Announcement

Collapse
No announcement yet.

Shairport Problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Shairport Problem

    Hello All,
    I'm a long time user of picoreplayer to stream audio from my LMS running on docker on my NAS.

    Now I'm trying to use it also as an airplay target but I'm facing some problems.
    What I've tried was to enable shairport inside tweaks from the web interface.
    This is my config --> hw:CARD=BossDAC

    What happens is that when I enable it I can see it from my iPhone and I can connect but there's no audio output at all.
    After that, after some time, it looks like shairport crash and speaker cannot be detected anymore. If I restart it I see exact same behavior.

    I've tried to search for that problem and many people are suggesting to install ffmpeg libraries.
    I gave it a try (found ffmpeg extension in official picker repository) but installation fails always with an error:
    Downloading: v4l-dvb-5.15.35-pcpCore-v7.tcz
    Error on v4l-dvb-5.15.35-pcpCore-v7.tcz

    Why is this happening?
    Is there an official guide that explains how to configure shairport?

    Thanks all for your help!
    Davide

    #2
    Hello, any idea anyone?

    Comment


      #3
      We usually recommend using the shairport LMS plugin instead of the one on pCP.

      Comment


        #4
        Hello Greg, thank for your feedback! what is the correct plug-in o install in LMS? I'll try it

        Thanks!
        Davide

        Comment


          #5
          Originally posted by tdave81 View Post
          what is the correct plug-in to install in LMS? I'll try it
          I suppose it is the plugin called ShairTunes2, by Philippe. This plugin is listed on the LMS Plugins tab, under 3rd party plugins.
          | LMS 8.3.1 | Squeezebox Boom | RPi0W + pCP 8.2.0 + HiFiBerry DAC Zero | SqueezeAMP | ESP Muse Luxe |

          Comment


            #6
            Ok thanks I tested it and it worked, initially I had some problem since mi LMS was running in a docker container, I switched config to host network and it worked!

            Comment

            Working...
            X