Announcement

Collapse
No announcement yet.

Announce: piCorePlayer 8.0.0

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by CJS
    By the way, I see that the Allo Boss 2 Player has an OLED screen. I don't know if this screen is also supported by pCP. Maybe somebody else knows?

    EDIT: Just found this post that says that the OLED display works with pCP 7.0 32-bits. So then I suppose the display will also work with pCP 8.2.0.
    I would go for the 32-bit version of pCP anyway, since it is more thoroughly tested and I don't think that there is a benefit in using the 64-bit version.
    You can download a python3 compatible version of their python script at https://raw.githubusercontent.com/al...oled_p3.tar.gz. Bunch of dependencies that you should be able to load as extensions but looks like it should work.

    Comment


    • Hi all,
      I have the pCP LMS running a while, but has the following problem: If I store a Spotify Song into the Favorit the cover is not shown anymore. It has worked some time ago.

      The favorites.opml shows that the icon location has changed from a https location to a local location on my RPI4:
      <outline URL="spotifylaylist:37i9dQZF1DX7xSBlhoCmHa" icon="https://i.scdn.co/image/ab67706f0000000269438176385f654901e9c2d3" text="All Out Live" type="playlist" />
      <outline URL="spotify://track:3ra9GBX6OhnDn0Ue8gZXzA" icon="plugins/Spotty/html/images/93aac68fb06348598c1e67734dfaceee.png" text="9. Egyptian Fantasy von Bria Skonberg aus Bria" type="audio" />

      Has anybody an idea what I have changed in the LMS config or pCP config?
      Thank you for help
      gue

      Comment


      • This will; not be a pCP issue.
        It will be LMS or Spotty plugin ... or possibly whatever is displaying the data (the skin) - probably best to raise it in Spotty thread.
        Paul Webster
        Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
        and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

        Comment


        • Originally posted by Gue
          The favorites.opml shows that the icon location has changed from a https location to a local location on my RPI4:
          <outline URL="spotifylaylist:37i9dQZF1DX7xSBlhoCmHa" icon="https://i.scdn.co/image/ab67706f0000000269438176385f654901e9c2d3" text="All Out Live" type="playlist" />
          <outline URL="spotify://track:3ra9GBX6OhnDn0Ue8gZXzA" icon="plugins/Spotty/html/images/93aac68fb06348598c1e67734dfaceee.png" text="9. Egyptian Fantasy von Bria Skonberg aus Bria" type="audio" />
          I don't know Spotify specific but with LMS and other plugins, from where and when you save a Favorite can affect the data saved in Favorites.

          You should check whether the two Favorites were saved in exactly the same way.
          From which UI - WebUI or a player ( old SB player like SB or new Squeezeplay type) ?
          Was it from a menu of playable items or while a track was playing ?

          Just looking at the Favorites - they are quite different: one is a playlist (which could have mulitple cover items) and other a single track (with a saved cover image) ?




          Comment


          • Bpa, thats it.
            If I store the favorites from the playlist it does not work. From the Album menu it works.
            Thank you
            gue

            Comment


            • So it has happened again, after about a week of 'normal' use LMS is unreachable. I took another 'top' and it seems to show that the slimserver.pl process is using about 25% of CPU:

              Mem: 714508K used, 3221884K free, 27228K shrd, 9180K buff, 319372K cached
              CPU: 8.6% usr 16.3% sys 0.0% nic 74.9% idle 0.0% io 0.0% irq 0.0% sirq
              Load average: 1.00 0.70 0.40 3/97 30841
              PID PPID USER STAT VSZ %VSZ CPU %CPU COMMAND
              19873 1 tc R 258m 6.7 0 24.9 {slimserver.pl} /usr/bin/perl /usr/local/slimserver/slimserver.pl --daemon --user tc
              30840 30799 tc R 3412 0.0 2 0.0 top
              30607 2 root IW 0 0.0 0 0.0 [kworker/0:2-eve]
              8186 1 tc S 75704 1.9 1 0.0 /usr/local/bin/pcpmdnsd -h piCoreLMS -i 192.168.20.20
              30795 1899 root S 6120 0.1 3 0.0 sshd: tc [priv]
              30798 30795 tc S 6120 0.1 1 0.0 sshd: tc@pts/0
              1899 1 root S 5988 0.1 1 0.0 sshd: /usr/local/sbin/sshd[listener] 0 of 10-100 startups
              1808 1 root S 5364 0.1 1 0.0 /usr/local/sbin/rngd
              1687 1 tc S 3412 0.0 0 0.0 -sh
              ‚Äč
              Previously (on April 11) I posted the output of the top command in this post (where cpu for Slimserver.pl was around 2%:


              Is there further logging I can do?

              Comment


              • Here is the LMS server log post LMS restart
                Attached Files

                Comment


                • I noted a problem with 'Search' in the server log, which I guess could have led to the 'too many files open' log entry later in the day. So, I have disabled the Full Text Search v1.0.0 plugin for the time being.

                  Any other suggestions?

                  Comment


                  • New build with a Pi 7" screen, Pi4B, PiSugar3 USP, and Digi2Pro board on top. The only SD card I had was a fresh 128Sandisk (overkill I know). I used USBimager to burn PCP8.2 and it installed quickly, found my wired ethernet, and I logged in. It found the sound card w/o issue but when I tried to install Jivelite it failed and Squeezelite won't run. I'm a noob with zippo Linux experience and not sure how to remove the failed Jivelite install. I don't see an "advanced" feature on 8.2 so no remove option for Jivelite. The problem seems to be installing Jivelite on the SD card. I grabbed a 16GB SD and will start over. This time I'll try the 32bit version in case the 64bit version might be the issue. Any ideas what I'm doing wrong?
                    Last edited by traderyoda; 2023-04-17, 14:36.

                    Comment


                    • On the pCP Main page, did you resize the file system?

                      Server - LMS 8.4.0 RPi4B 4GB/NanoSound ONE case/pCP 8.1.0 - 75K library, playlists & LMS cache on Sata SSD (ntfs)

                      Lounge - DAC32 - AudioEngine B2
                      Office - RPi 3B+/HiFiBerry DAC HAT/RPi screen - Edifier D12
                      Bedroom - Echo Show 8

                      Spares - 1xSB Touch, 1xSB3, 4xRPi, AVI DM5 speakers

                      Comment


                      • I resized to 2GB based on some instructions I found on setting up pCP. Maybe that didn't really take. Is there a way to do it via CLI?

                        Comment


                        • Expanding the file system is one of the most tested processes. Unless you have a defective disk. Best just to start over from the beginning. Read the scrolling text as jivelite installs. Installing jivelite occasionally generates an error, in which case you should just press install again, rather than rebooting.
                          piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
                          Homepage: https://www.picoreplayer.org

                          Please donate if you like the piCorePlayer

                          Comment


                          • Not knowing any better that's what I did - I ran install again but it didn't work. I'm going to try again with a 16BG Samsung SD with 8.2 32-bit loaded and follow the instructions to the letter. I'll try to read the scrolling text... but it really flies past.

                            Thanks to all for the assist - very much appreciated!

                            Comment


                            • Originally posted by traderyoda
                              Not knowing any better that's what I did - I ran install again but it didn't work. I'm going to try again with a 16BG Samsung SD with 8.2 32-bit loaded and follow the instructions to the letter. I'll try to read the scrolling text... but it really flies past.

                              Thanks to all for the assist - very much appreciated!
                              Can you try without the PiSuger 3 connected ?

                              ronnie

                              Comment


                              • Originally posted by traderyoda
                                Not knowing any better that's what I did - I ran install again but it didn't work. I'm going to try again with a 16BG Samsung SD with 8.2 32-bit loaded and follow the instructions to the letter. I'll try to read the scrolling text... but it really flies past.

                                Thanks to all for the assist - very much appreciated!
                                You may as well expand the file system to at least 8GB to be safe.
                                Living Room: Touch or Squeezelite (Pi3B) > Topping E30 > Audiolab 8000A > Monitor Audio S5 + BK200-XLS DF
                                Bedroom: Radio
                                Bathroom: Radio

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎