Announcement

Collapse
No announcement yet.

problem with audio output

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    problem with audio output

    I'm a newbie. I had a problem outputting audio to a Samsung TV via HDMI. If I set the HDMI audio output, Squeezelite turn off. and i can't turn it onClick image for larger version

Name:	Screenshot_20220630-165711_Chrome.jpg
Views:	1
Size:	154.5 KB
ID:	1579048Click image for larger version

Name:	Screenshot_20220630-165922_Chrome.jpg
Views:	1
Size:	131.1 KB
ID:	1579049

    #2
    More information is required to offer assistance

    which raspberry pi

    which PCP version

    and which lms version will do for starters

    ronnie

    Comment


      #3
      click on the red word more and report the output devices

      Click image for larger version

Name:	pcp.png
Views:	1
Size:	140.9 KB
ID:	1575353

      ronnie

      Comment


        #4
        Based on the first screen shot, alsaequal is installed. I can't take a screen shot right now, but the output devices that is used for alsaequal is on the tweaks page. Right where you would configure alsaequal.
        piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
        Homepage: https://www.picoreplayer.org

        Please donate if you like the piCorePlayer

        Comment


          #5
          Originally posted by Man in a van View Post
          More information is required to offer assistance

          which raspberry pi

          which PCP version

          and which lms version will do for starters

          ronnie
          PI 3 B+
          PCP v8.1(piCore v13.1)
          squerzelite v1.9.9-1403-pCP

          Comment


            #6
            Originally posted by paul- View Post
            Based on the first screen shot, alsaequal is installed. I can't take a screen shot right now, but the output devices that is used for alsaequal is on the tweaks page. Right where you would configure alsaequal.
            when sqeezelite is turned off, this option not active
            and i can't see any player into LMS too
            Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	1
Size:	195.2 KB
ID:	1575355

            Comment


              #7
              @evilviva

              go to the tweaks page and enable and then save

              Click image for larger version

Name:	alsaequal1.png
Views:	1
Size:	91.8 KB
ID:	1575356

              then enable and save the output device

              Click image for larger version

Name:	alsaequal2.png
Views:	1
Size:	129.3 KB
ID:	1575357


              ronnie

              Comment


                #8
                It should then just work

                Click image for larger version

Name:	equal.png
Views:	1
Size:	119.4 KB
ID:	1575358

                ronnie

                Comment


                  #9
                  Originally posted by Man in a van View Post
                  @evilviva

                  go to the tweaks page and enable and then save
                  did. sqeezelite did not start (
                  no sound (Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	1
Size:	55.7 KB
ID:	1575360

                  Comment


                    #10
                    My screen shots were on a rpi3B+ which you said you are using

                    Your screen shot suggests to me that it is a rpi4b

                    ronnie

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by Man in a van View Post
                      My screen shots were on a rpi3B+ which you said you are using

                      Your screen shot suggests to me that it is a rpi4b

                      ronnie
                      you flatter me ... no, unfortunately it's 3b +

                      Comment


                        #12
                        There seems to be more to the story. The device output you have chosen is not for plain HDMI audio.

                        What are you trying to achieve on your TV?
                        What steps have you done?
                        What software options have you added?
                        piCorePlayer a small player for the Raspberry Pi in RAM.
                        Homepage: https://www.picoreplayer.org

                        Please donate if you like the piCorePlayer

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by paul- View Post
                          There seems to be more to the story. The device output you have chosen is not for plain HDMI audio.

                          What are you trying to achieve on your TV?
                          What steps have you done?
                          What software options have you added?
                          I want to use TV as a display and at the same time as a sound system
                          I plan to use hdmi-cec for control in the future. now I output the pcp screen to the TV via HDMI.
                          changed 2 parameters:
                          hdmi_force_hotplug = 1
                          hdmi_drive = 2.
                          HDMI audio transmission causes problems
                          Sorry for my English

                          Comment


                            #14
                            I think you need to use the IEC device when reconfigured for CEC
                            Paul Webster
                            Author of "Now Playing" plugins covering Radio France (FIP etc), PlanetRadio (Bauer - Kiss, Absolute, Scala, JazzFM etc), KCRW, ABC Australia and CBC/Radio-Canada
                            and, via the extra "Radio Now Playing" plugin lots more - see https://forums.slimdevices.com/showt...Playing-plugin

                            Comment


                              #15
                              Originally posted by Paul Webster View Post
                              I think you need to use the IEC device when reconfigured for CEC
                              i must to fix the audio output problem first (

                              Comment

                              Working...
                              X