Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    336

    Unable to save presets on Boom

    I've been trying to save a radio station to one of the unused presets on my Boom, but even when I hold the numbered preset button for 30 seconds it still doesn't save. Is there any other way of saving a radio station to one of the numbered buttons (e.g. via the web interface)??

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    652
    Someone here posted about this failure not long ago. He managed to store one preset after each reboot (hold power off button).
    If that won't work you could alter the server.prefs manually.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    336
    Quote Originally Posted by karlek View Post
    Someone here posted about this failure not long ago. He managed to store one preset after each reboot (hold power off button).
    If that won't work you could alter the server.prefs manually.
    Thanks for that. Editing server.prefs seemed to work well.

    Does anyone know what causes this problem, and whether it is permanent? (i.e. the inability to save to presets on the Boom using the number keys)

  4. #4
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,278

    Unable to save presets on Boom

    > Someone here posted about this failure not long ago.

    Do you have any idea where I would find that posting? This issue is
    pretty much news to me.

    --

    Michael

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    652
    Sorry, I was looking for that post quite a while without finding something. As I stumbled over it, I can't remember where and what about the thread was.

  6. #6
    Senior Member kidstypike's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Brindle
    Posts
    3,114
    Quote Originally Posted by itm View Post
    I've been trying to save a radio station to one of the unused presets on my Boom, but even when I hold the numbered preset button for 30 seconds it still doesn't save. Is there any other way of saving a radio station to one of the numbered buttons (e.g. via the web interface)??
    Try this

    Using the LMS web interface make the radio station a favorite.
    On your boom scroll to your saved favorite (don't start it playing) press and hold a preset button, you should get confirmation that it's been saved as a preset.
    Server - LMS 7.9.2 Pi4B 4GB/pCP 6.0.0 18K library, playlists & LMS cache on SSD (ntfs)
    Study - Pi3B+/pCP 5.0.0/pi screen/HiFiBerry DAC+/jivelite,
    Lounge - Pi2/pCP 5.0.0 > HiFiBerry DIGI+ > AudioEngine DAC1 > AVI DM5
    Dining Room - Squeezebox Boom
    Garage - Pi3B/Pi screen/HiFiBerry DAC+/pCP 5.0.0 > Edifier R980T

    Spares - 2xTouch, 1xSB3, 1xRadio, 6xRPi

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    2,808
    Quote Originally Posted by itm View Post
    Thanks for that. Editing server.prefs seemed to work well.

    Does anyone know what causes this problem, and whether it is permanent? (i.e. the inability to save to presets on the Boom using the number
    keys)

    Other ideas

    http://forums.slimdevices.com/showth...y-presets-gone

    http://forums.slimdevices.com/showth...on-t-reprogram

    loads of them here

    https://www.google.co.uk/search?q=ca...w=1280&bih=643
    Last edited by Man in a van; 2016-01-10 at 15:16.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Staffordshire. UK
    Posts
    2,808
    Quote Originally Posted by mherger View Post
    > Someone here posted about this failure not long ago.

    Do you have any idea where I would find that posting? This issue is
    pretty much news to me.

    --

    Michael

    a quick search found this old bug thingy

    http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=8503

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    207
    I also have this bug.

    Quote Originally Posted by kidstypike View Post
    Try this

    Using the LMS web interface make the radio station a favorite.
    On your boom scroll to your saved favorite (don't start it playing) press and hold a preset button, you should get confirmation that it's been saved as a preset.
    However, this works.
    Modwright Transporter/SBT/SBR/Boom

    http://www.last.fm/user/browellm

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    336
    Ah yes that worked for me too - thanks!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •