Announcement

Collapse
No announcement yet.

Spotify connect on LMS not working ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Spotify connect on LMS not working ?

    Firstly I must apologise for jumping straight in with trying to sort my problems out for my first post.

    So here goes..... I have a Raspberry Pi 3 with a dac hat AUDIOPHONICS DAC I-Saber V3. Its loaded with PiCorePlayer v8.0.0 and Logitech Media Server Version: 8.2.0 I have the Spotty (v4.8.4) plugin installed.

    I'm having a few issues with steaming Spotify from my phone which used to work fine.

    I can login to Picoreplayer web Gui and access LMS and play spotify from my laptop but when I try and play from my phones Spotify app via connect device the Picoreplayer doesn't show up in select a device.

    Here is the LMS server log if it helps any.

    [22-11-01 17:25:41.6557] main::init (390) Starting Logitech Media Server (v8.2.0, 1627922070, Tue Aug 3 11:43:18 CEST 2021) perl 5.032001 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int
    [22-11-01 17:25:50.7800] Plugins::Spotty::Connect:aemonManager::checkAPICon nectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:26:50.8919] Plugins::Spotty::Connect:aemonManager::checkAPICon nectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:27:50.9471] Plugins::Spotty::Connect:aemonManager::checkAPICon nectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:28:50.8879] Plugins::Spotty::Connect:aemonManager::checkAPICon nectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:29:50.9126] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:30:50.8851] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:31:50.9907] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:32:51.0257] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:33:50.9375] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:34:51.0489] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:35:51.0175] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:36:51.0760] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer
    [22-11-01 17:37:51.0148] Plugins::Spotty::ConnectaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:69:20:d2 piCorePlayer

    Any ideas on what the problem is ?

    Many thanks in advance.

    #2
    I have been trying to help Hilts with this, (Hi Andrew ) and failed

    Just to add my tuppence to this

    I assembled a similar set-up; ESS9023 DAC HAT on rpi3B, LMS v8.3.0 on a rpi4b

    one SD card with pCP 8.2.0 Squeezelite player:- gives the following error and is not available as a Spotify-Connect device

    [22-11-03 23:43:40.1286] Plugins::Spotty::Connect:aemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b£:*7:%b:£(:^6:** pCP
    T'other SD card with RPI OS Bullseye Lite Squeezelite player:- is found as a Spotify-Connect device on a iPhone 6s, no messages at all

    Click image for larger version

Name:	Hilts pcp.png
Views:	1
Size:	6.4 KB
ID:	1575928

    Hope this helps

    ronnie
    Last edited by Man in a van; 2022-11-04, 01:59.

    Comment


      #3
      I have been playing with this again today, after last night's post

      I had some early success with the Bullseye Lite OS but eventually had to concede defeat.

      It was not possible to play more than two tracks consecutively from either a Android or iPhone.

      I tried adding Raspotify into the mix but without any joy (no sound at all).

      I decided to build Librespot on the rpi3b (46mins 22 secs, but who's counting)

      So far this has been successful as a Spotify-Connect player.

      On the same rpi3b I installed Squeezelite and LMS v8.3.1. The latter with just the RP Plugin and Spotty Plugin

      The Spotty Plugin works well into the onboard DAC HAT.

      I can switch between Squeezelite (Radio Paradise) Spotty (also using the Squeeezelite player) and Librespot for Spotify-Connect.

      I have enabled the rpi3b as a Spotify-Connect player in the Advanced Settings for the Plugin but it does not show as an available Spotify-Connect player on any of my devices.

      EDIT: after a few restarts of LMS and finally a reboot of the rpi3b the LMS Spotify-Connect now appears on my phones.

      Click image for larger version

Name:	Spotty.jpg
Views:	1
Size:	73.8 KB
ID:	1575936


      It playes one track, the next track starts then stops.
      If I deselect it and then reselect it I can play a further track

      This is the server log
      Code:
      [22-11-04 17:32:59.7169] Slim::Plugin::FullTextSearch::Plugin::_initPopularTerms (587) Fulltext index missing or outdated - re-building
      [22-11-04 17:34:11.6222] Plugins::Spotty::Connect::DaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:13:8e:b9 hilts
      [22-11-04 17:35:11.6467] Plugins::Spotty::Connect::DaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:13:8e:b9 hilts
      [22-11-04 17:36:11.6417] Plugins::Spotty::Connect::DaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:13:8e:b9 hilts
      [22-11-04 17:37:11.6278] Plugins::Spotty::Connect::DaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:13:8e:b9 hilts
      [22-11-04 17:38:11.6543] Plugins::Spotty::Connect::DaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:13:8e:b9 hilts
      [22-11-04 17:39:11.7009] Plugins::Spotty::Connect::DaemonManager::checkAPIConnectPlayers (210) Connect daemon is running, but not connected - shutting down to force restart: b8:27:eb:13:8e:b9 hilts
      [22-11-04 17:55:50.0188] Plugins::Spotty::API::__ANON__ (1428) Invalid data: 204
      [22-11-04 17:55:50.5286] Plugins::Spotty::API::__ANON__ (1428) Invalid data: 204
      I hope this is of some use

      ronnie

      Comment


        #4
        Thanks Ronnie for your perseverance with this .

        Unfortunately this way above my head but hopefully someone can help out with this.

        Comment


          #5
          Well the legend that is Ronnie has sorted the problem for me, don't aske me how or what he did but its sorted.

          Spotify is now playing perfectly, being controlled from my phone app.

          Comment


            #6
            I have the exact same problem. Could you please help with the solution?

            After resetting my account in Spotty I get it to play but it plays the previous song and not the song that is currently in now playing on my Spotify iOS app with Spotify Connect.

            Spotify Connect device disapear from the app and then I have to reset my account again
            Last edited by staxza; 2022-11-09, 23:17.

            Comment


              #7
              same here; spottify connect not playing the current song. I've tried toggling the 'Optimize Pre-Buffering', but this doesn't appear to help.

              I know spotify connect is an issue, and it works fine through LMS - although browsing songs/artist and albums takes a while to load?? (logging not set to debug)

              Comment

              Working...
              X