Announcement

Collapse
No announcement yet.

Announce: piCorePlayer 8.0.0

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by Bagwit View Post
    No, I get green ticks on Internet, DNS, and piCore repo. But the piCorePlayer main repo and mirror repos both show red crosses. I hadn't realised there was a tab in the bottom right of the main page, however I was trying to manually select the repo in the extensions page and both of them showed inaccessible there, though the piCore Main repo always showed accessible. I tried multiple reboots too, and left the device running a while in case it was just settling down, but nothing changed with that either. The only thing I cannot try right now is on another network entirely as my work are too locked down for that, but I can try at a friend's at some point to confirm. Would be odd if my network though, as 6.10, 8.0.0, and 8.10 were all fine no matter how I configured my home DNS and routing, and I can directly access the repo page from all other devices on the same network. I noticed a few other people had reported similar issues and that they mysteriously went away after a while, so it seems a bit hard to track down. I have dd cloned my card states, so if you need any testing done or more detailed logs I can easily swap out for that.

    EDIT: And to confirm, it is the same situation on my LMS server pCP and my client end pCP devices. I am about to try a Pi2 though, no idea if that will differ so will check and report on that.
    Sorry, but I cannot see what would cause your issue. Hopefully someone who also has this issue can chime in.

    Comment


      Hi Bagwit,

      These are the commands pCP uses to check for the repositories. If you run these, they might throw up some error messages.

      Code:
      $ /bin/busybox wget --spider https://repo.picoreplayer.org/repo/repo.htm
      
      Connecting to repo.picoreplayer.org (172.67.157.97:443)
      remote file exists
      
      $ echo $?
      0
      
      $ /bin/busybox wget --spider http://picoreplayer.sourceforge.net/tcz_repo/repo.htm
      
      Connecting to picoreplayer.sourceforge.net (104.18.11.128:80)
      Connecting to picoreplayer.sourceforge.net (104.18.10.128:443)
      remote file exists
      
      $ echo $?
      0
      regards
      Greg

      Comment


        Support for NVME SSD

        Originally posted by paul- View Post
        I'll have to make that update. I'm looking to do a web page update soon. I'll post when I do
        Did this update happen as I too need NVME SSD support? I have 32 bit piCorePlayer (Player and Server) booting and running from NVMe SSD on CM4 Lite module but unclear how to mount a MUSIC folder or copy my music library over to the NVME? Would appreciate some guidance. Many thanks.

        Comment


          Originally posted by Viota View Post
          Did this update happen as I too need NVME SSD support? I have 32 bit piCorePlayer (Player and Server) booting and running from NVMe SSD on CM4 Lite module but unclear how to mount a MUSIC folder or copy my music library over to the NVME? Would appreciate some guidance. Many thanks.
          The change is in 8.2.0
          piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
          Homepage: https://www.picoreplayer.org

          Please donate if you like the piCorePlayer

          Comment


            Originally posted by slartibartfast View Post
            Have you tried updating from 8.1 to 8.2?

            Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
            I did, confirmed in post #1195.

            Comment


              Hifiberry AMP3

              Hi,

              Would it be possible to add support for hifiberry amp3? I tried a fresh install of 8.2 and selected Hifiberry DAC+ (and Pro, AMP2) but squeezelite failed to launch.

              Happy to run any diagnostics or tests to support this. Thanks

              Comment


                We will have to add that in a future release. In the meantime you should be able to just edit the config.txt on your boot disk and add


                dtoverlay=hifiberry-amp3
                piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
                Homepage: https://www.picoreplayer.org

                Please donate if you like the piCorePlayer

                Comment


                  Originally posted by paul- View Post
                  We will have to add that in a future release. In the meantime you should be able to just edit the config.txt on your boot disk and add


                  dtoverlay=hifiberry-amp3
                  Fantastic news. I’ll do that & report back. Thanks Paul

                  Comment


                    Hifiberry AMP3

                    Originally posted by paul- View Post
                    We will have to add that in a future release. In the meantime you should be able to just edit the config.txt on your boot disk and add


                    dtoverlay=hifiberry-amp3
                    I added dtoverlay=hifiberry-amp3 to conifg.txt, and verified that it exists on the diagnostics page. Squeezelite unfortunately does not load. Perhaps some hangover from previously selecting "Hifiberry DAC+ (and Pro, AMP2)" as the Audio Output device. Which device should be selected?

                    Comment


                      On the pCP Squeezelite page ... click "more" for the field "Output setting".
                      If the overlay worked then you should see some suitable device listed there ... click some and try.
                      Paul Webster
                      Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                      and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                      Comment


                        Hifiberry Amp3

                        Originally posted by Paul Webster View Post
                        On the pCP Squeezelite page ... click "more" for the field "Output setting".
                        If the overlay worked then you should see some suitable device listed there ... click some and try.
                        Not sure if the overlay worked. The list of output devices appears to be standard list (See attached). Also see attached config.txt with overlay added.
                        Attached Files

                        Comment


                          The AMP3 uses a Merus DAC/Amp. One other thing to try in the config.txt. Disable the SPI interface. SPI interferred with the old Merus DAC, so it might screw up this one too.

                          The AMP uses GPIO23 (in addition to the i2c and i2s pins) so make sure you are not using that anywhere else.


                          If that doesn't yield any result, then I would load HifiBerryOS and see what happens.
                          Last edited by paul-; 2022-12-02, 15:30.
                          piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
                          Homepage: https://www.picoreplayer.org

                          Please donate if you like the piCorePlayer

                          Comment


                            Having issues with DSI + HDMI pCP8.2 setup.

                            I had pCP setup before this, I am pretty sure it was pCP7, but I did not keep a backup to verify that. When this worked, the album info displayed on the 7" screen, and the rainbow test screen would display on the TV (assuming it was on).

                            The hardware is rPi 3B v1.2. Despite all the documentation I'm seeing online, this board is tagged with 2015, the revision for this board is a22082 -- this is a recent update. I am unsure of what revision was used when I had this working.

                            I am trying to set up pCP8 (8.20) [64-bit] and am having issues getting it configured the way I need/would like to have it set up.

                            My needs:
                            pCP8 displaying album information on 7" LCD, playing audio through HDMI (as described above).

                            My Wants:
                            pCP8 displaying album information on 7" LCD AND TV (via HDMI) displaying Album Art and/or personal images while playing audio through HDMI

                            I have the 'Official Raspberry Pi 7" touch screen.' This is a DSI display, and was the cause of some consternation when I originally setup pCP as, at the time, DSI and HDMI did not play well together. I remember it was a simple config.txt change, but do not remember the specific item I needed to add. Again, no back up to figure it out. As such, I have been using the forums and Google to try to figure out what I need to do to set this up. As nothing works at the moment, I'm find doing what ever is needed. I'm pretty familiar with linux and should be able to get whatever is needed.

                            [I HAVE NOT TESTED RASPIAN -- My next test later on today will be whether raspian is functioning similarly to what I would like. I am expecting mirrored displays on LCD and TV, and getting sound from TV, but am not sure if that's what will happen, I will report the results if they are not as expected. ]

                            On to what I have tried:
                            I have tried both 32- and 64-bit versions.
                            I have set SqueezeLite for HDMI Audio (as well as Headphones and None just to be thorough)
                            I have added dtparam=vc4-kms-v3d, as well as -fkms-
                            I have removed gpu_mem OR left it in place
                            I have added max_framebuffers=2, display_default_lcd=1 and framebuffer_priority=0 (in groups and individually)
                            I have tried adding video=DSI-1:[email protected] and video=DSI-1:[email protected]

                            It's possible I've missed a combination, but have tried going through reasonable iterations of the above settings. My results are either A or B -- A) No sound from HDMI regardless of LCD or HDMI video out. B) It only displays through HDMI, and there's no audio.

                            What other information do you need/want? What suggestions might anyone have?

                            Comment


                              On pCP 8 - with KMS - set the Squeezelite output to go to the IEC device to get audio on HDMI.
                              Paul Webster
                              Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                              and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                              Comment


                                Originally posted by Paul Webster View Post
                                On pCP 8 - with KMS - set the Squeezelite output to go to the IEC device to get audio on HDMI.
                                I believe that you are replying to me -- I did accidentally leave that out. I have tried all of the vc4hdmi outputs:
                                IEC958, Default, Card, etc. All of those leaves Squeezebox failing to start, and no audio to hdmi

                                As some additional information, I didn't have a wired set of headphones to test the audio jack output, so no clue if that is working or not. I have picked a set of wired headphones up from work to test out tonight.

                                Comment

                                Working...
                                X