Announcement

Collapse
No announcement yet.

USB Remote Control

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Originally posted by Paul Webster View Post
    So that it can be controlled (vol, Pause/resume) via USB remote ... and it, in turn, would control a player via LMS.
    It could only control the Pi/player running jivelite, no way of selecting another player to control without a screen?
    Server - LMS 8.4.0 RPi4B 4GB/NanoSound ONE case/pCP 8.1.0 - 75K library, playlists & LMS cache on Sata SSD (ntfs)

    Lounge - DAC32 - AudioEngine B2
    Office - RPi 3B+/HiFiBerry DAC HAT/RPi screen - Edifier D12
    Bedroom - Echo Show 8

    Spares - 1xSB Touch, 1xSB3, 4xRPi, AVI DM5 speakers

    Comment


      #32
      Hopefully Jivelite will stick with the first player that it finds.
      Paul Webster
      Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
      and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

      Comment


        #33
        Please also do the following:

        ls -lrt /var/log/jivelite.log

        cat /var/log/jivelite.log

        and post the output here
        Paul Webster
        Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
        and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

        Comment


          #34
          I have only one player, connected with the dac via usb. So it should not be a problem.

          Unfortunately this is the output with jivelite turned on and off:

          [email protected]:~$ ls -lrt .jivelite/userpath/settings/
          total 8
          -rw-r--r-- 1 root staff 29 Mar 16 23:25 SetupWelcome.lua
          -rw-r--r-- 1 root staff 24 Mar 16 23:26 SetupLanguage.lua
          [email protected]:~$

          I can see just these two strings

          Comment


            #35
            One thing I noticed ...
            your files are not the same size as mine.
            I had expected them to be 1 byte bigger because of echo inserting an alignment function.
            However, one is smaller because the double-quote did not get copied in.
            I do not know if it will make a difference ... but just in case ...

            Set things to stop Jivelite (pCP web interface, no autostart, reboot)
            Then
            Code:
            echo settings = {locale=\"EN\",} > SetupLanguage.lua
            sudo chown root SetupLanguage.lua
            mv SetupLanguage.lua .jivelite/userpath/settings/
            Last edited by Paul Webster; 2022-03-17, 11:29.
            Paul Webster
            Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
            and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

            Comment


              #36
              Originally posted by Paul Webster View Post
              One thing I noticed ...
              your files are not the same size as mine.
              I had expected them to be 1 byte bigger because of echo inserting an alignment function.
              However, one is smaller because the double-quote did not get copied in.
              I do not know if it will make a difference ... but just in case ...

              Set things to stop Jivelite (pCP web interface, no autostart, reboot)
              Then
              echo settings = {locale="EN",} > SetupLanguage.lua
              sudo chown root SetupLanguage.lua
              mv SetupLanguage.lua .jivelite/userpath/settings/
              Done:

              [email protected]:~$ echo settings = {locale="EN",} > SetupLanguage.lua
              [email protected]:~$ sudo chown root SetupLanguage.lua
              [email protected]:~$ mv SetupLanguage.lua .jivelite/userpath/settings/
              mv: overwrite '.jivelite/userpath/settings/SetupLanguage.lua'? yes
              [email protected]:~$ ls -lrt .jivelite/userpath/settings/
              total 8
              -rw-r--r-- 1 root staff 29 Mar 16 23:25 SetupWelcome.lua
              -rw-r--r-- 1 root staff 24 Mar 17 10:26 SetupLanguage.lua
              [email protected]:~$

              Jivelite is turned off

              Comment


                #37
                Still the wrong size ...
                unfortunately the forum software gobbled up the backslash.
                I have just edited the post to make them visible again.
                Paul Webster
                Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                Comment


                  #38
                  Originally posted by Paul Webster View Post
                  Still the wrong size ...
                  unfortunately the forum software gobbled up the backslash.
                  I have just edited the post to make them visible again.
                  All right. Tried again but it seems to be the same output:

                  [email protected]:~$ echo settings = {locale="EN",} > SetupLanguage.lua
                  [email protected]:~$ sudo chown root SetupLanguage.lua
                  [email protected]:~$ mv SetupLanguage.lua .jivelite/userpath/settings/
                  mv: overwrite '.jivelite/userpath/settings/SetupLanguage.lua'? yes
                  [email protected]:~$ ls -lrt .jivelite/userpath/settings/
                  total 8
                  -rw-r--r-- 1 root staff 29 Mar 16 23:25 SetupWelcome.lua
                  -rw-r--r-- 1 root staff 26 Mar 17 10:38 SetupLanguage.lua
                  [email protected]:~$

                  Jivelite is turned off

                  Comment


                    #39
                    Originally posted by Frapicore View Post
                    All right. Tried again but it seems to be the same output:

                    [email protected]:~$ echo settings = {locale="EN",} > SetupLanguage.lua
                    [email protected]:~$ sudo chown root SetupLanguage.lua
                    [email protected]:~$ mv SetupLanguage.lua .jivelite/userpath/settings/
                    mv: overwrite '.jivelite/userpath/settings/SetupLanguage.lua'? yes
                    [email protected]:~$ ls -lrt .jivelite/userpath/settings/
                    total 8
                    -rw-r--r-- 1 root staff 29 Mar 16 23:25 SetupWelcome.lua
                    -rw-r--r-- 1 root staff 26 Mar 17 10:38 SetupLanguage.lua
                    [email protected]:~$

                    Jivelite is turned off
                    Same issue here i put the backslush
                    Code:
                    [email protected]:~$ echo settings = {locale=\"EN\",} > SetupLanguage.lua
                    [email protected]:~$ sudo chown root SetupLanguage.lua
                    [email protected]:~$ mv SetupLanguage.lua .jivelite/userpath/settings/
                    mv: overwrite '.jivelite/userpath/settings/SetupLanguage.lua'? yes
                    [email protected]:~$ ls -lrt .jivelite/userpath/settings/
                    total 8
                    -rw-r--r--    1 root     staff           29 Mar 16 23:25 SetupWelcome.lua
                    -rw-r--r--    1 root     staff           26 Mar 17 10:38 SetupLanguage.lua
                    [email protected]:~$
                    Last edited by Frapicore; 2022-03-17, 11:52.

                    Comment


                      #40
                      File is now 2 bytes longer (24 to 26) so the change worked.

                      Anything in the jivelite log? (see earlier)
                      Paul Webster
                      Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                      and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                      Comment


                        #41
                        Originally posted by Paul Webster View Post
                        File is now 2 bytes longer (24 to 26) so the change worked.

                        Anything in the jivelite log? (see earlier)
                        All right, I was just looking at the size of the file. Excellent!!!

                        So I am not sure I understood the next step, but I turned on jivelite and rebooted pcp.

                        The remote control still not working. Did I miss something?

                        Comment


                          #42
                          What is in the jivelite log? (see earlier)
                          Paul Webster
                          Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                          and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                          Comment


                            #43
                            Originally posted by Paul Webster View Post
                            What is in the jivelite log? (see earlier)
                            Do you mean in dmesg?

                            I have disconnected and connected the usb dongle in rpi:

                            from dmesg:

                            [ 895.104776] usb 1-1.1: USB disconnect, device number 3
                            [ 898.468187] usb 1-1.1: new full-speed USB device number 5 using xhci_hcd
                            [ 898.623542] usb 1-1.1: New USB device found, idVendor=1915, idProduct=1047, bcdDevice= 1.78
                            [ 898.623565] usb 1-1.1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
                            [ 898.623582] usb 1-1.1: Product: ZY Control
                            [ 898.623598] usb 1-1.1: Manufacturer: ZY.Ltd
                            [ 898.640568] input: ZY.Ltd ZY Control as /devices/platform/scb/fd500000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.0/0003:1915:1047.0004/input/input5
                            [ 898.710109] hid-generic 0003:1915:1047.0004: input,hidraw0: USB HID v1.01 Keyboard [ZY.Ltd ZY Control] on usb-0000:01:00.0-1.1/input0
                            [ 898.717663] input: ZY.Ltd ZY Control Mouse as /devices/platform/scb/fd500000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.1/0003:1915:1047.0005/input/input6
                            [ 898.718511] input: ZY.Ltd ZY Control Consumer Control as /devices/platform/scb/fd500000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.1/0003:1915:1047.0005/input/input7
                            [ 898.788832] input: ZY.Ltd ZY Control System Control as /devices/platform/scb/fd500000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.1/0003:1915:1047.0005/input/input8
                            [ 898.790120] hid-generic 0003:1915:1047.0005: input,hiddev96,hidraw1: USB HID v1.01 Mouse [ZY.Ltd ZY Control] on usb-0000:01:00.0-1.1/input1
                            [ 915.518667] FAT-fs (mmcblk0p1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsck.
                            [ 922.160363] FAT-fs (mmcblk0p1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsck.

                            Comment


                              #44
                              Originally posted by Frapicore View Post
                              Do you mean in dmesg?
                              No ... the jivelite log - see


                              If the problem is not obvious from the contents of that file then I think you will have to get hold of an appropriate HDMI cable or try in a different RPi with HDMI connector that works with the cables that you already have.
                              Paul Webster
                              Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                              and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                              Comment


                                #45
                                Originally posted by Paul Webster View Post
                                No ... the jivelite log - see


                                If the problem is not obvious from the contents of that file then I think you will have to get hold of an appropriate HDMI cable or try in a different RPi with HDMI connector that works with the cables that you already have.
                                My apologies, I did not see this message before:

                                [email protected]:~$ ls -lrt /var/log/jivelite.log
                                -rw-r--r-- 1 root root 7655 Mar 17 11:25 /var/log/jivelite.log
                                [email protected]:~$ cat /var/log/jivelite.log

                                [email protected]:~$ cat /var/log/jivelite.log
                                Using /dev/fb0 as frame buffer device.
                                Frame rate set to 22 frames per second.
                                Frame buffer color bit depth set to 32.

                                JiveLite 0.1.0

                                JiveLite 0.1.0

                                ......... JiveLite 0.1.0 repeats many times, I did not copy all .....
                                [email protected]:~$

                                Comment

                                Working...
                                X