Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 182 of 184 FirstFirst ... 82132172180181182183184 LastLast
Results 1,811 to 1,820 of 1832
  1. #1811
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,180
    Quote Originally Posted by johnieutah View Post
    I have 5 Sonos one SLs setup and have a small issue with their respective names. By default they are assigned something not very useful, so I renamed the players using the web interface. But on each restart of my server, the names then revert to their default values. Would this be related to this plugin or somewhere else (docker or something maybe?!?). Thanks
    There are two places where you can change the name.
    In theory, doing from the LMS Settings/Player page should be sufficient.
    If it is not then change it in Settings/Plugins/AirPlayBridge as well
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  2. #1812
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    102
    Quote Originally Posted by JPatten View Post
    Will give it a go. I am finding radio streams such as RTE and WNYC on my Sonos devices are problematic presumably because they are MP3. I note that these streams will play from the dedicated Sonos app.
    I have made the change to 'static' and all is working well now. Thanks for your help 🙂

  3. #1813
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,180

    AirPlay devices as Left/Right stereo pair ... using LMS settings only

    AirPlay devices as Left/Right stereo pair ... using LMS settings only

    As an experiment I set an AirPlay Bridge player as Left Channel only in LMS/Settings/Player/playername/Audio/Output Channel Mode
    then sent it - via LMS - a test stereo file with spoken Left Side/Right Side/Centre (and set that way in the MP3 file) ... but all were heard.

    So, I assume this means that this setting is not honoured by the plugin.
    I thought I remembered something about this being discussed recently but perhaps it was a different plugin.

    The Left/Right/Mono option does not appear in UPnP Bridge devices so it does look like the AirPlay Bridge does want to support it.
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  4. #1814
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK/London
    Posts
    4,180
    Update:

    It does work ... but only when playing to a group with 2 (or more perhaps) players.
    I think that is pretty good way of doing things.

    Was discussed a few years ago and answered
    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post909554
    Paul Webster
    http://dabdig.blogspot.com
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, Supla Finland, ABC Australia, CBC/Radio-Canada and RTE Ireland

  5. #1815
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Canada
    Posts
    7,099
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    Update:

    It does work ... but only when playing to a group with 2 (or more perhaps) players.
    I think that is pretty good way of doing things.

    Was discussed a few years ago and answered
    https://forums.slimdevices.com/showt...l=1#post909554
    Yes, itĺs a general thing in LMS that L/R will only work if player is synchronized. AirPlay bridge will always honor the L/R but UPnPBridge and CastBridge may only do that in full processing mode
    LMS 8.2 on Odroid-C4 - SqueezeAMP!, 5xRadio, 5xBoom, 2xDuet, 1xTouch, 1xSB3. Sonos PLAY:3, PLAY:5, Marantz NR1603, Foobar2000, ShairPortW, 2xChromecast Audio, Chromecast v1 and v2, Squeezelite on Pi, Yamaha WX-010, AppleTV 4, Airport Express, GGMM E5, RivaArena 1 & 3

  6. #1816
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    4

    Airplay Bridge - Plugin failed to load

    Hi, I am after some assistance. I have been using LMS and airplay bridge for many years without any problems. However, today I am experiencing an issue with the plugin failing to load.
    I am running LMS 8.1.1 and airplay bridge v0.4.53.2.

    I think the airplay bridge updated today, which may have caused the issue.

    I have tried rolling the LMS back to 7.9.4 but that has not resolved.

    Can anyone advise how to resolve or how to revert back to the previous version of airplay bridge?

  7. #1817
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Davenport5 View Post
    Hi, I am after some assistance. I have been using LMS and airplay bridge for many years without any problems. However, today I am experiencing an issue with the plugin failing to load.
    I am running LMS 8.1.1 and airplay bridge v0.4.53.2.

    I think the airplay bridge updated today, which may have caused the issue.

    I have tried rolling the LMS back to 7.9.4 but that has not resolved.

    Can anyone advise how to resolve or how to revert back to the previous version of airplay bridge?
    Below is an extract from the log file, if it helps.

    21-04-26 17:11:21.9680] Slim::Utils::PluginManager::load (322) Error: Couldn't load Plugins::RaopBridge::Plugin
    [21-04-26 17:11:22.7143] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (377) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [21-04-26 17:11:22.7288] Slim::Schema::forceCommit (2143) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    [21-04-26 17:11:23.1732] main::checkDataSource (1107) Warning: Schema updated or no media found in the database, initiating scan.
    [21-04-26 17:11:26.9374] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (377) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [21-04-26 17:11:26.9536] Slim::Schema::forceCommit (2143) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    2021-04-26 17:12:01 squeezeboxserver_safe stopped.
    2021-04-26 17:12:08 squeezeboxserver_safe started.
    [21-04-26 17:12:16.8534] main::init (387) Starting Logitech Media Server (v7.9.4, 1603273368, Thu Oct 22 04:17:43 CEST 2020) perl 5.024001 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    [21-04-26 17:12:20.4427] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (377) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [21-04-26 17:12:20.4880] Slim::Schema::forceCommit (2143) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    [21-04-26 17:12:21.0191] Slim::Utils::SQLiteHelper:ostConnect (377) Optimizing DB because of missing or empty sqlite_stat1 table
    [21-04-26 17:12:21.4446] Slim::Schema::forceCommit (2143) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
    [21-04-26 17:12:23.6273] Slim::bootstrap::tryModuleLoad (285) Warning: Module [Plugins::RaopBridge::Plugin] failed to load:
    No value specified for 'KeyAttr' option in call to XMLin() at /var/lib/squeezeboxserver/cache/InstalledPlugins/Plugins/RaopBridge/Plugin.pm line 52.
    Compilation failed in require at (eval 917) line 1.
    BEGIN failed--compilation aborted at (eval 917) line 1.

  8. #1818
    Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    UK
    Posts
    33
    If you have the BBC sounds plugin updated today it will have broken the airplay bridge. Uninstalling the BBC plugin made it work again for me

  9. #1819
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by The Groundsman View Post
    If you have the BBC sounds plugin updated today it will have broken the airplay bridge. Uninstalling the BBC plugin made it work again for me
    That fixed it. Thanks 👍

  10. #1820
    Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Germany
    Posts
    79
    Quote Originally Posted by Paul Webster View Post
    There are two places where you can change the name.
    In theory, doing from the LMS Settings/Player page should be sufficient.
    If it is not then change it in Settings/Plugins/AirPlayBridge as well
    Didnĺt know I could specify a name in the plug-in settings, thatĺs worked great. Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •