Announcement

Collapse
No announcement yet.

Announce: piCorePlayer 8.0.0

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by RobbH
    But based on what is visible in your image, the "Share Name" field looks like it could be a problem.
    lrciii , you should be able to see the mount path that you need to enter in the "Share Name" field in the Synology web interface. Quote from the Synology Help Page:

    7. After applying the NFS permission, you can find the mount path of the shared folder at the bottom-left of the NFS Permissions tab. The mount path should be in the following format: /[volume name]/[shared folder name]
    In post 1467 you show the upper part of the NFS Permissions tab. According to the help page, the shared folder path should be visible at the bottom of that tab. And that is the path that you need to enter in the Share Name field. Note that path names are case sensitive.

    ​
    | LMS 8.3.2 on Linux Mint 21.2 | Squeezebox Boom | RPi0W + pCP 8.2.0 + HiFiBerry DAC Zero | ESP Muse Luxe |

    Comment


    • Originally posted by lrciii
      I think so?
      What I have for the NFS permissions.
      Have the same for the Music folder, which just above this FLAC folder.

      .191 is the PI with LMS, etc on it

      Click image for larger version  Name:	image.png Views:	32 Size:	15.2 KB ID:	1634034​
      I had the same or a similar problem, you might want to check this post
      Synology DS720+
      Raspberry Pi 4 Model B 4GB | HIFIBerry Digi2 PRO 2.2
      piCorePlayer v8.x.x 64 Bit | LMS 8.2.x |Squeezelite
      Nubert nuConnect ampX
      Nubert nuVero 30

      Comment


      • Originally posted by marccccc

        I had the same or a similar problem, you might want to check this post
        Off topic but how did you add a link to another post? I used to be able to do this easily with Tapatalk but still haven't found how to do it in the new forum.
        Living Room: Touch or Squeezelite (Pi3B) > Topping E30 > Audiolab 8000A > Monitor Audio S5 + BK200-XLS DF
        Bedroom: Radio
        Bathroom: Radio

        Comment


        • Originally posted by slartibartfast

          Off topic but how did you add a link to another post? I used to be able to do this easily with Tapatalk but still haven't found how to do it in the new forum.
          Click on the post number



          ronnie

          Comment


          • Originally posted by Man in a van

            Click on the post number



            ronnie
            Thanks, I tried clicking everywhere else but there 🤦‍♂️
            Living Room: Touch or Squeezelite (Pi3B) > Topping E30 > Audiolab 8000A > Monitor Audio S5 + BK200-XLS DF
            Bedroom: Radio
            Bathroom: Radio

            Comment


            • "In post 1467 you show the upper part of the NFS Permissions tab. According to the help page, the shared folder path should be visible at the bottom of that tab. And that is the path that you need to enter in the Share Name field. Note that path names are case sensitive."

              Looks like we have a winner!
              I was thinking the share name// mount point was the issue, & here we are!

              Thanks!

              It'll take a while to work it's wat thru many many FLAC files!!

              Thank you everyone!

              Comment


              • Originally posted by lrciii
                Thank you everyone!
                Nice that you sorted this out. Help pages are often written by experts for whom it is difficult to imagine the problems that non-experts encounter.
                | LMS 8.3.2 on Linux Mint 21.2 | Squeezebox Boom | RPi0W + pCP 8.2.0 + HiFiBerry DAC Zero | ESP Muse Luxe |

                Comment


                • Originally posted by Man in a van
                  Did you install the pCP image on the USB drive or Install the image on the SD card and then move the file (s).
                  If the latter; then go to here on the LMS tab page and reverse the file (s) location to the SD card

                  ronnie
                  Hi there, I have moved the PCP folder back to the sd-card and i have restarted the rpi several times. But it still keeps assessing me for user name and password which I don't seem to be... So I end up at Ludwig Beck asking for my exact bank account. I don't know how I can solve these problems.
                  Raspberry Pi 4 Model B 2GB​ with LMS 8.2.0 -- Plugins: Material Skin, MAI, Podcasts, Musik - folge mir, Ratings Light, Exclude Folders -- RPI 2 with a Hifiberry DAC+ running PCP -- 2x UE Smartradios running Firmware 8.0 sth​ -- 2xWin10 PCs with Squeezelite-X ​-- DSM 7.1 (Synology Disk Station 115) has my music

                  Comment


                  • Tips on fixing corrupt filesystem fior just the picoreplayer running from recommended SD card and Raspberry pi 4 and hifiberry amp board.

                    Use it everyday, cats may have shutdown power strip.

                    When I came in, in the morning, the picoreplayer was off, I normally leave it on, and when powered on it boots the official picore display with a command prompt.

                    I can ping it, but it rejects the ssh and other protocols that I originally used.

                    I found an old backup SSD and it works, the picoreplayer boots and runs and I can play music.

                    It was an old backup and probably does not have all of my changes so interested in diagnosing card.

                    Thanks for any tips. Otherwise I might start over with a fresh install?

                    Comment


                    • I have only had 1 or 2 corrupt SD cards in 10 years so I don't have any real advice.

                      The one I can remember was on a piCorePlayer that I turned on and off at the power point for years to see what would happen. As it only happened once I can't conclude what this issue was.

                      To get some help, you may need to give more boot information. Is it stopping before/during piCorePlayer loading or just after piCore.

                      Comment


                      • Originally posted by streifenleopard
                        Hi there, I have moved the PCP folder back to the sd-card and i have restarted the rpi several times. But it still keeps assessing me for user name and password which I don't seem to be... So I end up at Ludwig Beck asking for my exact bank account. I don't know how I can solve these problems.
                        I went back a few pages to find and read some of your previous posts, but don't have a real clear sense of what your issue is, what works and what doesn't, but I did read some good advice given. I think the problem (for me) is on this thread, your issue is interspersed with 4 other discussions.

                        Might I suggest a step back? Start a new thread, and try to outline as precisely as you can where you are, what you have tried. Then, provide a link to that new thread here. You could also quote the names of the people that have helped you in the new thread, so we follow it over there. Example Redrum, Man in a van , etc.

                        The instructions for setting up a pCP with an attached USB are pretty straight forward, but there are some trip up points. It's easy for those who have done it allot to forget what it was like the first time. But it is solvable without going to your bank

                        Jim

                        Comment


                        • Originally posted by streifenleopard
                          Hi there, I have moved the PCP folder back to the sd-card and i have restarted the rpi several times.
                          Sorry for writing absolute nonsense in above quoted post. I really have no idea how this post came about.
                          However, I seem to have no luck with all tweaks whatsoever. PCP can access the files just fine and play them, W10 displays the share in its explorer but I cannot access it no matter how I try. This looks like the end of my Squeezebox experience.
                          Raspberry Pi 4 Model B 2GB​ with LMS 8.2.0 -- Plugins: Material Skin, MAI, Podcasts, Musik - folge mir, Ratings Light, Exclude Folders -- RPI 2 with a Hifiberry DAC+ running PCP -- 2x UE Smartradios running Firmware 8.0 sth​ -- 2xWin10 PCs with Squeezelite-X ​-- DSM 7.1 (Synology Disk Station 115) has my music

                          Comment


                          • Originally posted by streifenleopard
                            This looks like the end of my Squeezebox experience.
                            Don't give up, there is nothing to replace it (IMO). Why not start fresh with a new thread, we'll get it sorted.

                            Jim

                            Comment


                            • Originally posted by streifenleopard
                              Sorry for writing absolute nonsense in above quoted post. I really have no idea how this post came about.
                              However, I seem to have no luck with all tweaks whatsoever. PCP can access the files just fine and play them, W10 displays the share in its explorer but I cannot access it no matter how I try. This looks like the end of my Squeezebox experience.
                              For what it is worth;

                              I just installed pCP v8.2.0 32 bit on a rpi 4b

                              Expanded the FS and attached an external usb disk

                              Installed the extra file systems

                              I did not install LMS

                              Configured the SMB as per Kidstypike's example.

                              Entered piCore as the password for user tc

                              Entered the rpi IP address into Explorer, typed in the user and password, Windows would not connect

                              This is my Windows install

                              Edition Windows 10 Pro
                              Version 22H2
                              Installed on ‎30/‎07/‎2022
                              OS build 19045.2728
                              Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.4190.0
                              I then opened an instance of WinSCP and was able to locate the the usb disk on the the rpi and upload a folder of music

                              ronnie

                              ​

                              Comment


                              • Originally posted by streifenleopard
                                Sorry for writing absolute nonsense in above quoted post. I really have no idea how this post came about.
                                However, I seem to have no luck with all tweaks whatsoever. PCP can access the files just fine and play them, W10 displays the share in its explorer but I cannot access it no matter how I try. This looks like the end of my Squeezebox experience.
                                I suggestion starting over with a new pCP set up at the beginning by downloading the pCP.zip file and creating a new image on the SD card. Then carefully follow the instructions on the documentation page. I recall having to do that when I had a problem with the set-up. Once you get everything working fine, use the feature to create a backup image of the SD card in case it becomes corrupted.

                                I have set pCP with LMS and samba to connect to windows 10, and I know nothing about linux.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎