Announcement

Collapse
No announcement yet.

LMS recognizes data but does not display it

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    LMS recognizes data but does not display it

    Hello everyone,

    I run the logitech media server on a Raspberry Pi OS lite (bullseye) on a Raspberry Pi 3B.
    I have the music files on an external hard drive, which is connected to the router (Fritzbox 6690).
    The Raspberry Pi is mounted with the Fritz.nas and the LMS also recognizes the directory and the music files.

    Unfortunately, no files are displayed despite successful scanning.
    Does anyone know what the cause of this could be?

    Scanner.log attached.

    Many greetings
    FeronimusClick image for larger version

Name:	LMS_no_files_after_scan.jpg
Views:	1
Size:	8.0 KB
ID:	1579129Click image for larger version

Name:	LMS_scan_result.jpg
Views:	1
Size:	49.8 KB
ID:	1579130
    Attached Files
    Last edited by Ferunimas; 2022-11-25, 16:15.

    #2
    Permissions on the folders/files?
    Can you access the files using something else that has the same credentials as LMS is using?
    Paul Webster
    Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
    and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

    Comment


      #3
      On the Fritzbox I created a user with read and write rights for the corresponding folder. I created the folder on the Raspberry as root. In my opinion, the rights should be sufficient.
      How can I test this?
      Click image for larger version

Name:	rights.jpg
Views:	1
Size:	14.9 KB
ID:	1576104

      Comment


        #4
        When logged in to the system where LMS is running ... can you list the folders/files beneath the mount point?
        Those sub-folders/files need to have the correct permissions as well.
        Paul Webster
        Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
        and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

        Comment


          #5
          From my point of view, that should work
          Attached Files

          Comment


            #6
            Is it a CIFS mount or NFS?
            Jim
            https://jukeradio.double6.net


            VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
            Living Room Joggler & Pi4/Khadas -> Onkyo TXNR686 -> Celestion F20s
            Office Joggler & Pi3 -> Denon RCD N8 -> Celestion F10s
            Dining Room SB Radio
            Bedroom (Bedside) Pi Zero+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
            Bedroom (TV) & Bathroom SB Touch ->Denon AVR ->Mordaunt Short M10s + Kef ceiling speakers
            Guest Room Joggler > Topping Amp -> Wharfedale Modus Cubes

            Comment


              #7
              it's a cifs mount
              Attached Files

              Comment


                #8
                Ssh onto the Pi as the user that runs LMS

                Can you cd to /home/NAS and see the files?
                Jim
                https://jukeradio.double6.net


                VB2.4 storage QNAP TS419p (NFS)
                Living Room Joggler & Pi4/Khadas -> Onkyo TXNR686 -> Celestion F20s
                Office Joggler & Pi3 -> Denon RCD N8 -> Celestion F10s
                Dining Room SB Radio
                Bedroom (Bedside) Pi Zero+DAC ->ToppingTP21 ->AKG Headphones
                Bedroom (TV) & Bathroom SB Touch ->Denon AVR ->Mordaunt Short M10s + Kef ceiling speakers
                Guest Room Joggler > Topping Amp -> Wharfedale Modus Cubes

                Comment


                  #9
                  That is what is shown in earlier posts.

                  (all lower case for mount name)

                  However, even though the permissions look like they should work (everyone can read) ... maybe it is not really the case.

                  The listings were done as root - but LMS is running under a different user.
                  Can you become that user and try to list again?
                  Paul Webster
                  Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                  and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                  Comment


                    #10
                    Sorry, but I'm not really familiar with user management. It looks like there is a user squeezeboxserver, but I can't access it.
                    can you guide me please?
                    Attached Files

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by Ferunimas View Post
                      Sorry, but I'm not really familiar with user management. It looks like there is a user squeezeboxserver, but I can't access it.
                      can you guide me please?
                      You need to add a bit to the su command, because squeezeboxserver is a "nologin" account.

                      su - squeezeboxserver -s /bin/bash

                      You can return to your original user (root, in your case) by entering

                      exit
                      Last edited by SpiderJon; 2022-11-25, 21:21. Reason: I misread the OP
                      Duet x 3, via various hi-fi. LMS running on Raspberry Pi OS (Debian 10) + OMV on a Pi4 (4GB RAM) in an Argon Neo case.

                      Comment


                        #12
                        Thanks for the help. I can also see the folders and files as user "squeezeboxserver".
                        Attached Files

                        Comment


                          #13
                          Does somebody still have an idea? Unfortunately the problem from the original thread is not yet solved. I would be grateful for any hint.

                          Comment


                            #14
                            Try increasing the log level for the scanner.
                            Settings/Advanced/Logging
                            then scroll down for scanner stuff
                            Paul Webster
                            Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                            and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                            Comment


                              #15
                              I changed all levels related to the scanner to "debug".
                              Attached you can find an extract of the scanner.log file.
                              The cutted parts are marked with {cutted}.
                              Attached Files

                              Comment

                              Working...
                              X