Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Is it possible to make LMS forcibly reconnect tomysqueezebox.com?

    I had some network issues after booting everything when returning from a
    vacation yesterday, and if I'm interpreting these lines in server.log
    correctly, LMS has decided that it will wait two days before trying to
    reconnect to mysqueezebox.com again:
    ...
    [15-02-22 20:25:43.0633] Slim::Networking::SqueezeNetwork::Players::_player s_error (334) Unable to get players from SN: Couldn't resolve IP address for: www.mysqueezebox.com, retrying in 86400 seconds
    [15-02-22 20:30:43.0779] Slim::Networking::SqueezeNetwork::_error (596) Unable to login to SN: Couldn't resolve IP address for: www.mysqueezebox.com
    [15-02-22 20:30:43.0784] Slim::Networking::SqueezeNetwork::Players::_player s_error (334) Unable to get players from SN: Couldn't resolve IP address for: www.mysqueezebox.com, retrying in 172800 seconds


    It's kind of annoying to have to wait two days to have my squeezeboxen
    available... is there a way to make LMS forcibly reconnect to
    mysqueezebox.com? (I couldn't find any button for this in the settings).

    Rebooting the machine LMS is running on doesn't help (I've tried).

    Thanks!


    - Steinar


  2. #2
    Babelfish's Best Boy mherger's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    20,323

    Is it possible to make LMS forcibly reconnect tomysqueezebox.com?

    > Rebooting the machine LMS is running on doesn't help (I've tried).

    Just restart LMS. And if you don't do so yet, you might want to install
    one of the nightly builds (7.7.6, 7.8.1 or 7.9), as I hopefully have
    improved the name resolution code.

    --

    Michael

  3. #3

    Is it possible to make LMS forcibly reconnect tomysqueezebox.com?

    >>>>> Michael Herger <slim (AT) herger (DOT) net>:

    >> Rebooting the machine LMS is running on doesn't help (I've tried).


    > Just restart LMS.


    This is on a Windows 8.1 box, so I logged in, opened the services
    window, and stopped and started the "Logitech Media Server" service.

    But it still doesn't see the two squeezebox devices (a radio, and a
    duet).

    Here's the log messages from the service restart:
    [15-02-25 06:50:04.8041] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.3, 1375965195, Mon Aug 12 11:14:33 CUT 2013) perl 5.014001
    [15-02-25 06:50:05.1577] Slim::Utils::Misc::msg (1304) Warning: [06:50:05.1575] DBIx::Class::ResultSet::update_or_create(): Query returned more than one row. SQL that returns multiple rows is DEPRECATED for ->find and ->single at /<C:\PROGRA~2\SQUEEZ~1\server\SqueezeSvr.exe>Slim/Schema.pm line 1885

    > And if you don't do so yet, you might want to install one of the
    > nightly builds (7.7.6, 7.8.1 or 7.9), as I hopefully have improved the
    > name resolution code.


    Ok, thanks, I'll try 7.7.6 version (nearest to what I've got).

    (There is an upgrade "knocking on the door", but I've been wary of
    installing upgrades, since the upgrade that nearly turned my Squeezebox
    Radio into a "Logitech UE Smart Radio"...:-) )

    But if someone is actively maintaining the LMS now, I will try to stay
    more up to date.

    Thanks!


  4. #4
    Senior Member toby10's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    USA (home of the bottomless credit card)
    Posts
    9,229
    Try rebooting LMS from the Task Bar. Then right click the LMS icon, select Control Panel, go to Diagnostics. What is reported for ALL pings, ports, IP's?
    Tried connecting player to LMS from the player?

  5. #5

    Is it possible to make LMS forcibly reconnecttomysqueezebox.com?

    >>>>> toby10 <toby10.6sv94n (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:

    > Try rebooting LMS from the Task Bar.


    Ok, right clicked the tooltray icon and stopped LMS.

    Then exited the tool tray icon, and pressed the windows key and searched
    for "logitech", right clicked the LMS and selected "Run as
    Administrator".

    When the control panel opened, it started the LMS automatically.

    > Then right click the LMS icon, select Control Panel, go to
    > Diagnostics. What is reported for ALL pings, ports, IP's?


    Here's what was in diagnostics after the LMS restart:

    Logitech Media server
    Logitech Media server: running
    Server IP-address: 10.10.10.23
    Port 3483 (slimproto): OK
    Port 9000 (HTTP): OK
    Port 9010 (CLI): OK

    mysqueezebox.com
    Server IP-address: 79.125.18.68
    Ping: OK
    Port 3483 (slimproto): OK
    Port 9000 (HTTP): OK

    The squeezeboxes still didn't show up in LMS.

    > Tried connecting player to LMS from the player?


    No, not yet.

    Only feasible for the radio, because the battery on the duet remote is
    dead for the nth time (and besides I think the duet remote needs a
    working relationship with an LMS to function...?).

    I have tried rebooting them both multiple times, I see them get DHCP
    leases, and I can ping them.

    I will try connecting the radio to LMS now.


  6. #6

    Is it possible to make LMS forcibly reconnecttomysqueezebox.com?

    >>>>> Steinar Bang <sb (AT) dod (DOT) no>:
    >>>>> toby10 <toby10.6sv94n (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:



    >> Tried connecting player to LMS from the player?


    > No, not yet.


    > Only feasible for the radio, because the battery on the duet remote is
    > dead for the nth time (and besides I think the duet remote needs a
    > working relationship with an LMS to function...?).

    [snip!]
    > I will try connecting the radio to LMS now.


    This worked! Thanks!

    Actually, from the control panel on the squeeze radio I was able to
    connect both the radio and the duet to LMS, so now both boxes are
    working again. :-)


  7. #7
    Senior Member Mnyb's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Vństerňs Sweden
    Posts
    16,525
    In your lms install did you enter your mysqueezebox.com credentials into lms ? When this works as it should , the players should just apear in the player selector in lms web ui as "on mysqueezebox.com " if they drifted over there .
    --------------------------------------------------------------------
    Main hifi: Rasbery PI digi+ MeridianG68J MeridianHD621 MeridianG98DH 2 x MeridianDSP5200 MeridianDSP5200HC 2 xMeridianDSP3100 +Rel Stadium 3 sub.
    Bedroom/Office: Boom
    Loggia: Raspi hifiberry dac + Adams
    Bathroom : Radio (with battery)
    iPad with iPengHD & SqueezePad
    (spares Touch, SB3, reciever ,controller )
    server Intel NUC Esxi VM Linux mint 18 LMS 7.9.2

    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •