PDA

View Full Version : Classic won't play



ajrobson
2013-09-01, 08:49
I am able to control my Squeezebox classic fine from web, actual remote or even iPeng on iPhone. Select songs, etc...

But it will NOT play. When I press Play button (which shows pause in effect) nothing happens. I can't Pause it.. but it isn't actually playing either.

I updated to latest server software. No change.

It is connected via ethernet.

aubuti
2013-09-01, 09:42
Try an Xilink reset: remove power from the SB3, then point the IR remote at the player and hold down the "1" button on the remote. While still holding down the "1" button, re-apply power to the SB3.
NB: Sometimes a third hand is helpful for the above maneuver.

ajrobson
2013-09-01, 09:58
Try an Xilink reset: remove power from the SB3, then point the IR remote at the player and hold down the "1" button on the remote. While still holding down the "1" button, re-apply power to the SB3.
NB: Sometimes a third hand is helpful for the above maneuver.

Thanks for the quick response. I really appreciate it.

I tried this twice. Did see the "xilink programming" display...

But still no luck. :confused:

aubuti
2013-09-01, 11:23
Hmm. Check the server log (in the web ui go to Settings > Information tab > Logitech Media Server Log File) and post anything interesting -- such as error messages -- here.

Is the progress bar on the web ui doing anything? Was the Classic working correctly before? How about the volume level?

ajrobson
2013-09-01, 13:28
Hmm. Check the server log (in the web ui go to Settings > Information tab > Logitech Media Server Log File) and post anything interesting -- such as error messages -- here.

Is the progress bar on the web ui doing anything? Was the Classic working correctly before? How about the volume level?

None of these errors seem to be recent:

*************
[13-07-09 15:24:46.0552] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiotalk.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0557] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiosports.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0560] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radioworld.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0564] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiosearch.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-12 18:51:33.7189] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 06:51:45.0782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 07:56:54.0782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 08:05:22.4376] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-14 05:21:42.8907] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-14 07:46:31.9376] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-18 20:42:39.8907] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-28 05:38:47.0001] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-31 05:32:16.7032] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-03 06:25:28.4375] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-05 21:05:38.0626] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-06 04:59:20.1563] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-07 17:46:52.8751] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-12 18:46:21.7345] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-17 11:34:48.7657] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-18 10:29:59.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-20 15:10:06.3594] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-22 05:49:09.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-23 20:29:53.3751] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-25 06:08:20.1251] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-26 18:14:50.0626] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-27 15:25:59.1407] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-28 15:14:08.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-30 05:21:04.3126] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-31 04:04:24.0938] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-31 14:04:49.4219] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-09-01 11:34:46.7409] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.3, 1375965195, Mon Aug 12 11:14:33 CUT 2013) perl 5.014001
[13-09-01 13:06:21.0583] Slim::Utils::Scanner::scanDirectory (318) Found 1 files in F:\Flac\The Alan Parsons Project\The Ultimate Collection\04 - The Alan Parsons Project - The Ultimate Collection - What Goes Up.flac
*********************

In both the web ui and my iPeng app, it shows the progress bar moving but not on the front of the SB3. The time for the song is static. Volume goes up and down fine.

On the web ui, if I try to pause, it very briefly shows the play triangle, then goes back to showing the two vertical bars for pause. The progress counter does go back to the beginning.

Yes, the SB3 did work fine. Had it several years and it worked just great. I was able to control it just fine with my iPhone iPeng app. I really like the FLAC support.

ajrobson
2013-09-01, 13:36
Hmm. Check the server log (in the web ui go to Settings > Information tab > Logitech Media Server Log File) and post anything interesting -- such as error messages -- here.

Is the progress bar on the web ui doing anything? Was the Classic working correctly before? How about the volume level?
***********************************
[13-07-09 15:24:46.0552] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiotalk.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0557] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiosports.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0560] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radioworld.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0564] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiosearch.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-12 18:51:33.7189] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 06:51:45.0782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 07:56:54.0782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 08:05:22.4376] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-14 05:21:42.8907] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-14 07:46:31.9376] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-18 20:42:39.8907] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-28 05:38:47.0001] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-31 05:32:16.7032] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-03 06:25:28.4375] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-05 21:05:38.0626] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-06 04:59:20.1563] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-07 17:46:52.8751] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-12 18:46:21.7345] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-17 11:34:48.7657] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-18 10:29:59.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-20 15:10:06.3594] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-22 05:49:09.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-23 20:29:53.3751] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-25 06:08:20.1251] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-26 18:14:50.0626] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-27 15:25:59.1407] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-28 15:14:08.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-30 05:21:04.3126] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-31 04:04:24.0938] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-31 14:04:49.4219] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-09-01 11:34:46.7409] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.3, 1375965195, Mon Aug 12 11:14:33 CUT 2013) perl 5.014001
[13-09-01 13:06:21.0583] Slim::Utils::Scanner::scanDirectory (318) Found 1 files in F:\Flac\The Alan Parsons Project\The Ultimate Collection\04 - The Alan Parsons Project - The Ultimate Collection - What Goes Up.flac

***********************
Progress bar moves in the web ui and iphone app. When I try to pause, it just starts the song over. On web the play button shows for a second, then back to pause icon.

On the SB3 the time is static. The display at far right (spectrum or whatever does not move). Headphones plugged in are silent.

ajrobson
2013-09-01, 13:38
Hmm. Check the server log (in the web ui go to Settings > Information tab > Logitech Media Server Log File) and post anything interesting -- such as error messages -- here.

Is the progress bar on the web ui doing anything? Was the Classic working correctly before? How about the volume level?

Don't see any recent errors here...

***************
[13-07-09 15:24:46.0552] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiotalk.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0557] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiosports.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0560] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radioworld.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-09 15:24:46.0564] Slim::Plugin::InternetRadio::Plugin::cacheIconErro r (333) Error caching remote icon http://www.mysqueezebox.com/static/images/icons/radiosearch.png: Connect timed out: Bad file descriptor
[13-07-12 18:51:33.7189] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 06:51:45.0782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 07:56:54.0782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-13 08:05:22.4376] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-14 05:21:42.8907] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-14 07:46:31.9376] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-18 20:42:39.8907] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-28 05:38:47.0001] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-07-31 05:32:16.7032] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-03 06:25:28.4375] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-05 21:05:38.0626] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-06 04:59:20.1563] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-07 17:46:52.8751] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-12 18:46:21.7345] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-17 11:34:48.7657] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-18 10:29:59.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-20 15:10:06.3594] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-22 05:49:09.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-23 20:29:53.3751] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-25 06:08:20.1251] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-26 18:14:50.0626] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-27 15:25:59.1407] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-28 15:14:08.5782] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-30 05:21:04.3126] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-31 04:04:24.0938] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-08-31 14:04:49.4219] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.2, r33893, Wed Mar 14 05:47:42 PDT 2012) perl 5.014001
[13-09-01 11:34:46.7409] main::init (354) Starting Logitech Media Server (v7.7.3, 1375965195, Mon Aug 12 11:14:33 CUT 2013) perl 5.014001
[13-09-01 13:06:21.0583] Slim::Utils::Scanner::scanDirectory (318) Found 1 files in F:\Flac\The Alan Parsons Project\The Ultimate Collection\04 - The Alan Parsons Project - The Ultimate Collection - What Goes Up.flac
****************

Web UI and iphone app both show progress bar moving but nothing on SB3. If I try headphones, no sound. When I do try to pause on web ui the song restarts.

SB3 has worked just fine in past, including with both remote and iPhone.

ajrobson
2013-09-01, 17:40
No recent errors in logs.

In web ui and app, progress bar is changing but not in Classic.

When I press pause button in web ui, song restarts but then shows pause button.

The Classic used to work just fine.

Mnyb
2013-09-01, 19:10
what are you trying to play ? try a regular local mp3 or flac file ?

Volume not muted and its not synced to another player ?

if you use the ir remote and try to browse a song and play from there ?

is it really conected to your local LMS ? so it's not on mysqueezebox.com ,browse to "my music" on the classic itself .

ajrobson
2013-09-02, 05:23
Using local files.
Got it to work by connecting by wifi instead of ethernet. Was using ethernet due to signal strength problems where it is located.
Is there some was to do a complete reset of the Classic to clear all the settings?

ajrobson
2013-09-02, 05:27
Found instructions to reset.

Mnyb
2013-09-02, 05:27
a factory reset ? or just try to setup the Ethernet connection again .

Try at different points in your network and different cables ? are you using powerline Ethernet adapters , multiple switches , anything else .

ajrobson
2013-09-02, 06:38
a factory reset ? or just try toset up the ethernet conection again .

Try at different points in your network and different cables ? are you using powerline ethernet adapters , multiple switches , anything else .

I do have a couple of switches between the modem and Classic. Turns out one of the ports is not working well.

Moved the cable and now all is well.

Thanks for the help.

;)

Mnyb
2013-09-02, 07:58
I do have a couple of switches between the modem and Classic. Turns out one of the ports is not working well.

Moved the cable and now all is well.

Thanks for the help.

;)

great !