the Advanced genre
    > replacement. Use the normal settings instead.


    That's news to me. Are you saying that the setting does stick, but
    they're not used during the scan?

    --

    Michael
    That's what it looks like to me too, as when I go back to the Advanced Settings after a scan, the new genres are all still there, but the data base hasn't updated.

    S

  10. #10
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,526

    Another Spotty question about genres

    > That's what it looks like to me too, as when I go back to the Advanced
    > Settings after a scan, the new genres are all still there, but the data
    > base hasn't updated.


    Ok, figured it out: if you didn't have any "basic" mapping set up, the
    advanced mapping would not have been triggered either. So either add a
    simple rule (can be invalid), or update to the latest 8.1.1 or 8.2 builds.

    --

    Michael

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •