Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 193 of 195 FirstFirst ... 93143183191192193194195 LastLast
Results 1,921 to 1,930 of 1943
  1. #1921
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    It will not work on 1B's or Zero's
    Okay, that will explain it...

    Thanks for the confirmation, Philippe, and for the work you do.

  2. #1922
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    1

    AirPlay plays half a second, then stops

    Hi,

    I'm running LMS 8.2.1 on a RPi 3 and using AirPlay Bridge v0.4.61.1. I have one device that uses AirPlay, an Audio Pro C10.

    AirPlay bridge worked great for a long time, and was able to sync well with my Squeezebox Boom, but in the last couple weeks I noticed that it has stopped working correctly. When I play a track, it plays the first half second or so, and then stops. The track counter continues in the app, so it seems to be trying to play, but no more sound comes out of the C10. If I start a new track, it does the same thing. Plays for half a second, then stops. This is the same for streaming radio stations, as well as tracks playing off my NAS.

    I have tried uninstalling the plugin, resetting it and all cache/preferences I could find, as well as uninstalling in reinstalling LMS entirely on the RPi. I've also done my best to dig up recent issues on this thread, and tried changing some settings, like encryption, volume control, etc.

    Below is the log. If you have any ideas, I'd appreciate the help! Thank you for your help, and for developing this plugin.


    Starting Squeeze2raop: /var/lib/squeezeboxserver/cache/InstalledPlugins/Plugins/RaopBridge/Bin/squeeze2raop-armv6hf -Z -I -f /var/log/squeezeboxserver/raopbridge.log -x /var/lib/squeezeboxserver/prefs/raopbridge.xml
    [09:58:38.192493] main:1569 Starting squeeze2raop version: v0.4.61.1 (Sep 30 2021 @ 23:44:29)

    [09:58:38.205451] Start:1312 Binding to 192.168.0.11
    [09:58:38.206019] StartActiveRemote:1200 DACP port: 51281
    [09:58:38.387484] AddRaopDevice:881 [0x110970]: adding renderer (Living-Room)
    [09:58:38.389723] raopcl_create:735 [0x75f08c90]: using PCM coding
    [09:58:38.401223] output_raop_thread_init:126 [0xb9348]: init output raop
    [09:58:38.401422] output_init_common:290 allocating 1764000
    [09:58:38.403071] slimproto:835 squeezelite [0xb9348] <=> player [0x110970]
    [09:58:38.403488] slimproto:836 [0xb9348] connecting to 192.168.0.11:3483
    [09:58:38.403959] slimproto:866 [0xb9348] connected
    [09:58:38.404099] sendHELO:118 [0xb9348] cap: CanHTTPS=1,Model=squeezelite,ModelName=RaopBridge, AccuratePlayPoints=0,HasDigitalOut=1,MaxSampleRate =96000,aac,ogg,ogf,flc,alc,wav,aif,pcm,mp3
    [09:58:40.357878] process_strm:241 [0xb9348] strm command s
    [09:58:40.358116] process_strm:316 [0xb9348], strm s autostart: 1 transition period: 10 transition type: 0 codec: m
    [09:58:40.358442] process_strm:348 [0xb9348]: codec:m, ch:255, s:255, r:255
    [09:58:40.361265] PlayerThread:567 [0x110970]: processing volume: 52 (-14.40)
    [09:58:47.155748] PlayerThread:552 [0x110970]: flushing ...
    [09:58:47.526458] PlayerThread:416 [0x110970]: Disconnecting 4123564902
    [09:58:47.526629] PlayerThread:567 [0x110970]: processing volume: 52 (-14.40)
    [09:58:47.528519] process_strm:241 [0xb9348] strm command s
    [09:58:47.528632] process_strm:316 [0xb9348], strm s autostart: 1 transition period: 10 transition type: 0 codec: m
    [09:58:47.528756] process_strm:348 [0xb9348]: codec:m, ch:255, s:255, r:255
    [09:58:47.528857] PlayerThread:525 [0x110970]: raop connecting ...
    [09:58:47.530769] raopcl_connect:1017 [0x75f08c90]: local interface 192.168.0.11
    [09:58:48.196477] exec_request:698 [0x75f0c348]: Body data 1076, ù›Içó"ş<;b“}“ n
    Q
    [09:58:48.333261] raopcl_accept_frames:433 [0x75f08c90]: begining to stream hts:0 n:3843824328.1431340801
    [09:58:48.333399] PlayerThread:536 [0x110970]: raop connected
    [09:58:48.333515] PlayerThread:567 [0x110970]: processing volume: 52 (-14.40)
    [09:58:48.333527] raopcl_accept_frames:441 [0x75f08c90]: restarting w/o pause n:3843824328.1431340801, hts:169512652879496
    [09:58:48.343707] _output_frames:53 [0xb9348]: start buffer frames: 390575
    [09:58:48.343756] _output_frames:100 [0xb9348]: track start sample rate: 44100 replay_gain: 0
    [09:58:48.353986] output_raop_thread:99 [0xb9348]: track actual start time:4123566959 (gap:-171400337)
    [09:58:48.771916] raopcl_send_chunk:610 [0x75f08c90]: check n:4123566147 p:4123567382 ts:169512652898504 sn:9212
    retr: 0, avail: 0, send: 0, select: 0)
    [09:58:49.349374] PlayerThread:514 [0x110970]: volume repeat or trigger timeout 52
    [09:58:50.353160] cli_open_socket:183 [0xb9348]: opened CLI socket 17
    [09:58:50.405167] PlayerThread:501 [0x110970]: idx 0
    artist:!!!
    album:Louden Up Now
    title:When the Going Gets Tough, the Tough Get Karazzee
    genre:Rock
    duration:376.866
    size:0
    cover:URLGOESHERE_HADTOBEREMOVEDTOPOST
    [09:58:58.770692] raopcl_send_chunk:610 [0x75f08c90]: check n:4123576146 p:4123577383 ts:169512653339560 sn:10465
    retr: 0, avail: 0, send: 0, select: 0)
    [09:59:08.759608] raopcl_send_chunk:610 [0x75f08c90]: check n:4123586135 p:4123587376 ts:169512653780264 sn:11717
    retr: 0, avail: 0, send: 0, select: 0)

  3. #1923
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,446

    Installation MUCH easier on my new Ubuntu server

    I installed the AirPlay bridge on my new Ubuntu server. I didn't have to do anything, it worked right out of the box. That's quite a different experience from what I'm used to from my NAS installation. The only thing was that I had to enable a player manually after renaming it (that umlaut-thing I mentioned).

    If I may make a suggestion:

    At the moment, the players get their LMS name based on a MAC address (the BBB... one, I think). I don't know how it works with other devices, but with Sonos speakers, it looks like this:

    Code:
    "Küche	 aa:aa:aa:aa:aa:aa BBBBBBBBBBBB@Küche._raop._tcp.local	 Sonos-BBBBBBBBBBBB"
    If other devices also announce their given name (like "Küche" in this example) in the AirPlay bridge, what about using that name instead of the MAC address? Not a big thing, really, but they get a name assigned anyway.
    QLMS 8.3@2.21 x64 (digimaster) / QNAP 469L QTS 4.3.4
    LMS 8.3 x64 / Intel NUC8 i3

  4. #1924
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    11

    Won't play to ATV

    I've only just installed the plugin (0.4.62.2) in LMS 8.2.0 on MacOS (Big Sur) and accepted all the defaults. I've paired an Apple TV (called Gym on 192.168.0.11) but when I try to stream anything from LMS I see what I think are failed RTSP connections to it.

    Any ideas? Have I overlooked something obvious?

    [17:34:20.004151] process:540 [0x10fb436c0] strm
    [17:34:20.004237] process_strm:244 [0x10fb436c0] strm command t
    [17:34:20.004254] sendSTAT:142 [0x10fb436c0]: ms_played: 0
    [17:34:20.004265] sendSTAT:166 [0x10fb436c0]: STAT: STMt
    [17:34:20.004374] process:540 [0x10fb46228] strm
    [17:34:20.004426] process_strm:244 [0x10fb46228] strm command t
    [17:34:20.004467] sendSTAT:142 [0x10fb46228]: ms_played: 0
    [17:34:20.004481] sendSTAT:166 [0x10fb46228]: STAT: STMt
    [17:34:20.279560] PlayerThread:412 [0x10fb9dc00]: tick 4122097655
    [17:34:20.707155] PlayerThread:412 [0x10fb9e9e8]: tick 4122098083
    [17:34:20.809917] process:540 [0x10fb46228] strm
    [17:34:20.809980] process_strm:244 [0x10fb46228] strm command q
    [17:34:20.809995] decode_flush:198 [0x10fb46228]: decode flush
    [17:34:20.810006] output_flush:331 [0x10fb46228]: flush output buffer
    [17:34:20.810054] PlayerThread:412 [0x10fb9e9e8]: tick 4122098186
    [17:34:20.810075] PlayerThread:552 [0x10fb9e9e8]: flushing ...
    [17:34:20.819141] process:540 [0x10fb46228] audg
    [17:34:20.819190] process_audg:437 [0x10fb46228] (old) audg gainL: 51 gainR: 51
    [17:34:20.819240] PlayerThread:412 [0x10fb9e9e8]: tick 4122098195
    [17:34:20.819260] PlayerThread:416 [0x10fb9e9e8]: Disconnecting 4122098195
    [17:34:20.819273] PlayerThread:567 [0x10fb9e9e8]: processing volume: 53 (-14.10)
    [17:34:20.819733] process:540 [0x10fb46228] strm
    [17:34:20.819769] process_strm:241 [0x10fb46228] strm command s
    [17:34:20.819783] process_strm:316 [0x10fb46228], strm s autostart: 1 transition period: 10 transition type: 0 codec: f
    [17:34:20.819795] sendSTAT:142 [0x10fb46228]: ms_played: 0
    [17:34:20.819806] sendSTAT:166 [0x10fb46228]: STAT: STMf
    [17:34:20.819843] process_strm:332 [0x10fb46228]: set fade mode: 0
    [17:34:20.819879] codec_open:227 codec open: 'f'
    [17:34:20.820839] process_strm:348 [0x10fb46228]: codec:f, ch:255, s:255, r:255
    [17:34:20.820887] PlayerThread:412 [0x10fb9e9e8]: tick 4122098196
    [17:34:20.820923] PlayerThread:525 [0x10fb9e9e8]: raop connecting ...
    [17:34:20.820927] connect_socket:155 [0x10fb46228] connecting to 192.168.0.220:9000
    [17:34:20.821181] stream_sock:592 [0x10fb46228] header: GET /stream.mp3?player=aa:aa:5d:b1:fe:47 HTTP/1.0


    [17:34:20.821215] sendSTAT:142 [0x10fb46228]: ms_played: 0
    [17:34:20.821229] sendSTAT:166 [0x10fb46228]: STAT: STMc
    [17:34:20.821278] process:540 [0x10fb46228] audg
    [17:34:20.821295] process_audg:437 [0x10fb46228] (old) audg gainL: 51 gainR: 51
    [17:34:20.891821] stream_thread:337 [0x10fb46228] headers: len: 493
    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Logitech Media Server (8.2.0 - 1627922070)
    Connection: close
    Content-Type: audio/x-flac
    Set-Cookie: Squeezebox-albumView=; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expandPlayerControl=true; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-MY_MUSIC=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-FAVORITES=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-PLUGINS=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-PLUGIN_MY_APPS_MODULE_NAME=1; path=/
    Set-Cookie: Squeezebox-expanded-RADIO=1; path=/


    [17:34:20.891994] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.892029] sendRESP:199 [17]: RESP
    [17:34:20.892288] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.892578] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.892863] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.893090] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.893512] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.893685] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.893907] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    ... (another 50 lines of this)
    [17:34:20.906523] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.906676] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.906825] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.906974] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.907152] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:20.907360] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32759 bytes
    [17:34:20.989153] write_cb:128 [0x10fb46228]: setting track_start
    [17:34:20.989211] resample_newstream:244 [0x10fb46228]: disable resampling - rates match 44100
    [17:34:20.989222] process_newstream:121 [0x10fb46228]: processing: inactive
    [17:34:21.009542] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 1 bytes
    [17:34:21.009768] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 393224 bytes
    [17:34:21.009831] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 146884 bytes
    [17:34:21.010035] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 16956 bytes
    [17:34:21.010285] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.010471] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.010650] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.010838] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.011010] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.011182] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.011353] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.011501] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.011674] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.011843] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 32768 bytes
    [17:34:21.012001] stream_thread:436 [0x10fb46228] streambuf read 24567 bytes
    [17:34:21.284301] PlayerThread:412 [0x10fb9dc00]: tick 4122098660
    [17:34:21.303315] raopcl_connect:1017 [0x7ffe3300ee00]: local interface 192.168.0.220
    [17:34:21.303607] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write ANNOUNCE rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    Content-Type: application/sdp
    Content-Length: 183
    CSeq: 1
    User-Agent: iTunes/7.6.2 (Windows; N
    Client-Instance: 2bacc06f0d4952d0
    DACP-ID: 1A2B3D4EA1B2C3D4
    Active-Remote: 1010468154

    v=0
    o=iTunes 4005708773 0 IN IP4 192.168.0.220
    s=iTunes
    c=IN IP4 192.168.0.11
    t=0 0
    m=audio 0 RTP/AVP 96
    a=rtpmap:96 AppleLossless
    a=fmtp:96 352 0 16 40 10 14 2 255 0 0 44100

    [17:34:21.311063] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error RTSP/1.0
    [17:34:21.899117] sendSTAT:142 [0x10fb46228]: ms_played: 0
    [17:34:21.899236] sendSTAT:166 [0x10fb46228]: STAT: STMt
    [17:34:22.289580] PlayerThread:412 [0x10fb9dc00]: tick 4122099665
    [17:34:22.308998] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write FLUSH rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    RTP-Info: seq=9159;rtptime=1
    CSeq: 2
    User-Agent: iTunes/7.6.2 (Windows; N
    Client-Instance: 2bacc06f0d4952d0
    DACP-ID: 1A2B3D4EA1B2C3D4
    Active-Remote: 1010468154


    [17:34:22.309127] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error Content-Length:
    [17:34:22.309180] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write TEARDOWN rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    CSeq: 3
    User-Agent: iTunes/7.6.2 (Windows; N
    Client-Instance: 2bacc06f0d4952d0
    DACP-ID: 1A2B3D4EA1B2C3D4
    Active-Remote: 1010468154


    [17:34:22.309321] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error Server:
    [17:34:22.309374] PlayerThread:539 [0x10fb9e9e8]: raop failed to connect
    [17:34:22.309393] PlayerThread:567 [0x10fb9e9e8]: processing volume: 53 (-14.10)
    [17:34:22.904463] sendSTAT:142 [0x10fb46228]: ms_played: 0
    [17:34:22.904580] sendSTAT:166 [0x10fb46228]: STAT: STMt
    [17:34:23.290073] PlayerThread:412 [0x10fb9dc00]: tick 4122100666
    [17:34:23.309884] PlayerThread:412 [0x10fb9e9e8]: tick 4122100685
    [17:34:24.295358] PlayerThread:412 [0x10fb9dc00]: tick 4122101671
    [17:34:24.312235] PlayerThread:412 [0x10fb9e9e8]: tick 4122101688

  5. #1925
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    7,621
    Quote Originally Posted by dolodobendan View Post
    I installed the AirPlay bridge on my new Ubuntu server. I didn't have to do anything, it worked right out of the box. That's quite a different experience from what I'm used to from my NAS installation. The only thing was that I had to enable a player manually after renaming it (that umlaut-thing I mentioned).

    If I may make a suggestion:

    At the moment, the players get their LMS name based on a MAC address (the BBB... one, I think). I don't know how it works with other devices, but with Sonos speakers, it looks like this:

    Code:
    "Küche	 aa:aa:aa:aa:aa:aa BBBBBBBBBBBB@Küche._raop._tcp.local	 Sonos-BBBBBBBBBBBB"
    If other devices also announce their given name (like "Küche" in this example) in the AirPlay bridge, what about using that name instead of the MAC address? Not a big thing, really, but they get a name assigned anyway.
    Normally, AirPlay devices announce their name which is used, not the mac address, unless there is nothing else
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  6. #1926
    Senior Member dolodobendan's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Braunschweig, Germany
    Posts
    1,446
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    Normally, AirPlay devices announce their name which is used, not the mac address, unless there is nothing else
    Huh. That never worked for me on any installation, hence my suggestion. But as I said, no big deal.
    QLMS 8.3@2.21 x64 (digimaster) / QNAP 469L QTS 4.3.4
    LMS 8.3 x64 / Intel NUC8 i3

  7. #1927
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    7,621
    Quote Originally Posted by SteveShort View Post
    I've only just installed the plugin (0.4.62.2) in LMS 8.2.0 on MacOS (Big Sur) and accepted all the defaults. I've paired an Apple TV (called Gym on 192.168.0.11) but when I try to stream anything from LMS I see what I think are failed RTSP connections to it.

    Any ideas? Have I overlooked something obvious?
    When you paired, do you have the long code next to the ATV player (in the plugin's settings)? Other than that I think (but I don't even remember) that you need to have metadata sending enabled
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  8. #1928
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    When you paired, do you have the long code next to the ATV player (in the plugin's settings)? Other than that I think (but I don't even remember) that you need to have metadata sending enabled
    First, I did do some more testing and found:

    1. The port range setting was something like "HASH[xxxxxxxx]" where xxxxxxxx are hex digits. I changed this to "0:0".

    2. I changed the "send metadata" value to enabled (as you have suggested).

    These changes haven't fixed the problem although the controller (either iPeng on iPhone or the LMS web app) now shows that the track is playing (previously it didn't show any playback position time information).

    "...do you have the long code next to the ATV player..."
    Yes

    I am still seeing these messages in the error log:

    [17:34:21.303607] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write ANNOUNCE rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    ...
    [17:34:21.311063] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error RTSP/1.0

    [17:34:22.308998] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write FLUSH rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    ...
    [17:34:22.309127] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error Content-Length:

    [17:34:22.309180] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write TEARDOWN rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    ...
    [17:34:22.309321] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error Server:

    [17:34:22.309374] PlayerThread:539 [0x10fb9e9e8]: raop failed to connect

    Are you able to give me any idea of what these messages mean?

    (I'm not sure if this is relevant but the Mac's Firewall is disabled.)

    Thanks in advance for your help.

  9. #1929
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    7,621
    Quote Originally Posted by SteveShort View Post
    First, I did do some more testing and found:

    1. The port range setting was something like "HASH[xxxxxxxx]" where xxxxxxxx are hex digits. I changed this to "0:0".

    2. I changed the "send metadata" value to enabled (as you have suggested).

    These changes haven't fixed the problem although the controller (either iPeng on iPhone or the LMS web app) now shows that the track is playing (previously it didn't show any playback position time information).

    "...do you have the long code next to the ATV player..."
    Yes

    I am still seeing these messages in the error log:

    [17:34:21.303607] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write ANNOUNCE rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    ...
    [17:34:21.311063] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error RTSP/1.0

    [17:34:22.308998] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write FLUSH rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    ...
    [17:34:22.309127] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error Content-Length:

    [17:34:22.309180] exec_request:622 [0x7ffe33013200]: ----> : write TEARDOWN rtsp://192.168.0.11/4005708773 RTSP/1.0
    ...
    [17:34:22.309321] exec_request:643 [0x7ffe33013200]: <------ : request failed, error Server:

    [17:34:22.309374] PlayerThread:539 [0x10fb9e9e8]: raop failed to connect

    Are you able to give me any idea of what these messages mean?

    (I'm not sure if this is relevant but the Mac's Firewall is disabled.)

    Thanks in advance for your help.
    Unfortunately the key exchange with the AP device has likely not worked so the generated crypto is rejected in the RTSP session. I hope Apple has not modified their protocol, that was very painful and I have no motivation to redo it again. What tvOS are you using?
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  10. #1930
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by philippe_44 View Post
    Unfortunately the key exchange with the AP device has likely not worked so the generated crypto is rejected in the RTSP session. I hope Apple has not modified their protocol, that was very painful and I have no motivation to redo it again. What tvOS are you using?
    It's the latest. tvOS 15.0.

    Now that you've pointed me at the pairing I think I can confirm that's the problem. I'm not seeing the 'long code' and if I look at the LMS log I see:

    [21-10-28 12:32:34.7804] Plugins::RaopBridge::Pairing::__ANON__ (143) $VAR1 = bless( [
    undef,
    undef,
    bless( {
    '_method' => 'POST',
    '_headers' => bless( {
    ... lots of stuff ...
    ], 'Plugins::RaopBridge::Async::HTTP' );
    $VAR2 = '500 Internal Server Error';
    [21-10-28 12:32:34.7808] Plugins::RaopBridge::Settings::__ANON__ (71) 90DD5DBDAA73@Gym._raop._tcp.local pairing failed


    But , I'm also seeing a lot of this when the Plugin config page is shown:

    [21-10-28 12:32:34.7891] Slim::Utils::Misc::msg (1341) Warning: [12:32:34.7890] Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /Users/stephenshort/Library/Caches/Squeezebox/InstalledPlugins/Plugins/RaopBridge/HTML/EN/plugins/RaopBridge/settings/basic.html line 108.

    There's twelve messages displayed each time with different line numbers (108, 116, 122, 128, 137, 150, 156, 167, 173, 183, 189). Those mostly seem to be lines with a closing SELECT html element.
    Is it possible these errors are part of the problem? I noticed that the first two arguments to the Pairing method are undef?

    Best regards,
    Steve

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •