Home of the Squeezebox™ & Transporter® network music players.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    California & Switzerland
    Posts
    16

    SB3 reboot loop -- hardware error?

    My old SB3 fails -- Starts OK from power on, but plays for a few minutes then crashes (blank screen) and reboots. Moved it around in house, changed power supplies, same results.

    Is this a common failure? Is it repairable? TIA

    Also have SB Touch and SB Boom, which run fine.

  2. #2
    Senior Member Mnyb's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Västerås Sweden
    Posts
    16,528
    Wiggle the power conection , it may be the contact thats loose ?

    Try to run it without the wifi card ?

    Tried a xilinx reset yet ?
    --------------------------------------------------------------------
    Main hifi: Rasbery PI digi+ MeridianG68J MeridianHD621 MeridianG98DH 2 x MeridianDSP5200 MeridianDSP5200HC 2 xMeridianDSP3100 +Rel Stadium 3 sub.
    Bedroom/Office: Boom
    Loggia: Raspi hifiberry dac + Adams
    Bathroom : Radio (with battery)
    iPad with iPengHD & SqueezePad
    (spares Touch, SB3, reciever ,controller )
    server Intel NUC Esxi VM Linux mint 18 LMS 7.9.2

    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    California & Switzerland
    Posts
    16

    What's a "Xilinx reset"?

    Already tried pulling the wifi card and running hard wired -- same failure. My SB Touch and Boom run fine over wifi. My conclusion is hardware failure in the SB motherboard or daughterboard. Another symptom is that before crashing, the SB music gets a lot of static.

    What is a Xilinx reset?

  4. #4
    Senior Member Mnyb's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Västerås Sweden
    Posts
    16,528
    This. Power off hold "1" on the remote pointing at the player , apply power .

    http://wiki.slimdevices.com/index.ph...er_xilix_reset
    http://wiki.slimdevices.com/index.ph...et_and_Last_FW

    A long shot it is probably broken .
    --------------------------------------------------------------------
    Main hifi: Rasbery PI digi+ MeridianG68J MeridianHD621 MeridianG98DH 2 x MeridianDSP5200 MeridianDSP5200HC 2 xMeridianDSP3100 +Rel Stadium 3 sub.
    Bedroom/Office: Boom
    Loggia: Raspi hifiberry dac + Adams
    Bathroom : Radio (with battery)
    iPad with iPengHD & SqueezePad
    (spares Touch, SB3, reciever ,controller )
    server Intel NUC Esxi VM Linux mint 18 LMS 7.9.2

    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    California & Switzerland
    Posts
    16

    Xilinx reset OK, SB3 is not

    Quote Originally Posted by Mnyb View Post
    This. Power off hold "1" on the remote pointing at the player , apply power .

    http://wiki.slimdevices.com/index.ph...er_xilix_reset
    http://wiki.slimdevices.com/index.ph...et_and_Last_FW

    A long shot it is probably broken .
    Got the "programming xilinx" message, then the SB3 started OK, but crashed after playing for a few minutes, the usual sypmtoms. Thanks for trying!
    Watching eBay for a replacement.

    Know anyone who collects SB3s and repairs them? They can have this one for the shipping cost.

  6. #6
    Senior Member Recoveryone's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    California
    Posts
    282
    Have the same issue with one of my SB3's and it was hardly used in my daughters room.
    Pioneer Elite N50 main HT rig hardwired to router connected

    1st Touch Wirelessly connected (Master Bedroom)

    2nd Touch Wirelessly connected (bedroom)

    3rd Touch Wirelessly connected (bedroom)

    4th Touch Wirelessly connected (livingroom)

    5th Touch Wirelessly connected (downstairs bedroom)

    Server (In garage)
    running on Duo Core P4 3.0 GHz 8 gig ram
    Windows 7 pro 64 bit
    350 Xternal gigHD
    1.5 TB backup
    Verizon Fios wireless router w/HG antana

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    United States, Florida
    Posts
    11,911
    you're not getting the crashing because you're playing Rhapsody or Napster thru the player are you? That is causing players to crash, but is a Rhapsody/Napster issue, not the hardware of the player. Just a thought.....
    Home: VBA2.5 4TB or rPi4B/pCP6.1/4TB>LMS 7.9.3>Transporter, Touch, Boom, Radio (all ethernet)
    Cottage: rPi4B/pCP6.1/4TB>LMS 7.9.3>Touch>Benchmark DAC I, Boom, Radio w/Battery (ethernet except Radio WIFI)
    Office: Win10(64)>foobar2000
    The Wild: rPi3B+/pCP4.0, hifiberry Dac+Pro, 4TB USB (LMS & Squeezelite)
    Controllers: iPhone11 & iPadAir3 (iPeng), CONTROLLER, or SqueezePlay 7.8 on Win10(64)
    Files: Ripping: dbpoweramp > FLAC; Post-rip: mp3tag, PerfectTunes; Streaming: Spotify

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    586
    Quote Originally Posted by garym View Post
    you're not getting the crashing because you're playing Rhapsody or Napster thru the player are you? That is causing players to crash, but is a Rhapsody/Napster issue, not the hardware of the player. Just a thought.....
    Interesting...I tried to play Rhapsody on a Touch last night, only to have it reboot. I finally unplugged the player for a minute, plugged it back in and queued up a couple local albums...at the transition between one album and the next, it rebooted again!

  9. #9
    Senior Member Mnyb's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Västerås Sweden
    Posts
    16,528
    Factory reset ? Instead of xilink reset ?

    A Touch is afiak setup to reboot if the onboard squeezeplay app crashes .

    A Touch is factory via the little button above the powerplug ( use a needle or a paperclip ) or via some menu in the advanced settings .
    --------------------------------------------------------------------
    Main hifi: Rasbery PI digi+ MeridianG68J MeridianHD621 MeridianG98DH 2 x MeridianDSP5200 MeridianDSP5200HC 2 xMeridianDSP3100 +Rel Stadium 3 sub.
    Bedroom/Office: Boom
    Loggia: Raspi hifiberry dac + Adams
    Bathroom : Radio (with battery)
    iPad with iPengHD & SqueezePad
    (spares Touch, SB3, reciever ,controller )
    server Intel NUC Esxi VM Linux mint 18 LMS 7.9.2

    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kingston, Ontario
    Posts
    773

    Same thing!!

    Funny, one of my SB3's starting doing the same thing this week as well! I changed power supplies, tried ethernet, but still doing the same thing. Still seems to run SuperDateTime without any issues, so that's good.....
    I'll try the xilinx just to see.....
    Wondering what I can do to help prevent the same from happening to my other SB3????
    Any further trouble-shooting ideas appreciated!
    Wireless SB3, Denon DRA-F101, Mission M31 loudspeakers
    WinXP SP2 Slimserver, SMC WBR14g router
    http://www.last.fm/user/nicketynick/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •